Ухвала
від 03.04.2017 по справі 326/399/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Справа № 326/399/17 р.

Провадження № 2/326/203/2017

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

03 квітня 2017 року м.Приморськ

Суддя Приморського районного суду Запорізької області Стріжакова Т.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Комунального підприємства Приморська центральна районна лікарня Приморської районної ради Запорізької області до ОСОБА_1 , третя особа Приморська районна рада Запорізької області, про усунення перешкод у здійсненні права користування житлом шляхом виселення без надання іншого жилого приміщення, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач КП Приморська ЦРЛ звернувся до суду з позовом до відповідача про усунення перешкод у здійсненні права користування житлом шляхом виселення без надання іншого жилого приміщення . Свої вимоги мотивує тим, що згідно з рішенням Запорізької обласної ради Про надання згоди на передачу нерухомого майна № 33 від 26.12.2013 Приморській районній раді Запорізької області було передано гуртожиток, що складається з певного переліку квартир в будинку за номером 70 по вул.Морській в м.Приморську Запорізької області (зокрема і кв.№29).

Рішенням №20 від 25.03.2014 (зі змінами, внесеними рішенням № 23 від 23.12.2016) Приморська районна рада Запорізької області включила гуртожиток за адресою: Запорізька область, м.Приморськ, вул.Морська, буд.70 (з певним переліком квартир, у тому числі квартира №29), до складу майна спільної власності району, закріпивши його за КП Приморська ЦРЛ Приморської районної ради Запорізької області на праві оперативного управління. Право комунальної власності на зазначене нерухоме майно зареєстровано за Територіальною громадою в особі Приморської районної ради Запорізької області, що підтверджується свідоцтвом про право власності на нерухоме майно, виданим реєстраційною службою Приморського РУЮ Запорізької області 04.06.2014.

Право оперативного управління зареєстровано за КП Приморська ЦРЛ Приморської районної ради Запорізької області. До моменту передачі права власності Територіальній громаді в особі Приморської районної ради Запорізької області зазначений гуртожиток перебував у комунальній власності Запорізької обласної ради та знаходився на балансі КЗ Санаторій медичної реабілітації Глорія Запорізької обласної ради.

Рішенням Приморської районної ради Запорізької області від 23.06.2015 за № 12 затверджено Положення про порядок надання у користування (найм) квартир у гуртожитках КП Приморська ЦРЛ Приморської районної ради Запорізької області та умови їх утримання і повернення, відповідно до п.1.3 якого квартири в гуртожитках призначаються для проживання робітників підприємства-балансоутримувача, в т.ч. разом із членами їх сімей. Згідно п.1.6. зазначеного положення заселення мешканців до гуртожитків та виселення з них здійснюється після проведення інвентаризації квартир у гуртожитках відповідною комісією балансоутримувача.

У грудні 2016 року балансоутримувачем гуртожитку (комісією з інвентаризації нерухомого майна КП Приморська ЦРЛ ) було проведено інвентаризацію, в результаті чого встановлено, що 21.03.2011 між КЗ Санаторій медичної реабілітації Глорія та відповідачкою було укладено договір найму житла. Згідно зазначеного договору (п.1.1) наймодавцем було надано наймачеві ОСОБА_1 та членам сім`ї в користування на час роботи наймача у казаному закладі місце у кімнаті в жилому приміщенні, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1. З 08.08.2015 ОСОБА_1 не перебуває у трудових відносинах з КЗ Санаторій медичної реабілітації Глорія Запорізької обласної ради (звільнилася за власним бажанням), у зв`язку з чим на підставі п.5.2 договору найму цей договір припинив свою юридичну дію.

На даний час за вказаною адресою ніхто не зареєстрований, проте колишній наймач ОСОБА_1 ігнорує вимоги КП Приморська ЦРЛ щодо надання балансоутримувачеві усіх комплектів ключів від квартири гуртожитку та звільнення житла у добровільному порядку.

Крім того, ОСОБА_1 разом із чоловіком ОСОБА_2 та двома дітьми ОСОБА_3, ОСОБА_3 мешкають у квартирі № 41 гуртожитку, що знаходиться за адресою: Запорізька область, м.Приморськ, вул.Морська, буд.59, яка також перебуває на балансі лікарні. Цю квартиру гуртожитку ОСОБА_1 наймає разом з її чоловіком ОСОБА_2 на підставі договору найму від 14.08.2012, укладеного колишнім балансоутримувачем - КЗ Санаторій медичної реабілітації Глорія .

Спеціальний ордер для вселення ОСОБА_1 на житлову площу в гуртожитку колишнім балансоутримувачем - КЗ Санаторій медичної реабілітації Глорія не видавався. Отже відповідачка була заселена до житла колишнім балансоутримувачем на підставі цивільно-правового договору, строк якого сплив, але вона не звільняє житло в добровільному порядку. Ці обставини перешкоджають заселенню до спірного житла у гуртожитку працівників лікарні, які перебувають на обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов та не мають власного житла.

Договором найму від 21.03.2011 (п.2.2.6) передбачено, що наймач (відповідач по справі) зобов`язується звільнити наймане житло по закінченні строку трудового договору, укладеного з наймодавцем. На даний час позивач є балансоутримувачем спірної квартири гуртожитку та наділений правами оперативного управління.

Просить: 1) усунути перешкоди у здійсненні права користуванням житлом шляхом виселення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, з квартири № 29 гуртожитку за адресою: Запорізька область, м.Приморськ, вул.Морська, буд.70, без надання іншого жилого приміщення; 2) судові витрати покласти на відповідача.

Дана цивільна справа підсудна Приморському районному суду Запорізької області.

Позовну заяву подано з дотриманням вимог ст.ст. 119, 120 ЦПК України.

Тому справу необхідно призначити до попереднього розгляду.

Керуючись ст.ст.3, 11, 122, 127 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом Комунального підприємства Приморська центральна районна лікарня Приморської районної ради Запорізької області до ОСОБА_1 , третя особа Приморська районна рада Запорізької області, про усунення перешкод у здійсненні права користування житлом шляхом виселення без надання іншого жилого приміщення .

Призначити справу до попереднього розгляду на 13 квітня 2017 року о 16.00 годині в приміщенні Приморського районного суду Запорізької області, за адресою: м.Приморськ, вул.Соборна, буд.84.

Роз'яснити сторонам, що відповідно до ч.1 ст.60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень.

Запропонувати відповідачу надати письмовий відзив на позов з посиланням на докази в строк до 13.04.2017 року, якими вони обґрунтовуються.

Направити сторонам копію даної ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів (відповідачу), та судові повістки про виклик у суд з повідомленням про час та місце проведення судового засідання.

Ухвала щодо недотримання правил підсудності може бути оскаржена протягом п'яти днів з моменту отримання ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис ОСОБА_4

Копія вірна: суддя Т.В. Стріжакова

03.04.2017

Справка:

Призначити попереднє судове засідання в приміщенні на 13.04.2017 о 16:00.

Причини нерозгляду:

Дата ухвалення рішення03.04.2017
Оприлюднено06.04.2017
Номер документу65696383
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування житлом шляхом виселення без надання іншого жилого приміщення

Судовий реєстр по справі —326/399/17

Постанова від 06.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 06.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Постанова від 20.08.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кочеткова І. В.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кочеткова І. В.

Ухвала від 31.07.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кочеткова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні