Ухвала
від 17.03.2017 по справі 760/10666/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 22-ц/796/4861/2017 Головуючий у 1-й інстанції - Усатова І.А.

У Х В А Л А

17 березня 2017 року суддя Апеляційного суду м. Києва Рубан С.М., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника Міністерства юстиції України - ІскоростенськоїСвітлани Ярославівни на ухвалу Солом'янського районного суду м. Києва від 13 грудня 2016 року у цивільній справі за заявою головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Руагімової А.Н. про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у справі за позовом ОСОБА_3 до Інституту кримінально - виконавчої служби та Державної пенітенціарної служби України про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Солом'янського районного суду м. Києва від 13 грудня 2016 року заяву задоволено, замінено боржника - Державну пенітенціарну службу України на правонаступника - Міністерство юстиції України.

Не погоджуючись з вказаною ухвалою суду, представник Міністерства юстиції України - Іскоростенська С.Я. подала апеляційну скаргу та клопотання про відстрочку сплати судового збору.

Посилається на те, що фінансування Міністерства юстиції України здійснюється з державного бюджету України і видатки, в тому числі, на сплату судового збору проводяться через Державну казначейську службу України, що потребує певного часу.

Зазначає, що на момент подачі апеляційної скарги Державною казначейською службою України не перераховано кошти на сплату судового збору.

Згідно ч. 1 ст. 82 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Жодних документів на підтвердження факту відсутності достатньої кількості коштів для сплати судового збору представником апелянта до заяви не додано, натомість зазначено, що потрібен лише додатковий час для сплати судового збору.

Таким чином, підстав для задоволення клопотання представника Міністерства юстиції України - Іскоростенської С.Я. про відстрочку сплати судового збору не вбачається.

Відповідно до вимог п. 9 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду юридичною особою або фізичною особою-підприємцем судовий збір справляється за ставкою - 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1600 грн.

Отже, скаржник повинен сплатити судовий збір в розмірі 1600 грн. 00 коп. на такий розрахунковий рахунок:

Отримувач коштів УДКС у Солом'янському районі

Код отримувача ( код за ЄДРПОУ) 38050812

Рахунок отримувача 31210206780010

Банк отримувача ГУ ДКСУ у м. Києві

Код банку отримувача(МФО) 820019

Код ЕДРПОУ суду 02894757

Відповідно до п. 26 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 10 від 17 жовтня 2014 року Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах суд перед відкриттям провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України. У зв'язку із цим суд повинен перевірити, щоб платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою, що додаються до позовної заяви (заяви, скарги), містили відомості про те, за яку саме позовну заяву (заяву, скаргу, дію) сплачується судовий збір. При цьому, наприклад, платіжне доручення повинно бути підписано відповідальним виконавцем банку і скріплено печаткою установи банку з відміткою про дату надходження та дату виконання платіжного доручення (пункт 2.14 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року № 22 (зі змінами).

Відповідні документи подаються до суду тільки в оригіналі ; копії, у тому числі виготовлені з використанням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, а також платіжне доручення, яке за формою не відповідає наведеним вимогам, не можуть бути доказом сплати судового збору.

Тобто, скаржнику слід надати оригінал квитанції про сплату вказаних коштів.

Згідно з ч. 2 ст. 297 ЦПК України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст. 295 ЦПК України, а також у разі несплати суми судового збору, застосовуються положення ст. 121 ЦПК України.

Положенням ст. 121 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Оскільки вказані обставини перешкоджають розгляду справи в апеляційній інстанції, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення її недоліків.

Керуючись ст.ст. 82,121,297 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника Міністерства юстиції України - Іскоростенської Світлани Ярославівни про відстрочку сплати судового збору - відмовити.

Апеляційну скаргу представника Міністерства юстиції України - Іскоростенської Світлани Ярославівни на ухвалу Солом'янського районного суду м. Києва від 13 грудня 2016 року - залишити без руху.

Надати строк для усунення виявлених в ній недоліків щодо сплати судового збору протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз 'яснивши при цьому, що в разі не усунення у визначений судом термін недоліків апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута .

Суддя Рубан С.М.

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено28.03.2017
Номер документу65491937
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/10666/15-ц

Ухвала від 24.10.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Постанова від 10.07.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 08.11.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 26.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 29.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 29.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 17.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 17.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Рубан Світлана Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні