Ухвала
від 10.04.2017 по справі 346/1896/16-к
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 346/1896/16-к

Провадження № 1-кс/346/406/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2017 р. м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в кримінальному провадженні № 12016090180000244 від 02.03.2016 року клопотання старшого слідчого СВ Коломийського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 погодженого з прокурором Коломийської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання слідчого, в якому він просить надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що в АДРЕСА_1 , та які стали підставою для перереєстрації транспортного засобу марки та моделі «Audi Q7», номер кузова « НОМЕР_1 » на ім`я ОСОБА_5 , після чого останній було видано номерний знак « НОМЕР_2 », із можливістю їх вилучення та подальшим зберіганням при матеріалах кримінального провадження. Виконання ухвали доручити начальнику міжрайонного відділу №2 (м. Коломия) Управління захисту економіки в Івано-Франківській області підполковнику поліції ОСОБА_6 .

Клопотання мотивовано тим, що 01 березня 2016 року до слідчого відділу Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про вчинення кримінального правопорушення від ОСОБА_7 .

З даного приводу слідчим відділенням Коломийського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016090180000244 від 02.03.2016 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України

Допитана як потерпіла ОСОБА_7 повідомила, що 30 серпня 1994 року між нею та ОСОБА_8 був зареєстрований шлюб. 13 червня 2013 року рішенням Коломийського міськрайонного суду шлюб був розірваний. За час перебування в шлюбі, а саме 13 березня 2013 року вона спільно з ОСОБА_8 придбали автомобіль марки AUDI Q7 кузов № НОМЕР_1 , що був зареєстрований на ім`я ОСОБА_8 .

11 квітня 2013 року ОСОБА_8 без її дозволу відчужив зазначений автомобіль своїй рідній сестрі ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , паспорт НОМЕР_3 дата видачі 06.05.1996 р., ІПН НОМЕР_4 , яка проживає в Полтавській області с. Підгора, про що свідчить довідка - рахунок, оформлена 11.04.2013 р. ПП " ОСОБА_9 " та була проведена перереєстрація 11.04.2013 р. в ІНФОРМАЦІЯ_3 . Заяву на перереєстрацію вищевказаного автомобіля подавав ОСОБА_8 на підставі довіреності від ОСОБА_5 , посвідченої приватним нотаріусом ОСОБА_10 Снятинського району нотаріального округу 08.04.2013 р. за № 315.

Згідно висновку експерта рукописні у графі «підпис довірителя» в довіреності серією ВТЕ № 187667 від 08.04.2013р., зареєстрованій в реєстрі за №315, виконані ОСОБА_11 .

У зв`язку із цим, виходячи із матеріалів кримінального провадження, наявні достатні підстави вважати, що 08.04.2013 р. приватний нотаріус Снятинського районного нотаріального округу ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жителька АДРЕСА_2 , перебуваючи у приміщенні своєї нотаріальної контори, що за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, діючи в інтересах третіх осіб, склала завідомо неправдивий офіційний документ, а саме довіреність від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на представлення інтересів останньої та право розпорядження всім її майном ОСОБА_8 . Після складання тексту довіреності, який був виконаний на бланку суворої звітності серією та номером ВТЕ №187667, дана довіреність у графі «підпис довірителя» була підписана ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , при цьому ОСОБА_10 , достовірно знаючи, що довіреність підписана іншою особою, а не ОСОБА_5 , у посвідчуючому записі вказала, що дана довіреність підписана ОСОБА_5 у її присутності, чим внесла до офіційного документу завідомо неправдиві відомості. У подальшому, ОСОБА_10 посвідчила завідомо неправдивий документ, проставивши на ньому свій особистий підпис та відтиск круглої печатки «Приватний нотаріус Снятинського районного нотаріального округу Івано-Франківської області ОСОБА_10 », та зареєструвала його у реєстрі нотаріальних дій за № 315. Після цього, ОСОБА_10 вказаний підроблений офіційний документ передала ОСОБА_8 .

В межах кримінального провадження виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу з можливістю вилучення документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що в АДРЕСА_1 , та які стали підставою для перереєстрації транспортного засобу марки та моделі «Audi Q7», номер кузова « НОМЕР_1 » на ім`я ОСОБА_5 , після чого останній було видано номерний знак « НОМЕР_2 ».

Отримання тимчасового доступу до вказаних документів має суттєве значення для проведення досудового розслідування, забезпечення повноти та об`єктивності проведення досудового розслідування, встановлення істини, а також для підтвердження факту вчинення правопорушення.

Не отримання тимчасового доступу до вказаних документів призведе до неможливості проведення експертного дослідження документів, щодо яких в межах кримінального провадження є достатні підстави вважати, що в даних документах містяться неправдиві відомості, що призведе до неможливості проведення інших процесуальних дій, встановлення істини по справі та прийняття кінцевого рішення. Окрім того експертне дослідження документів, щодо яких є підстави вважати що вони підроблені, є ключовою та обов`язковою стадією проведення досудового розслідування, та не отримання тимчасового доступу буде мати негативні наслідки для досудового розслідування.

Окрім того, зазначені документи, а також всі документи, наявні у нотаріальній справі, заведеній у зв`язку із складанням вказаних договорів купівлі-продажу, є фактично єдиними матеріальними доказами, які можуть бути використані як доказ вчинення кримінального правопорушення, а розгляд клопотання за участі особи, у володінні якої знаходяться зазначені документи - представника ІНФОРМАЦІЯ_6 2641, створює загрозу їх зміни, приховання чи знищення.

Зазначені документи не є речами, до яких заборонено доступ (відповідно до ст. 161 КПК України): листуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом, або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв`язку із наданням правової допомоги, або об`єктами, які додані до такого листування, чи інших форм обміну інформацією.

Слідчий в судовому засіданні просив задовольнити клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення слідчого вважаю, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 ч.1 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Вважаю, що слідчим належно обґрунтовано те, що оригінали документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що в АДРЕСА_1 , та які стали підставою для перереєстрації транспортного засобу марки та моделі «Audi Q7», номер кузова « НОМЕР_1 » на ім`я ОСОБА_5 , після чого останній було видано номерний знак « НОМЕР_2 », мають суттєве значення для проведення досудового розслідування, забезпечення повноти та об`єктивності проведення досудового розслідування, встановлення істини, а також для підтвердження факту вчинення правопорушення і в подальшому можуть бути використані як доказ по кримінальному провадженню, а тому необхідно надати начальнику міжрайонного відділу №2 (м. Коломия) Управління захисту економіки в Івано-Франківській області підполковнику поліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до вказаних документів.

На підставі наведеного, та керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що в АДРЕСА_1 , та які стали підставою для перереєстрації транспортного засобу марки та моделі «Audi Q7», номер кузова « НОМЕР_1 » на ім`я ОСОБА_5 , після чого останній було видано номерний знак « НОМЕР_2 », із можливістю їх вилучення та подальшим зберіганням при матеріалах кримінального провадження.

Виконання ухвали доручити начальнику міжрайонного відділу №2 (м. Коломия) Управління захисту економіки в Івано-Франківській області підполковнику поліції ОСОБА_6 .

Строк дії ухвали 1 місяць, тобто до 10.05.2017 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення10.04.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65862434
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —346/1896/16-к

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 18.08.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 04.05.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 04.05.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 01.03.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 01.03.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Димашок В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні