Ухвала
від 07.04.2017 по справі 804/16246/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 квітня 2017 року справа № 804/16246/15

Суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Баранник Н.П., перевіривши апеляційну скаргу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2016 р. у справі № 804/16246/15 за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "Євраз – Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" до Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИЛА:

          До Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2016 року у справі № 804/16246/15.

          Разом з апеляційною скаргою податковим органом подано до суду клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження постанови суду першої інстанції.

          Ухвалою судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 05 грудня 2016 року апеляційна скарга Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2016 року у справі № 804/16246/15 була залишена без руху. Апелянту був наданий строк для усунення недоліків апеляційної скарги, а саме: заявнику апеляційної скарги необхідно було надати докази сплати судового збору.

          На виконання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху відповідачем надано до суду апеляційної інстанції платіжне доручення про сплату судового збору.

          Щодо поновлення строку на апеляційне оскарження постанови.

          В обґрунтування причин пропуску строку на апеляційне оскарження, заявник апеляційної скарги посилається на надходження асигнувань до податкового органу з Державного бюджету України для сплати судового збору. Так, податковий орган отримав кошти для сплати судового збору після повернення апеляційної скарги. Тому, відсутність передбачених коштів (асигнувань) унеможливило своєчасну сплату судового збору за подання апеляційної скарги, що стало істотною перешкодою для своєчасного вчинення процесуальних дій.

          Вивчивши обставини пропуску строку на апеляційне оскарження, викладені у відповідному клопотанні, вважаю, що наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження є поважними. Таким чином, строк на подання апеляційної скарги підлягає поновленню як такий, що пропущений з поважних причин.

          Враховуючи наведене, апеляційна скарга відповідає вимогам ст.187 КАС України.

          При підготовці справи до апеляційного розгляду з'ясований склад учасників адміністративного процесу, обставини, на які посилаються особи, що беруть участь у справі, вирішені інші питання, необхідні для апеляційного розгляду справи.

          Керуючись ст.ст.102, 189, 190 КАС України, суддя,

УХВАЛИЛА:

          Клопотання Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби про поновлення строку апеляційного оскарження - задовольнити.

          Поновити Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби строк на апеляційне оскарження постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2016 року у справі № 804/16246/15.

          Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2016 р..

          Призначити справу до апеляційного розгляду на 10 травня 2017 року о 14:30.

          Справу буде розглянуто колегією суддів у складі: судді - Баранник Н.П. (головуючий), суддів - Дурасової Ю.В. Щербака А.А. .

          Направити особам, які беруть участь у справі, копію даної ухвали та інформацію про права і обов'язки.

          Направити позивачу копію апеляційної скарги та повідомити про право подати письмові заперечення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                          Н.П. Баранник

                                                                      

Дата ухвалення рішення07.04.2017
Оприлюднено13.04.2017

Судовий реєстр по справі —804/16246/15

Постанова від 11.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 11.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 05.07.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 10.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 07.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 15.02.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 31.10.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Степаненко Вячеслав Віталійович

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні