Ухвала
від 28.03.2017 по справі 808/763/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 березня 2017 року справа № 808/763/17

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Мельника В.В.

суддів: Чепурнова Д.В. Сафронової С.В.

за участю секретаря судового засідання: Царьової Н.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Запорізької районної організації політичної партії Сила Людей про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги Запорізької районної виборчої комісії Запорізького району Запорізької області на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 24 березня 2017 року у адміністративній справі № 808/763/17 за позовом Запорізької районної організації політичної партії "Сила Людей" до Запорізької районної виборчої комісії Запорізької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 від Запорізької районної партійної організації політичної партії "НАШ КРАЙ", ОСОБА_2 від Запорізької районної організації Політичної парті "Об'єднання "САМОПОМІЧ", ОСОБА_3 від Територіальної організація Політичної партії "Опозиційний блок" у Запорізькому районі Запорізької області, ОСОБА_4 від Запорізької районної організації Народного Руху України, ОСОБА_6 від Запорізької районної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", ОСОБА_5 від Запорізької районної організації Радикальної Партії Олега Ляшка про визнання дій протиправними, скасування постанови та зобов'язання вчинити певні дії, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа № 808/763/17 за апеляційною скаргою Запорізької районної виборчої комісії Запорізького району Запорізької області на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 24 березня 2017 року за позовом Запорізької районної організації політичної партії "Сила Людей" до Запорізької районної виборчої комісії Запорізької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 від Запорізької районної партійної організації політичної партії "НАШ КРАЙ", ОСОБА_2 від Запорізької районної організації Політичної парті "Об'єднання "САМОПОМІЧ", ОСОБА_3 від Територіальної організація Політичної партії "Опозиційний блок" у Запорізькому районі Запорізької області, ОСОБА_4 від Запорізької районної організації Народного Руху України, ОСОБА_6 від Запорізької районної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", ОСОБА_5 від Запорізької районної організації Радикальної Партії Олега Ляшка про визнання дій протиправними, скасування постанови та зобов'язання вчинити певні дії.

28 березня 2017 . року о 08 год 26 хв. на розгляд суду було передано клопотання представника Запорізької районної організації політичної партії Сила Людей про проведення судового засідання по справі № 808/763/17 в режимі відео конференції відповідно до приписів ст. 122-1 КАС України.

Клопотання обґрунтовано неможливістю явки представника позивача у судове засідання 28.03.2017 року об 11:00 год., з огляду на його участь в іншому судовому засіданні в м.Запоріжжі.

Згідно частин 1-3 статті 122-1 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.

Крім того, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов'язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторонни, поданого в визначений Законом строк.

Зважаючи на те, що такий спосіб участі має винятковий характер, повинні насамперед існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Між тим, у клопотанні заявник наводить лише доводи про участь представника у судовому засіданні в Ленінському районному суду м.Запоріжжя о 14:45 год., проте, заявником не надано жодного доказу на підтвердження заявленого клопотання.

Враховуючи те, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції представником позивача було заявлено ним в день проведення проведення судового засідання, а саме 28.03.2017 року о 08 год 26 хв., тобто поза строків встановлених ст. 122-1 Кодексу адміністративного судочинства України, а також недоведеність заявником обставин на які він посилається у заявленому клопотанні, суд прийшов до висновку про відсутність об'єктивних підстав для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 122, 122-1, 196 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання представника Запорізької районної організації політичної партії Сила Людей про проведення судового засідання у справі № 808/763/17 в режимі відеоконференції - відмовити.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: В.В.Мельник

Суддя: С.В.Сафронова

Суддя: Д.В.Чепурнов

28 березня 2017 року о 11:00

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2017
Оприлюднено30.03.2017
Номер документу65515078
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/763/17

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 27.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 27.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Постанова від 24.03.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 23.03.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 22.03.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні