Ухвала
від 17.03.2017 по справі 815/1528/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/1528/17

УХВАЛА

          17 березня 2017 року                                                                       м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Корой С.М., розглянувши матеріали адміністративного позову управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Державного університету «Інститут Морської Біології Національної академії наук України» про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Державного університету «Інститут Морської Біології Національної академії наук України» про стягнення з Державного університету «Інститут Морської Біології Національної академії наук України» (код ЄДРПОУ 03534529) заборгованості перед управлінням Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси (код ЄДРПОУ 26302649, банк ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 328845, р/р 256013013705) в сумі 5844,00 грн. на покриття витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах за Списком № 1.

Відповідно до п.п. 3, 5, 6 ч.1 ст.107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу; подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно з приписами п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України, у позовній заяві, зокрема, зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Адміністративний позов не відповідає зазначеним приписам КАС України, оскільки позивачем в позовній заяві не зазначено в обґрунтування позовних вимог прізвище, ім'я та по батькові осіб, яким було виплачено суму пенсії, яку просить позивач стягнути на його користь з відповідача.

Згідно з ч. 2 ст. 106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Проте позовна заява не відповідає вказаним вимогам, оскільки позивач не надав до суду доказів в обґрунтування адміністративного позову, а саме:

-           копій заяв про призначення пенсії та протоколів про призначення пенсії відносно кожного пенсіонера;

-           копій довідок, що уточнюють особливі умови праці відносно кожного пенсіонера;

-           довідок про виплачений розмір пенсій кожному пенсіонеру;

-           витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що адміністративний позов подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Недоліки повинні бути усунені шляхом викладення обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та наданням доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Державного університету «Інститут Морської Біології Національної академії наук України» про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах слід залишити без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 106, 107, 108, 160, 165 КАС України, суддя

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Державного університету «Інститут Морської Біології Національної академії наук України» про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах – залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність усунення недоліків у 5-денний строк з дня отримання ухвали суду та роз'яснити, що у разі не усунення у визначений судом термін недоліків, позов буде повернуто позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня отримання копії ухвали.

          Ухвала набирає законної сили в порядку та у строки, встановлені ст. 254 КАС України.

Суддя С.М. Корой

          

Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено22.03.2017
Номер документу65380434
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —815/1528/17

Постанова від 02.06.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 24.05.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 19.04.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 31.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 30.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 17.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні