Ухвала
від 16.02.2017 по справі 910/23077/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

16.02.2017Справа № 910/23077/16 За позовом Приватного підприємства "Мірель Торг"

до Підприємства з 100% іноземними інвестиціями "БІЛЛА - Україна" За участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Мірель Трейд"

про стягнення 629 704,89 грн.

Суддя Селівон А.М.

Представники сторін:

Від позивача: Адамчук Н.В. - представник, довіреність б/н від 15.11.2016;

Від відповідача: Колтигін А.П. - представник, довіреність № 97 від 20.12.2016;

Від третьої особи: не з'явились.

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство "Мірель Торг" звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Підприємства з 100% іноземними інвестиціями "БІЛЛА - Україна" про стягнення 629 704, 89 грн. з яких: 386 728,25 грн. заборгованість за поставлений товар, 220 756,52 грн. втрат від інфляції, 22 250,12 грн. процентів річних, а також стягнення судових витрат по сплаті судового збору у розмір 9 445, 57 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач в позовній заяві посилається на порушення відповідачем зобов'язань із своєчасної та повної оплати поставленого Товариством "Мірель Трейд" за видатковими накладними товару, право вимоги виконання зобов'язань за якими відступлено останнім (первісним кредитором) на користь нового кредитора - Приватного підприємства "Мірель Торг", який є позивачем у даній справі, згідно договору № 0210-01 про відступлення права вимоги від 10.02.16 р., в результаті чого позивачем нараховано інфляцію та проценти річних у зазначених вище розмірах.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 19.12.2016 позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 910/23077/16 та призначено до розгляду на 26.01.2017. Цією ж ухвалою залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Мірель Трейд"

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 26.01.2017 розгляд справи відкладено на 16.02.2017.

У судове засідання 16.02.2017 з'явились уповноважені представники позивача та відповідача.

Уповноважений представник третьої особи у судове засідання 16.02.2017 не з'явився.

Копія ухвали суду від 26.01.2017, яка направлялась третій особі на адресу: 04080, м. Київ, вул. В. Хвойки, 18/14 на час проведення судового засідання 16.02.2017 на адресу Господарського суду м. Києва не повернулась.

Судом здійснено запит з офіційного сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку Укрпошта щодо відстеження пересилання поштового відправлення № 0103041738476, в якому зазначено, що станом на 16.02.2017 поштове відправлення вручено адресату особисто 14.02.2017.

Клопотання від представників сторін про здійснення фіксації судового засідання технічними засобами до суду не надходило. Засідання господарського суду по розгляду даної справи проведено без фіксації технічними засобами. Судовий процес відображено у протоколі судового засідання.

Судом повідомлено, що до початку судового засідання через відділ діловодства Господарського суду м. Києва від представника позивача надійшли пояснення б/н від 16.02.2017, в яких останній зазначає, що він набув право вимоги до відповідача за видатковими накладними на підставі яких заявлений позов по справі № 910/23077/16. Позивач не здійснював фактичної поставки товару та не складав податкових накладних на відповідний товар, а тому останньому не відомо про посадове становище осіб, які приймали товар.

Пояснення б/н від 16.02.2017 судом долучено до матеріалів справи.

Також судом повідомлено, що до початку судового засідання через відділ діловодства Господарського суду м. Києва від представника відповідача надійшла заява про застосування строків позовної давності б/н від 15.02.2017, в якій останній просить застосувати позовну давність до відносин щодо поставки та оплати товару та відмовити у позові у цій частині.

Заява про застосування строків позовної давності б/н від 15.02.2017 судом долучена до матеріалів справи.

Окрім цього судом повідомлено, що до початку судового засідання через відділ діловодства Господарського суду м. Києва від представника третьої особи надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи б/н від 16.02.2017, яке судом задоволено, документи долучено до матеріалів справи.

У судовому засіданні представник відповідача подав клопотання про долучення документів до матеріалів справи б/н від 15.02.2017, в якому останній просить долучити документи до матеріалів справи та відкласти розгляд справи.

Клопотання про долучення документів до матеріалів справи б/н від 15.02.2017 судом долучено до матеріалів справи.

У судовому засіданні представник позивача заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи.

Представник відповідача підтримав клопотання про відкладення розгляду справи.

Відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання витребуваних доказів, необхідністю витребуваних нових доказів тощо.

Враховуючи, що нез'явлення представника третьої особи, ненадання сторонами всіх витребуваних судом документів перешкоджає вирішенню спору по суті в даному судовому засіданні, з метою надання сторонам можливості реалізувати принцип змагальності, рівності всіх учасників процесу перед законом та судом, забезпечення участі представників у судовому засіданні та надання додаткових доказів в обґрунтування заявлених вимог та заперечень, а також з метою всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи, оцінки та дослідження доказів, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання відповідача б/н від 16.02.2017, а також усного клопотання позивача та відкладення розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи у судовому засіданні на 16.03.17 о 11:50 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал № 11.

2. Зобов'язати позивача надати через канцелярію суду, завчасно до початку судового засідання:

- письмові пояснення щодо :

- сум повернення товару згідно накладних на повернення товару та актах про встановлення розбіжностей;

- заяви про застосування строків позовної давності б/н від 15.02.2017;

- належні та допустимі докази на підтвердження (або письмові пояснення в разі відсутності):

- співставлення видаткових накладних, рахунків та сплачених сум;

3. Повторно зобов'язати відповідача надати через канцелярію суду, завчасно до початку судового засідання:

- письмовий мотивований відзив на позов у порядку ст. 59 Господарського процесуального кодексу України з поданням належних і допустимих доказів (копій та оригіналів для огляду), що підтверджують викладені у ньому факти (обставини).

Копію відзиву з доданими документами надіслати сторонам по справі, надавши суду відповідні письмові докази направлення.

- докази виконання відповідачем своїх зобов'язань або письмові пояснення щодо неможливості надання таких доказів;

- контррозрахунок заявлених позовних вимог (у разі незгоди із розрахунком позивача);

- належні та допустимі докази на підтвердження:

- посадового становища та повноважень представників відповідача, підписами яких засвідчено отримання товару в наданих позивачем видаткових накладних;

- письмові пояснення щодо:

- наявності на даний час чи існування у минулому (або відсутності) інших, крім зазначених у позовній заяві, правовідносин з позивачем;

- рахунків, зазначених в виписках банку, згідно з якими здійснювались оплати;

- співставлення видаткових накладних, рахунків та сплачених сум.

4. Зобов'язати третю особу надати через канцелярію суду, завчасно до початку судового засідання :

- належні та допустимі докази на підтвердження:

- посадового становища та повноважень представників відповідача, підписами яких засвідчено отримання товару в наданих позивачем видаткових накладних;

- письмові пояснення щодо:

- сум повернення товару згідно накладних на повернення товару та актах про встановлення розбіжностей;

- співставлення видаткових накладних, рахунків та сплачених сум;

- рахунків, зазначених в виписках банку, згідно з якими здійснювались оплати;

- заяви про застосування строків позовної давності б/н від 15.02.2017;

5. Зобов'язати сторони надати:

- оригінали документів, копії яких надані на підтвердження заявлених вимог та заперечень (для огляду);

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору;

- на підтвердження цивільної правоздатності та дієздатності юридичної особи, повного найменування та місцезнаходження належним чином засвідчені копії установчих документів (для залучення до матеріалів справи) та документів, що підтверджують повноваження керівника (протокол, наказ);

6. Сторонам за наявної можливості направити на електронну адресу еср_s38_1@kі.arbitr.gov.ua текст позовної заяви/відзиву, договорів у форматі Word, розрахунки, що містять формули - у форматі Exel.

7. У разі направлення в судове засідання представників, останнім мати документи, що посвідчують особу, повноваження оформити у відповідності з вимогами ст. 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів на підтвердження їх повноважень.

8. Попередити сторони про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України, про можливість розгляду справи відповідно до положень ст. 75 ГПК України за наявними у ній матеріалами, а також позивача - про зміст норм п. 5 ч.1 ст. 81 ГПК України.

9. Звернути увагу сторін, що відповідно до ст. 78 ГПК України вони можуть укласти мирову угоду на будь - якій стадії розгляду справи.

Суддя А.М.Селівон

До відома сторін: ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щоп'ятниці з 14:00 до 16:00 у приміщенні господарського суду міста Києва за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання, у якому просимо зазначати дату та час з'явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи. В разі з'явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи, останній повинен при собі мати документ, що посвідчує особу, оригінал довіреності та належним чином завірену копію для долучення до матеріалів справи.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.02.2017
Оприлюднено10.03.2017
Номер документу65134645
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/23077/16

Постанова від 14.08.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Рішення від 31.05.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 17.05.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 05.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 16.02.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

Ухвала від 26.01.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

Ухвала від 19.12.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні