Ухвала
від 05.04.2017 по справі 490/2871/17
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва

54020, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/12, inbox@ct.mk.court.gov.ua

490/2871/17

н\п 1-кс/490/1744/2017 У Х В А Л А

03.04.2017 слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_2 , погоджене з начальником відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Миколаївській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017150000000011 від 26.01.2017 за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) при здійсненні імпортних операцій за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами ПП « ОСОБА_4 » та ПП « ОСОБА_5 » протягом 2016-2017 років організовано протиправну діяльність направлену на ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) в особливо великих розмірах шляхом використання схеми імпорту товарів в значних обсягах на митну територію України від підконтрольних компаній-нерезидентів, з використанням недостовірних (підроблених документів) щодо вартості та класифікації імпортованих товарів з метою заниження їх митної вартості, фактичної реалізації за готівкові кошти та подальшого документального відображення у бухгалтерському та податковому обліку вказаних вище підприємств безтоварних операцій з реалізації імпортованих товарів на адресу підприємств реального сектору економіки (вигодонабувачів), із формуванням сум податкового кредиту з ПДВ та валових витрат, з використанням підконтрольних «фіктивних» та «транзитних» підприємств, на яких відбувається перекручення (зміна) номенклатури товарів.

В результаті вказаних дій, службовими особами ПП « ОСОБА_4 » та ПП « ОСОБА_5 » занижено загальну митну вартість імпортованих товарів протягом 2016-2017 років на суму близько 25 млн. грн. та умисно нанесено збитки державі шляхом не сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) в розмірі понад 4 млн. грн., що є особливо великим розміром.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та пояснив, що у зв`язку з виниклою необхідністю та не можливістю іншим способом отримати відомості, які мають суттєве значення як докази у зазначеному кримінальному провадженні та іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, не видається можливим є необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, які стосуються ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що перебувають у володінні ЮЖНОГО ГРУ ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, оскільки є необхідність у встановленні осіб, причетних до вчиненого кримінального правопорушення, отримані відомості будуть використані у якості доказів, за такого вважаю за необхідне клопотання задовольнити.

Керуючись ст.ст. 164, 309 КПК України

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити, надати заступнику начальника ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_2 або за його дорученням старшому оперуповноваженому з ОВС відділу ВКПуМС ОУ ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_6 тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх копій, що перебувають у володінні ЮЖНОГО ГРУ ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО банку НОМЕР_3 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-руху коштів по банківським рахункам ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № НОМЕР_4 (українська гривня), № НОМЕР_5 (українська гривня) та № НОМЕР_6 (долар США), відкритих в ЮЖНОМУ ГРУ ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (МФО банку НОМЕР_3 ), як на паперових, так і на електронних носіях з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документу, сумою платежу, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) з 01.01.2016 по теперішній час;

-карток зі зразками підписів та відбитком печатки, наказів про призначення службових осіб ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та довіреностей, наданих до банку уповноваженими особами підприємства;

-грошових чеків та інших документів, що свідчать про отримання службовими особами ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) готівкових грошових коштів через касу банку;

-документів, на підставі яких відкрито зазначені банківські рахунки та здійснювалось їх обслуговування, кредитних справ, кредитних договорів та документів, які складалися під час їх виконання, а також відомостей по інших банківських рахунках, пов`язаних з обслуговуванням банком ПП « ОСОБА_4 » з моменту відкриття розрахункових рахунків по теперішній час;

-інформації щодо IP адреси комп`ютерного засобу, з якого здійснювалось керування вказаними розрахунковими рахунками за допомогою системи «Клієнт-банк».

Строк дії ухвали 30 діб. У разі відмови в наданні тимчасового доступу, слідчим суддею на підставі ст. 166 КПК України буде наданий дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення05.04.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65852726
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —490/2871/17

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 14.11.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 17.10.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні