Рішення
від 02.03.2010 по справі 2о-28/10
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Іменем України

02 березня 2010 року Іллічівський міський суд Одеської області в складі:

головуючого - судді Пушкарського Д.В.,

при секретарі Скаковському Д.Д.,

за участю

заявника - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Іллічівського міського суду Одеської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до суду із заявою про розірвання шлюбу. Свої вимоги заявники обґрунтовують тим, що 10 березня 1995 року між ними було укладено шлюб. Від шлюбу вони мають доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає з матір'ю знаходиться на утриманні заявників. Спільне життя між заявникам не склалося, у зв'язку з чим шлюбні відносини припинені, сумісне господарство не ведеться, взаємні обв'язки не виконуються заявники майже чотири роки проживають окремо. Заявниками було складено договір між батьками про сплату аліментів на утримання дитини, участь у вихованні та додаткових витратах на дитину, який посвідчено нотаріально. За таких обставин заявники вимушені звернутися до суду із зазначеною заявою.

Заявник ОСОБА_1 в судовому засіданні підтвердив заявлені вимоги та просив задовольнити їх.

Заявниця ОСОБА_2 у судове засідання не з'явилася, але надала заяву про розгляд заяви про розірвання шлюбу у її відсутність (а.с. 22).

Представник зацікавленої особи Жовтневого відділу реєстрації актів цивільного стану Дніпропетровського міського управління юстиції, який належним чином був повідомлений про день, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з'явився, про причини неявки не повідомив.

Вислухавши пояснення заявника та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заявлені вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі, за наступних підстав.

Судом встановлено що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 перебувають у шлюбі, що підтверджується свідоцтвом про укладення шлюбу виданого 10 березня 1995 року відділом реєстрації актів громадського стані Жовтневого райвиконкому м. Дніпропетровська, актовий запис № 213(а.с. 9).

Від цього шлюбу заявники мають доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 8), яка за домовленістю сторін проживає разом з заявницею.

Шлюб у заявників перший.

27 жовтня 2009 року заявники склали письмовий договір про сплату аліментів на утримання дитини, участь у вихованні та додаткових витратах на дитину, який посвідчено нотаріусом Дніпропетровського міського нотаріального округу, ОСОБА_4 (а.с. 10-11)

Сім'я розпалася і її збереження не можливо, тому що між сторонами склалися вкрай неприязні стосунки, подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б їхнім інтересам, що має істотне значення.

Висновки суду підтверджуються поясненнями сторін та матеріалами справи.

У відповідності до ч.1 ст.234 ЦПК України - " окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав ".

Згідно ч.З ст.234 УПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей.

Відповідно до ст. 109 СК України подружжя, яке має дітей має право подати до суду заяву про розірвання шлюбу разом з письмовим договором про те, з ким із них будуть проживати діти, яку участь у забезпечення умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде проживати окремо, а також про умови здійснення ним права на особисте виховання дітей.

За таких обставин заява ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про розірвання шлюбу підлягає задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст. 109 СК України, ст.ст.10, 11, 60, 209, 212, 213-215, 234, 256, 259 ЦПК України, -

ВИРІШИВ :

Заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про розірвання шлюбу - задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБА_2(дошлюбне прізвище Повзло) ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрований 10 березня 1995 року відділом реєстрації актів громадського стані Жовтневого райвиконкому м. Дніпропетровська, актовий запис № 213.

При оформленні свідоцтва про розірвання шлюбу стягнути з ОСОБА_7 державне мито на користь держави в розмірі 17 грн., а ОСОБА_2 від сплати держмита звільнити.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через Іллічівський міський суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч.4 ст.295 ЦПК України.

Суддя

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.03.2010
Оприлюднено28.04.2017
Номер документу66171478
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2о-28/10

Ухвала від 26.05.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

Ухвала від 13.07.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

Ухвала від 11.06.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

Рішення від 02.03.2010

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Рішення від 17.08.2016

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Ухвала від 30.06.2016

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Ухвала від 23.06.2016

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Ухвала від 30.05.2016

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Рішення від 16.02.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Ухвала від 16.06.2010

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні