Ухвала
від 21.02.2017 по справі 805/1017/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

21 лютого 2017 року Справа № 805/1017/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Волгіної Н.П.,

при секретарі судового засідання - Маковецькій О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду питання про зупинення провадження у адміністративній справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФПГ Юзбудмонтаж" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області, звернулось до суду із позовом, в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ФПГ Юзбудмонтаж" заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за листопад-грудень 2015 року, лютий-листопад 2016 року в сумі 5 627,03 грн.

Представники сторін у судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи сторони повідомлялись судом належним чином, причини неявки їх представників суду не повідомлені.

Дослідивши матеріали справи суд зазначає наступне.

Згідно зі ст. 159 КАС України судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права; обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1 ст. 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом, в тому числі, на підставі пояснень сторін, письмових і речових доказів.

Ухвалою суду від 3 лютого 2017 року про закінчення підготовчого провадження у справі зобов'язано позивача надати суду для огляду оригінали всіх документів, копії яких додані до адміністративного позову; надати суду для приєднання до матеріалів справи докази фактичного понесення позивачем витрат на виплату та доставку пільгових пенсій; картку особового рахунку відповідача станом на день розгляду справи; у разі наявності - інші докази в обґрунтування позову.

Вказана ухвала суду позивачем не виконана.

До цього ж, як вбачається з матеріалів справи, позивачем не надано суду копій розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за грудень 2015 року, лютий-листопад 2016 року, направлених відповідачу та доказів направлення цих розрахунків відповідачу, доказів на підтвердження призначення пільгової пенсії ОСОБА_1 (протокол, розпорядження, тощо).

Крім цього, позивачем у розрахунку суми позову вказано недоїмку відповідача у сумі 1 635,57 грн, яка виникла у зв'язку із прийняттям позивачем від Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області цієї заборгованості за актом від 24 травня 2016 року. При цьому, доказів виникнення у відповідача зазначеної заборгованості позивачем суду не надано (не повідомлено прізвище, ім'я та по батькові пенсіонерів щодо яких у відповідача є обов'язок по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій; не надано доказів на підтвердження призначення пенсії вказаним особам (протокол, розпорядження, тощо); доказів фактичного понесення управлінням витрат, тощо).

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

У той же час, відповідно до ч. 1 ст. 122 КАС України адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Беручи до уваги наведене вище, враховуючи, що отримання доказів та їх дослідження у судовому засіданні є однією з підстав винесення обґрунтованого рішення у справі, з метою недопущення пропуску строку розгляду адміністративної справи, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 11, 69, 71, 122, 156, 159, 160, 165, 185, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Зобов'язати позивача надати суду докази, зазначені в мотивувальній частині цієї ухвали.

Зупинити провадження у справі до 22 березня 2017 року о 16-30 год для отримання судом додаткових доказів у справі.

Ухвала прийнята у нарадчій кімнаті, її вступна та резолютивна частини складені та підписані у нарадчій кімнаті.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі, якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали, складеної в повному обсязі.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали складений та підписаний 24 лютого 2017 року.

Суддя Волгіна Н.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.02.2017
Оприлюднено02.03.2017
Номер документу64975255
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1017/17-а

Ухвала від 31.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Постанова від 26.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 11.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 11.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 21.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 03.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 03.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні