Ухвала
від 09.03.2017 по справі 461/7694/16-к
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7694/16-к

Провадження № 1-кс/461/1406/17

УХВАЛА

09.03.2017

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова Мисько Х.М., при секретарі Коружинець Н.В., з участю прокурора Сенюти А.В., підозрюваного ОСОБА_1, його захисника ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові в залі суду клопотання прокурора відділу здійснення процесуального керівництва досудовими розслідуваннями у кримінальних провадженнях територіальних органів поліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про продовження строку дії обов'язків, покладених ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 10 січня 2017 року про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту із визначенням розміру застави підозрюваному

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцю ІНФОРМАЦІЯ_2, українцю, громадянину України, ІНФОРМАЦІЯ_3, одруженому, тимчасово не працюючому, раніше не судимому, не адвокату, не депутату, без місця реєстрації, фактично проживаючому за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4,

в с т а н о в и в :

прокурор відділу здійснення процесуального керівництва досудовими розслідуваннями у кримінальних провадженнях територіальних органів поліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні молодший радник юстиції ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням, в якому просить продовжити підозрюваному ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_5, строк дії покладених на нього обов'язків згідно ухвали Галицького районного суду м. Львова від 10 січня 2017 року про застосування до нього запобіжного заходу у виді застави, в межах строку досудового розслідування - до 28 квітня 2017 року, а саме: прибувати до старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме провадження, прокурора, суду за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи. Окрім цього, прокурор просить покласти на підозрюваного ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_5 обов'язок здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право для виїзду з України і в їзду в Україну.

В обґрунтування внесеного клопотання покликається на те, що 29 грудня 2016 року ОСОБА_1 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України. 10 січня 2017 року до підозрюваного ОСОБА_1 відповідно до ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням застави та покладенням окремих обов'язків, термін дії яких закінчується 10 березня 2017 року. На даний час виникла необхідність у продовженні строку дії покладених на ОСОБА_1 обов'язків та покладення нових, оскільки наявні наступні ризики: перебуваючи на волі, може переховуватись від слідства та суду, залишити місце свого постійного проживання; може знищити, спотворити, переховати, передати іншим особам чи використати для продовження злочинної діяльності; може незаконно впливати на інших свідків та осіб, пов'язаних із досудовим розслідуванням; може залишити територію України з метою уникнення кримінальної відповідальності.

Підозрюваний та його захисник в судовому засіданні заперечили проти задоволення клопотання .

Захисник подала клопотання про зміну запобіжного заходу, в якому просить змінити запобіжний захід з застави на особисте зобов'язання та відмовити в задоволенні клопотання прокурора щодо покладення на підозрюваного ОСОБА_1 додаткового обов'язку здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право виїзду з України і в'їзду в Україну.

Дослідивши клопотання, заслухавши думки учасників процесу, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Встановлено, що слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015140040004108 від 04 грудня 2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.190 КК України.

29 грудня 2016 року ОСОБА_1 в межах вищевказаного кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Ухвалою слідчого судді від 10 січня 2017 року застосовано до підозрюваного ОСОБА_1 запобіжний захід у вигляді - тримання під вартою строком на 60 діб. На підставі ч.3 ст.183 КПК України визначено розмір застави, достатньої для забезпечення виконання обов'язків підозрюваним ОСОБА_1 у розмірі 218 розмірів мінімальних заробітних плат, що становить 300404,00 грн.

В разі внесення застави, покладено на підозрюваного ОСОБА_1 наступні обов'язки:

- прибувати до старшого слідчого слідчого управління ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4І або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме провадження, прокурора та суду за першим викликом;

- не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу слідчого, прокурора та суду;

- повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи.

Завершити досудове розслідування у 2-місячний строк не видалось можливим, оскільки щодо підозрюваного ОСОБА_1 необхідно вирішити питання про повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри (або нову підозру); провести слідчі (розшукові) і процесуальні дії, зокрема, встановити і допитати як свідків осіб, про яких у своїх показаннях вказують інші потерпілі у кримінальному провадженні; провести інші слідчі (розшукові) і процесуальні дії, спрямовані на перевірку показань підозрюваного щодо обставин вчиненого кримінального правопорушення та встановлення можливих інших співучасників, чи обставин пов'язаних із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом; отримання тимчасових доступів до інформації, що містить банківську таємницю в установах, де підозрюваний перебував на керівній посаді; провести інші слідчі (розшукові) і процесуальні дії, в яких виникне необхідність; виконати вимоги ст.290 КПК України, скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Зважаючи на викладене, першим заступником прокурора Львівської області строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ОСОБА_1 продовжено до 4 місяців, а саме до 28 квітня 2017 року.

Відповідно до ч.6 ст.194 КПК України, обов'язки, передбачені частиною п'ятою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу. Після закінчення строку, в тому числі продовженого, на який на підозрюваного, обвинуваченого були покладені відповідні обов'язки, ухвала про застосування запобіжного заходу в цій частині припиняє свою дію і обов'язки скасовуються.

Встановлено, що передбачені ст. 177 КПК України ризики невиконання ОСОБА_1 процесуальних обов'язків, а саме: перебуваючи на волі, може переховуватись від слідства та суду, залишити місце свого постійного проживання; може знищити, спотворити, переховати, передати іншим особам чи використати для продовження злочинної діяльності; може незаконно впливати на інших свідків та осіб, пов'язаних із досудовим розслідуванням; може залишити територію України з метою уникнення кримінальної відповідальності- не зменшились та не відпали за час проведення досудового розслідування; запобіжний захід у вигляді застави із покладенням відповідних обов'язків не може бути змінено, а відтак клопотання про продовження строку дії обов'язків, визначених ухвалою суду про обрання запобіжного заходу підозрюваному ОСОБА_1 підлягає до задоволення.

Разом з тим, прокурором в судовому засіданні не доведено наявності ризиків та підстав для встановлення нового обов'язку ОСОБА_1 у вигляді здачі на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право для виїзду з України і в'їзду в Україну, а відтак клопотання у цій частині не підлягає до задоволення за недоведеністю.

Крім цього, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність відмови в задоволенні клопотання захисника про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання, оскільки таким не наведено достатніх підстав вважати, що вказаний запобіжний захід буде достатнім для забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього обовязків.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 176-178, 183, 193, 194, 196, 199 КПК України, слідчий суддя -

у х в а л и в :

клопотання прокурора відділу здійснення процесуального керівництва досудовими розслідуваннями у кримінальних провадженнях територіальних органів поліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні молодшого радника юстиції ОСОБА_3 задоволити частково.

Продовжити підозрюваному ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5, строк дії покладених на нього обов'язків, згідно ухвали Галицького районного суду м. Львова від 10 січня 2017 року про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді застави, в межах строку досудового розслідування - до 28 квітня 2017 року, а саме:

-прибувати до старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме провадження, прокурора, суду за першим викликом;

-не відлучатись із населеного пункту, де він проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

-повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи.

В задоволенні решти вимог клопотання - відмовити.

Роз'яснити підозрюваному його обов'язки та наслідки їх невиконання.

Контроль за виконанням даної ухвали покласти на прокурора відділу здійснення процесуального керівництва досудовими розслідуваннями у кримінальних провадженнях територіальних органів поліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні молодшого радника юстиції ОСОБА_3

У задоволенні клопотання захисника про зміну запобіжного заходу - відмовити.

Строк дії ухвали - до 28 квітня 2017 року .

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Львівської області на протязі п'яти діб з дня її проголошення.

Слідчий суддя Мисько Х.М.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено27.03.2017
Номер документу65484252
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/7694/16-к

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 31.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні