Ухвала
від 27.04.2017 по справі 909/285/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27 квітня 2017 р. Справа № 909/285/17

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Грици Ю.І.,

секретар судового засідання Максимів Н. Б.,

за участю:

від відповідача: ОСОБА_1 - представник (довіреність №1 від 01.03.2017),

від позивача представники не з'явилися,

від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача представники не з'явилися,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: виконавчого комітету Ужгородської міської ради (вул. Поштова, 3, м. Ужгород, Закарпатська область, 88000)

до відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю "Закарпатжитлобуд" (пл.Ринок,14, (офіс 408), м. Івано-Франківськ, 76000)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальне підприємство "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода" комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" (вул. Митна, 1 , м. Ужгород, 88000)

про стягнення заборгованості, інфляційних втрат та трьох процентів річних

ВСТАНОВИВ:

виконавчий комітет Ужгородської міської ради звернувся до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до ТОВ "Закарпатжитлобуд", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" про стягнення заборгованості, інфляційних втрат та трьох процентів річних.

Ухвалою суду від 22.03.2017 порушено провадження у справі та призначено розгляд справи в судовому засіданні на 06.04.2017

Ухвалою від 06.04.2017 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - КП "Водоканал м. Ужгорода" та відкладено розгляд справи в судовому засіданні на 27.04.17.

25.04.2017 виконавчим комітетом Ужгородської міської ради, через канцелярію господарського суду Івано-Франківської області подано заяву (вх.№4669//17) про затвердження мирової угоди по справі та проект мирової угоди, яка підписана уповноваженими представниками сторін та скріплена їхніми печатками.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, проте направив до суду клопотання (факсограма вх.№7019/17 від 26.04.2017), в якому просить суд провести розгляд справи за відсутності його повноваженого представника у зв'язку із перебуванням у відрядженні. Крім того, зазначив що укладену 13.04.2017 між учасниками судового процесу у даній справі мирову угоду підтримує .

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - КП "Водоканал м. Ужгорода" в судове засідання не з'явився, проте направив до суду клопотання (факсограма вх.№7030/17 від 26.04.2017) про проведення розгляду справи за відсутності його повноваженого представника у зв'язку із неможливістю прибуття в судове засідання.

Представник відповідача в судовому засіданні подану заяву підтримав просить суд її задоволити.

Розглянувши матеріали справи та проект мирової угоди, заслухавши пояснення представника відповідача, суд дійшов висновку, що мирова угода підлягає затвердженню судом, а провадження у справі припиненню, виходячи з наступного:

стаття 78 ГПК України надає право сторонам у справі в ході судового процесу врегулювати спір у добровільному порядку шляхом укладання мирової угоди.

Виходячи зі змісту положень вказаної статті, господарський суд, при розгляді мирової угоди зобов'язаний перевірити повноваження представників сторін на вчинення дій щодо її підписання, встановити відповідність умов мирової угоди вимогам чинного законодавства України, фактичним обставинам і матеріалам справи, а також з'ясувати, що мирова угода стосується прав й обов'язків сторін щодо предмета позову і не зачіпає законних прав та інтересів інших осіб.

Як вбачається з матеріалів справи, мирова угода від імені позивача підписана міським головою Ужгородської міської ради ОСОБА_2, який діє на підставі закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" в свою чергу, від імені відповідача товариства з обмеженою відповідальністю "Закарпатжитлобуд" мирова угода підписана директором ОСОБА_3 яка діє на підставі статуту. Водночас, мирова угода від імені третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальне підприємство "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода" комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" підписана директором ОСОБА_4, яка діє на підставі статуту підприємства.

Умовами мирової угоди встановлено, що дана мирова угода укладена сторонами у відповідності зі ст. 78 ГПК України для вирішення по обопільній згоді виниклого спору, який став підставою пред'явлення зазначеного вище позову.

Крім того, умовами угоди передбачено, що позивач визнає, що у відповідача відсутня заборгованість зі сплати пайового внеску згідно договору про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста від 13.06.2016 та відмовляється в частині стягнення інфляційних нарахувань у сумі 25492 грн. 18 коп. та 3% річних від суми заборгованості у сумі 6691 грн. 63 коп. за період з 14.07.2016 по 28.02.2017 (п.3.8).

З тексту мирової угоди вбачається, що дана мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання сторонами умов, передбачених цією мировою угодою.

Отже, умови мирової угоди не суперечать чинному законодавству, фактичним обставинам і матеріалам справи, стосуються лише прав та обов'язків сторін щодо предмету позову та не зачіпають прав і законних інтересів інших осіб.

Відповідно до п.7 ч.1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена господарським судом.

Наслідки припинення провадження у справі представникам сторін роз'яснено.

Відповідно до ст.ст. 4-5, 115 ГПК України судові рішення є обов'язковими до виконання на усій території України та приймаються у формі рішень, ухвал та постанов.

За таких обставин, суд приходить до висновку про наявність підстав для затвердження мирової угоди, укладеної між сторонами у справі, у зв'язку з чим провадження у справі слід припинити.

Керуючись ст. ст. 4-5, 78, 80, 86 , 115 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

затвердити мирову угоду у справі № 909/285/17 за позовом виконавчого комітету Ужгородської міської ради (вул. Поштова, 3, м. Ужгород, Закарпатська область, 88000, код 04053699) до товариства з обмеженою відповідальністю "Закарпатжитлобуд" (пл.Ринок,14, (офіс 408), м. Івано-Франківськ, 76000, код 38712591) третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальне підприємство "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода" комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" (вул. Митна, 1 , м. Ужгород, 88000, код 03344326) про стягнення заборгованості, інфляційних втрат та трьох процентів річних в наступній редакції:

Господарський суд Івано-Франківської області

вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76018

Суддя Грица Ю.І .

Справа № 909/285/ 17

Позивач

Виконавчий комітет Ужгородської міської ради, пл. Поштова, 3, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88000

Відповідач

Товариство з обмеженою відповідальністю ЗАКАРПАТЖИТЛОБУД , пл. Ринок, 14, м. Івано-Франківськ, 76000

Третя особа, яка не заявляє самостійних

вимог на предмет спору на стороні

відповідача

Комунальне підприємство ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО- КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА

вул. Митна, 1, м. Ужгород, 88000

ОСОБА_5

місто Ужгород 13 квітня 2017 року

Виконавчий комітет Ужгородської міської ради - надалі Позивач з одного боку, Товариство з обмеженою відповідальністю Закарпатжитлобуд - надалі Відповідач з іншого боку, що є Сторонами у господарській справі № 909/285/17, яка розглядається Господарським судом Івано-Франківської області та Комунальне підприємство ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА - надалі Балансоутримувач, уклали дану ОСОБА_5 угоду про нижченаведене:

1. Позивачем пред'явлено позов до Відповідача про стягнення заборгованості у сумі 355523,23 грн., інфляційних втрат у сумі 25492,18 грн. та 3% річних у сумі 6691,63грн., згідно укладеного договору про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста (далі Договір) предметом якого є визначення для Відповідача, який є замовником будівництва об'єкту містобудування багатоквартирного будинку за адресою на розі вул.Другетів-Заводська у м.Ужгороді, величини пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Ужгорода.

2. ОСОБА_6 угода укладена сторонами у відповідності зі ст.78 ГПК України для вирішення по обопільній згоді виниклого спору, який став підставою пред'явлення зазначеного вище позову.

3. Позивач та Відповідач прийшли до висновку про можливість врегулювати даний спір миром і укладенням між Сторонами мирової угоди на наступних умовах:

3.1. Відповідач визнає, що являється замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку на розі вулиць Другетів-Заводська в місті Ужгород. Будівництво здійснюється на земельній ділянці, що належить на праві власності ТОВ Закарпатжитлобуд згідно договору купівлі-продажу земельної ділянки з ТОВ Західагропрогрес від 30.07.2013 року, посвідченого приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу ОСОБА_7, зареєстрованому в реєстрі за №1712. ТОВ Західагропрогрес придбало дану земельну ділянку в ПП АРС-ДІМ згідно договору купівлі-продажу від 10.12.2012 року, посвідченого приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу ОСОБА_7, зареєстрованому в реєстрі за №3098. 13.08.2015 року ТОВ Закарпатжитлобуд у відповідності до ст.79? Земельного кодексу України, здійснено поділ земельної ділянки площею 0.7000га, кадастровий номер: 2110100000:34:001:0010 за адресою: Закарпатська область, місто Ужгород, вул.Другетів-Заводська на дві земельні ділянки відповідно: площею 0.4102га кадастровий номер:2110100000:34:001:0246 та площею 0.2898га кадастровий номер:2110100000:34:001:0247. Об'єкт будівництва створено на земельній ділянці кадастровий номер: 2110100000:34:001:0010, після поділу земельної ділянки кадастровий номер:2110100000:34:001:0247

3.2. Відповідач визнає, що 13.06.2016 року між Виконавчим комітетом Ужгородської міської ради та ТОВ Закарпатжитлобуд укладено Договір про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, згідно якого розмір пайової участі розрахований органом місцевого самоврядування - Виконавчим комітетом Ужгородської міської ради без врахування розміру пайового внеску сплаченого попереднім замовником будівництва Приватним підприємством АРС-ДІМ становить 373587 грн. 36 коп. 29.06.2016 року ТОВ Закарпатжитлобуд сплачено 18064 грн. 13 коп. згідно платіжного доручення №432 від 29.06.2016 року. Заборгованість становить 355523,23 грн.

3.3. Позивач визнає, що Товариство з обмеженою відповідальністю Закарпатжитлобуд являється замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку на розі вулиць Другетів-Заводська в місті Ужгород. Будівництво здійснюється на земельній ділянці, що належить на праві власності ТОВ Закарпатжитлобуд згідно договору купівлі-продажу земельної ділянки з ТОВ Західагропрогрес код ЄДРПОУ 37795182 від 30.07.2013 року, посвідченого приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу ОСОБА_7, зареєстрованому в реєстрі за №1712. ТОВ Західагропрогрес код ЄДРПОУ 37795182 придбало дану земельну ділянку в ПП АРС-ДІМ код ЄДРПОУ 33163043 згідно договору купівлі-продажу від 10.12.2012 року, посвідченого приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу ОСОБА_7, зареєстрованому в реєстрі за №3098. 13.08.2015 року ТОВ Закарпатжитлобуд у відповідності до ст.79? Земельного кодексу України, здійснено поділ земельної ділянки площею 0.7000га, кадастровий номер: 2110100000:34:001:0010 за адресою: Закарпатська область, місто Ужгород, вул. Другетів-Заводська на дві земельні ділянки відповідно: площею 0.4102га кадастровий номер:2110100000:34:001:0246 та площею 0.2898га кадастровий номер:2110100000:34:001:0247

3.4. Позивач визнає, що Приватним підприємством АРС-ДІМ код ЄДРПОУ 33163043 17.07.2007 року укладено Договір про надання послуг за видачу технічних умов та пайову участь юридичних та фізичних осіб в будівництві та реконструкції мереж і споруд водопостачання та каналізації №142, згідно якого розмір пайової частки для будівництва та реконструкції водопровідно-каналізаційних мереж та споруд міста складає 397736 грн. 08 коп. Розмір пайової частки сплачений Приватним підприємством АРС-ДІМ , код ЄДРПОУ 33163040, згідно Договору про надання послуг за видачу технічних умов та пайову участь юридичних та фізичних осіб в будівництві та реконструкції мереж і споруд водопостачання та каналізації №142 від 17.07.2007 року, Додатку №1 до Договору №142 від 17.07.2007 року Специфікації від 23.05.2008 року та Акту приймання-передачі обладнання згідно Технічними умовами від 17.07.2007 року Договором №142 від 17.07.2007 року від 23.05.2008 року, лист Комунального підприємства Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода на ім'я міського голови міста Ужгорода №1053 від 19.07.2016 року, як замовником будівництва багатоквартирного житлового комплексу з торгово-офісними приміщеннями на земельній ділянці за адресою: вул.Другетів-Заводська становить 355523,23 грн. Пайовий внесок ПП АРС-ДІМ сплачений шляхом передачі обладнання на баланс КП ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА

3.5. Балансоутримувач визнає, що КП ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА були надані технічні умови №142 від 17 липня 2007 року замовнику ПП АРС-ДІМ на підключення об'єкту забудови до централізованих мереж водопостачання та водовідведення. Відповідно до рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради №126 від 13.06.2006 року Про пайову участь підприємств та організацій в будівництві, реконструкції мереж і споруд водопостачання, каналізації м.Ужгорода ПП АРС-ДІМ на заявлений об'єм води та каналізаційних стоків була нарахована пайова частка у розмірі 397736,08 грн. Пайова частка була сплачена згідно договору шляхом придбання насосного обладнання з приладом керування на каналізаційну насосну станцію №4, про що наявний Акт приймання-передачі обладнання від 23.05.2008 року, Договору про надання послуг за видачу технічних умов та пайову участь юридичних та фізичних осіб в будівництві та реконструкції мереж і споруд водопостачання та каналізації №142 від 17.07.2007 року, Додатку №1 до Договору №142 від 17.07.2007 року Специфікації від 23.05.2008 року. ОСОБА_6 обладнання прийняте на баланс КП ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА . У березня 2009 року обладнання змонтоване та ведемо в експлуатацію на КНС-4.

3.6. Позивач на підставі ст.40 Закону України Про регулювання містобудівної діяльності та Положення про залучення коштів фізичних та юридичних осіб на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Ужгорода, затвердженого рішенням VI сесії VI скликання від 03.06.11 №170 зі змінами згідно рішення XV сесії VI скликання від 07.12.2012 №751, рішення ХІХ сесії VI скликання №1042 та рішення І сесії VIІ скликання від 23.12.2015р. №27 зменшує розмір пайового внеску ТОВ ЗАКАРПАТЖИТЛОБУД , як замовника будівництва багатоквартирного житлового будинку на розі вулиць Другетів-Заводська в місті Ужгород на вартість пайового внеску сплаченого ПП АРС-ДІМ згідно Договору про надання послуг за видачу технічних умов та пайову участь юридичних та фізичних осіб в будівництві та реконструкції мереж і споруд водопостачання та каналізації №142 від 17.07.2007 року на суму 355523,23 грн.

3.7. Позивач та Відповідач визнають, що відповідачем своєчасно та належним чином сплачено 18064 грн. 13 коп. згідно платіжного доручення №432 від 29.06.2016 року пайового внеску згідно Договору про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста від 13.06.2016 року

3.8. Позивач визнає, що у Відповідача відсутня заборгованість зі сплати пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Ужгород, та відмовляється від стягнення інфляційних нарахувань у сумі 25492 грн. 18 коп. та 3% річних від суми заборгованості у сумі 6691 грн. 63 коп. за період з 14.07.2016р. по 28.02.2017р.

4. ОСОБА_6 мирова угода направляється Сторонами до суду для її затвердження.

5. ОСОБА_6 мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання сторонами умов, передбачених цією мировою угодою.

6. Мирова угода підписана Сторонами у трьох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної сторони та суду.

Позивач

Виконавчий комітет

Ужгородської міської ради

Міський голова підпис/печатка ОСОБА_2

Відповідач

Товариство з обмеженою відповідальністю

ЗАКАРПАТЖИТЛОБУД

Директор підпис/печатка ОСОБА_3

Третя особа, яка не заявляє

самостійних вимог на предмет

спору на стороні відповідача

Комунальне підприємство

ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ

ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО

ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА

Директор підпис/печатка ОСОБА_4

Провадження у справі припинити

Повторне звернення до господарського суду зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не допускається.

Відповідно до ст. 115 ГПК України, п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про виконавче провадження" ухвала є виконавчим документом і підлягає виконанню державною виконавчою службою.

Набрання ухвалою законної сили 27.04.2017.

Строк пред'явлення ухвали до виконання з 28.04.2017 по 28.04.2020.

Суддя Грица Ю.І.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.04.2017
Оприлюднено04.05.2017
Номер документу66295484
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/285/17

Ухвала від 05.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 27.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні