Ухвала
від 23.06.2017 по справі 461/7694/16-к
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7694/16-к

Провадження № 1-кс/461/4241/17

УХВАЛА

23.06.2017 року с лідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , його захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові в залі суду клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 про покладення виконання окремих обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України на підозрюваного

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Львова, українця, громадянина України, із вищою освітою, одруженого, тимчасово не працюючого, раніше не судимого, не адвоката, не депутата, без місця реєстрації, фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в :

Старший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_6 за погодженням прокурора відділу здійснення процесуального керівництва досудовими розслідуваннями у кримінальних провадженнях територіальних органів поліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні молодшого радника юстиції ОСОБА_7 звернувся в суд з клопотанням, в якому просить покласти на підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 виконання окремих обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України строком на два місяці, а саме: прибувати до старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме провадження, прокурора, суду за першим викликом; не відлучатися із населеного пункту, де він проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи що дають право для виїзду з України і в`їзду в Україну.

В обґрунтування внесеного клопотання покликається на те, що 29 грудня 2016 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України. 19 червня 2017 ОСОБА_4 повідомлено про зміну раніше повідомленої підозру та про нову підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190 КК України. 10 січня 2017 року до підозрюваного ОСОБА_4 відповідно до ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням застави та покладенням окремих обов`язків. 09 березня 2017 року ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова продовжено строк дії покладених на підозрюваного ОСОБА_4 обов`язків, згідно ухвали Галицького районного суду м. Львова від 10 січня 2017 року. На даний час виникла необхідність у покладені на підозрюваного ОСОБА_4 окремих обов`язків, оскільки наявні наступні ризики: - ОСОБА_4 , перебуваючи на волі, усвідомивши можливість отримання кримінального покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін, може переховуватися від слідства та суду, оскільки він після повідомлення про нову підозру у вчиненні кримінальних правопорушень може залишити місце фактичного свого проживання та переховуватися, крім цього останній не має постійного місця проживання (без місця реєстрації) та постійно відлучається від нього, перебуваючи за межами території Львівської області; - ОСОБА_4 під час здійснення злочинної діяльності перебував на посаді директора філії ЗГРУ ПАТ КБ «ПриватБанк», мав у розпорядженні доступ до банківської інформації своїх клієнтів в тому числі і потерпілих, документів, предметів (речей) і грошових коштів, а також засоби зв`язку, за допомогою яких він контактував із іншими свідками та невстановленими особами, а на даний час вказані документи, предмети (речі) і грошові кошти не в повному обсязі встановлені, не вилучені в повному обсязі і є підстави вважати, що перебуваючи на волі, підозрюваний зможе їх знищити, спотворити, переховати, передати іншим особам чи використати для продовження злочинної діяльності; - ОСОБА_4 , будучи особою, яка підозрюється у вчиненні дій, пов`язаних із заволодінням шляхом шахрайства грошовими коштами та які використав на власні потреби, перебуваючи на волі та усвідомлюючи можливість призначення вказаного покарання та задоволення цивільного позову, ОСОБА_4 з метою уникнення кримінальної відповідальності та відшкодування завданої матеріальної шкоди, може переховуватись від суду, може незаконно впливати на інших свідків чи осіб, пов`язаних з досудовим розслідуванням у справі, в тому числі, погрожуючи їхньому життю та здоров`ю.

Підозрюваний та його захисник в судовому засіданні заперечили проти задоволення клопотання.

Дослідивши клопотання, заслухавши думки учасників процесу, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Встановлено, що слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015140040004108 від 04 грудня 2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.190 КК України.

29 грудня 2016 року ОСОБА_4 в межах вищевказаного кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п`яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Ухвалою слідчого судді від 10 січня 2017 року застосовано до підозрюваного ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та на підставі ч.3 ст.183 КПК України визначено розмір застави, достатньої для забезпечення виконання обов`язків підозрюваним ОСОБА_4 у розмірі 218 розмірів мінімальних заробітних плат, що становить 300404,00 грн. та в разі внесення застави визначено ОСОБА_4 процесуальні обов`язки.

09 березня 2017 ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова продовжено строк дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_4 згідно ухвали Галицького районного суду м. Львова від 10 січня 2017 року, а саме: прибувати до старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме провадження, прокурора, суду за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи.

Встановлено, що наявні передбачені ст. 177 КПК України ризики невиконання ОСОБА_4 процесуальних обов`язків, а саме: перебуваючи на волі, може переховуватись від слідства та суду, залишити місце свого постійного проживання; може знищити, спотворити, переховати, передати іншим особам чи використати для продовження злочинної діяльності; може незаконно впливати на інших свідків та осіб, пов`язаних із досудовим розслідуванням, а відтак клопотання про покладення обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України, підозрюваному ОСОБА_4 підлягає до задоволення.

Разом з тим, прокурором в судовому засіданні не доведено наявності ризиків та підстав для встановлення обов`язку ОСОБА_4 у вигляді здачі на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інших документів, що дають право для виїзду з України і в`їзду в Україну, оскільки встановлено, що ОСОБА_4 не покидав територію України, а тому клопотання у цій частині не підлягає до задоволення за недоведеністю.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 176-178, 183, 193, 194, 196, 199 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

клопотання задоволити частково.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 виконання окремих обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України строком на два місяці, а саме:

-прибувати до старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме провадження, прокурора, суду за першим викликом;

-не відлучатися із населеного пункту, де він проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

-повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи.

Роз`яснити підозрюваному його обов`язки та наслідки їх невиконання.

Контроль за виконанням даної ухвали покласти на старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 .

Строк дії ухвали - до 23 серпня 2017 року.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Львівської області на протязі п`яти діб з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення23.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67358444
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/7694/16-к

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 31.01.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні