Ухвала
від 06.04.2017 по справі 909/285/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

06 квітня 2017 р. Справа № 909/285/17

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Грици Ю.І., секретар судового засідання Максимів Н. Б.,

за участю:

від позивача: ОСОБА_1 - заступник начальника управління правового забезпечення, начальника відділу позовної та претензійної роботи Ужгородської міської ради , (довіреність № 03-17/03 від 04.01.2017),

від відповідача: ОСОБА_2 - представник (довіреність №1 від 01.03.2017),

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: виконавчого комітету Ужгородської міської ради (вул. Поштова, 3, м. Ужгород, Закарпатська область, 88000)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Закарпатжитлобуд" (пл.Ринок,14, (офіс 408), м. Івано-Франківськ, 76000)

про стягнення заборгованості, інфляційних втрат та трьох процентів річних

та розглянувши заяву виконавчого комітету Ужгородської міської ради про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода"

ВСТАНОВИВ:

виконавчий комітет Ужгородської міської ради звернувся до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до ТОВ "Закарпатжитлобуд" про стягнення заборгованості, інфляційних втрат та 3% річних.

Ухвалою від 22.03.2017 порушено провадження у справі та призначено розгляд справи в судовому засіданні на 06.04.2017

Представник позивача в засіданні суду подав, на виконання вимог ухвали від 22.03.2017, заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_3 підприємство "Водоканал м. Ужгорода", в порядку ст. 27 ГПК України.

Представник відповідача в судовому засіданні щодо поданої заяви не заперечив.

Заслухавши доводи представника позивача, розглянувши вищезазначену заяву Виконавчого комітету Ужгородської міської ради, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення поданої заяви, виходячи з наступного:

Відповідно до ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Предметом спору у даній справі є стягнення заборгованості, інфляційних втрат та трьох процентів річних в зв'язку з порушенням відповідачем умов договору про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста від 13.06.2016. У поданому клопотанні позивач зазначає, що виконавчий комітет Ужгородської міської ради визнає обставину перерахування коштів до місцевого бюджету в сумі 18064,13 грн. а також сплату коштів, в якості пайового внеску в розмірі 355523,23 грн, шляхом придбання насосного обладнання з приладом керування на каналізаційну насосну станцію №4, згідно договору між попереднім забудовником ПП "АРС-ДІМ", яке перейшло в комунальну власність територіальної громади м. Ужгорода. У подану заяві позивач зазначає, що відповідач у листуваннях посилається на те, що відповідно до частин 5, 8 ст .40 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" у разі зміни замовника розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту зменшується на суму коштів, сплачених попереднім замовником, відповідно до укладеного ним договору про пайову участь. Так як, вказане обладнання було передано попереднім замовником будівництва у господарське відання КП "Водоканал м. Ужгорода", знаходиться у нього на балансі і використовується ним як об'єкт комунальної інфраструктури, то у випадку задоволення позову, у відповідача ТОВ " Закарпатжитлобуд" може виникнути право вимоги відшкодування з КП "Водоканал м. Ужгорода" вартості обладнання, яке було придбано попереднім забудівником, ПП "АРС-ДІМ", на підставі договору про пайову участь. Таким чином рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов'язки КП "Водоканал м. Ужгорода" у зв'язку з чим позивач просить суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_3 підприємство "Водоканал м. Ужгорода" .

Враховуючи вищенаведене, з метою повного, всебічного та об'єктивного вирішення спору, суд вважає за правильне клопотання позивача задоволити та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - КП "Водоканал м. Ужгорода", а розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

заяву виконавчого комітету Ужгородської міської ради задоволити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальне підприємство "Водоканал м. Ужгорода" (вул. Митна, 1 , м. Ужгород, 88000; код ЄДРПОУ 03344326).

Відкласти розгляд справи в судовому засіданні на 27.04.17 о 10:20 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 14.

ЗОБОВ'ЯЗАТИ:

ПОЗИВАЧА:

- забезпечити присутність повноважного представника в судове засідання.

ВІДПОВІДАЧА - подати суду

- відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову, а також направити копію відзиву позивачу, докази чого надати суду;

- забезпечити присутність повноважного представника в судове засідання.

ТРЕТЮ ОСОБУ, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_3 підприємство "Водоканал м. Ужгорода" подати суду :

- обґрунтовані письмові пояснення щодо позовних вимог та відповідні докази на їх підтвердження;

- витяг державного реєстратора з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців щодо місцезнаходження та відсутності запису про його ліквідацію (припинення підприємницької діяльності);

- забезпечити присутність повноважного представника в судове засідання.

Відповідно до вимог ст. 36 ГПК України сторонам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Сторонам направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності із зазначеними у статті 28 ГПК України вимогами та надати суду належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представника

Дану ухвалу направити учасникам сторонам та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальному підприємству "Водоканал м. Ужгорода" (вул. Митна, 1 , м. Ужгород, 88000).

Суддя Грица Ю.І.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення06.04.2017
Оприлюднено19.04.2017
Номер документу65969204
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/285/17

Ухвала від 05.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 27.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні