Ухвала
від 22.03.2017 по справі 909/285/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

22.03.17 Справа № 909/285/17 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Грици Ю.І. розглянувши матеріали справи

за позовом: Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, вул. Поштова, 3, м. Ужгород, Закарпатська область, 88000

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Закарпатжитлобуд" пл.Ринок,14, (офіс 408), м. Івано-Франківськ, 76000

про стягнення заборгованості, інфляційних втрат та 3% річних,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Крім того, позивач у позовній заяві просить суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" (вул. Митна, 1 , м. Ужгород, 88000) Однак, не надав суду заяву з обгрунтуванням підстав залучення до участі у справі в якості третьої особи в порядку ст. 27 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ст.27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами i несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави i предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

З метою дотримання основних засад судочинства, суд вважає з доцільне зобов"язати позивача надати суду заяву з обгрунтуванням підстав залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" з підтвердженням того, що рішення по даній справі може вплинути на його права або обов'язки.

Керуючись ст.ст. 61, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

Призначити розгляд справи в судовому засіданні на 06.04.17 о 10:00год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 14.

Зобов'язати:

ПОЗИВАЧА - подати суду

- заяву з обгрунтуванням підстав залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" з підтвердженням того, що рішення по даній справі може вплинути на його права або обов'язки;

- для огляду в судовому засіданні оригінали документів, долучених до позовної заяви;

- забезпечити присутність повноважного представника в судове засідання.

ВІДПОВІДАЧА - подати суду

- відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову, а також направити копію відзиву позивачу, докази чого надати суду;

- забезпечити присутність повноважного представника в судове засідання.

Відповідно до вимог ст. 36 ГПК України сторонам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Сторонам направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності із зазначеними у статті 28 ГПК України вимогами та надати суду належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представника

Суддя Грица Ю. І.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення22.03.2017
Оприлюднено28.03.2017
Номер документу65490723
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/285/17

Ухвала від 05.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 27.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні