Ухвала
від 10.05.2017 по справі 808/578/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 травня 2017 рокусправа № 808/578/16

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Щербака А.А. суддів: Баранник Н.П. Дурасової Ю.В. розглянувши в порядку письмового провадження апеляційну скаргу Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області на ухвалу Запорізького окружного адміністративного суду від 30 січня 2017 року про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Коротич Максима Миколайовича, Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Ільющенкова Сергія Олександровича про визнання протиправними рішень та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 30 січня 2017 року задоволено заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Коротич Максима Миколайовича, Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Ільющенкова Сергія Олександровича про визнання протиправними рішень та зобов'язання вчинити певні дії.

Суд ухвалив замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа по справі №808/578/16, виданого Запорізьким окружним адміністративним судом, а саме: боржника Реєстраційну службу Запорізького міського управління юстиції на Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області.

Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області подана апеляційна скарга, просить ухвалу Запорізького окружного адміністративного суду від 30 січня 2017 року скасувати та закрити провадження по справі №808/578/16.

Апеляційна скарга мотивована тим, що Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області не є правонаступником Запорізького міського управління юстиції.

27.04.2016 проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи - Запорізького міського управління юстиції, правонаступником якого є Запорізьке міськрайонне управління юстиції Запорізької області.

В силу статті 197 Кодексу адміністративного судочинства України суд апеляційної інстанції розглядає справу в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Перевіривши матеріали справи, законність і обґрунтованість ухвали суду першої інстанції в межах доводів апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Судом першої інстанції встановлено та підтверджено матеріалами справи, що ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Коротича Максима Миколайовича та Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Ільющенкова Сергія Олександровича про визнання протиправними рішень про відмову у державній реєстрації права власності та зобов'язання вчинити певні дії щодо реєстрації права власності.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 12 квітня 2016 року прийнято відмову позивача від позову та провадження у справі № 808/578/16 закрито.

Присуджено до стягнення на користь позивача судовий збір у розмірі 3858,47 грн. за рахунок бюджетних асигнувань Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції.

12 липня 2016 року Запорізьким окружним адміністративним судом виданий виконавчий лист по справі № 808/578/16.

Задовольняючи заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження суд першої інстанції виходив з того, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 січня 2015 р. № 17 Про деякі питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиції ліквідовано Державну реєстраційну службу та Державну виконавчу службу, покладено на Міністерство юстиції завдання і функції з реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), з питань державної реєстрації актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, договорів комерційної концесії (субконцесії), з питань реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших громадських формувань, статутів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, якщо їх реєстрація передбачена законами, статуту територіальної громади м. Києва, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності.

Даною постановою установлено, що Міністерство юстиції є правонаступником Державної реєстраційної служби та Державної виконавчої служби, що ліквідуються, в частині реалізації державної політики у сферах, зазначених у пункті 1 цієї постанови.

Згідно Наказу Міністерства юстиції України від 23.06.2011 № 1707/5 Про затвердження положеня про територіальні органи Міністерства юстиції України , зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 23.06.2011 за № 759/19497, Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області підпорядковується Міністерству юстиції України та є його територіальним органом.

Ч. 1 ст. 264 КАС України, яка кореспондується з ч. 5 ст. 8 Закону України Про виконавче провадження , передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Колегія суддів не бере до уваги доводи Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області в апеляційній скарзі стосовно того, що правонаступником Запорізького міського управління юстиції є Запорізьке міськрайонне управління юстиції Запорізької області, оскільки 24.06.2016 проведено державну реєстрацію припинення зазначеної юридичної особи. До апеляційної скарги додано копію детальної інформації про юридичну особі, отриману через он-лайн сервіс Міністерства юстиції України, згідно якої 27.04.2016 проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи Запорізького міського управління юстиції, правонаступником якого є Запорізьке міськрайонне управління юстиції Запорізької області. 24.06.2016 проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи Запорізького міськрайонного управління юстиції Запорізької області.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів погоджується з висновками суду першої інстанції щодо задоволення заяви ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження.

В межах апеляційної скарги підстави для скасування ухвали суду першої інстанції відсутні.

Керуючись ст. ст. 199, 200, 206 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області - залишити без задоволення.

Ухвалу Запорізького окружного адміністративного суду від 30 січня 2017 року про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Коротич Максима Миколайовича, Державного реєстратора прав на нерухоме майно Запорізького міського управління юстиції Ільющенкова Сергія Олександровича про визнання протиправними рішень та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без змін.

Ухвала суду набирає законної сили у відповідності до ч.5 ст. 254 КАС України та може бути оскаржена в порядку і строки, передбачені ст. 212 КАС України.

Головуючий: А.А. Щербак

Суддя: Н.П. Баранник

Суддя: Ю.В. Дурасова

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.05.2017
Оприлюднено13.05.2017
Номер документу66398002
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/578/16

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 20.01.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 07.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кравцов О.В.

Ухвала від 10.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 28.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 30.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 28.07.2016

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні