Ухвала
від 11.04.2017 по справі 758/4924/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/4924/17

У Х В А Л А

11 квітня 2017 року суддя Подільського районного суду м.Києва Васильченко О. В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Колос-Агротехсервіс про зобов'язання вчинити дії, стягнення моральної шкоди та середньомісячного заробітку,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до Подільського районного суду м. Києва з позовом до ТОВ Колос-Агротехсервіс про зобов'язання вчинити дії, стягнення моральної шкоди та середньомісячного заробітку.

Вважаю, що вказана позовна заява підлягає залишенню без руху, на підставі ч. 1 ст. 121 ЦПК України, оскільки подана без додержання вимог ст. 119 ЦПК України з виходячи з наступного.

Згідно ч. 1 ст. 120 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. Ч. 2 ст. 120 ЦПК України містить виключення, а саме що правила цієї статті щодо подання копій документів не поширюються на позови, що виникають, зокрема, з трудових правовідносин. Проте таке виключення не поширюється на необхідність подання відповідної кількості примірників позовної заяви. Таким чином, позивач має подати до суду примірник позовної заяви для відповідача.

Крім того, як вбачається зі змісту позову, позивач ставить майнову вимогу щодо стягнення середньомісячного заробітку та 3 немайнові вимоги, а саме: відшкодування моральної шкоди, зобов'язання видати оригінал трудової книжки позивача та зобов'язання зазначити датою звільнення позивача день видачі трудової книжки.

За кожну позовну вимогу позивач має сплатити судовий збір, у відповідності до ставок передбачених Законом України Про судовий збір .

Згідно наданого платіжного доручення, позивач має доплатити 1280 грн. судового збору на платіжні реквізити Подільського районного суду м. Києва:

Отримувач коштів: УДКСУ у Подільському районі ;

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37975298;

Банк отримувача: ГУ ДКСУ у м. Києві;

Код банку отримувача (МФО): 820019;

Рахунок отримувача: 31213206700008;

Код класифікації доходів бюджету: 22030001;

Призначення платежу: Судовий збір, за позовом _____(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Подільський районний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ (суду, де розглядається справа).

Крім того, неконкретизованим вбачається формулювання позовної вимоги видати належним чином заповнений оригінал трудової книжки . Позивач має вказати конкретно, які дані він просить суд зобов'язати відповідача заповнити в його трудовій книжці.

Також, зі змісту позову вбачається, що позивач працював на посадах директора та заступника директора в ТОВ Колос-Агротехсервіс , проте, в порушення ч. 6 ст. 119 ЦПК України, а саме що в позовній заяві має міститись зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування, позивач не зазначає доказів перебування з відповідачем у трудових відносинах, а також прийняття та звільнення його з посади. Це унеможливлює встановлення наявності спору між сторонами.

Позивач також не зазначає жодного доказу завдання йому моральної шкоди, діями або бездіяльністю відповідача. Позивачеві також необхідно надати суду розрахунок суми моральної шкоди та зазначити докази ї заподіяння.

Оскільки, без зазначення наведених вище обставин, вирішити питання про відкриття провадження у справі неможливо, вважаю за необхідне позовну заяву залишити без руху та надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви з подачею її до суду в новій редакції за підписом уповноваженої особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтею 119 цього Кодексу, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Згідно з ч. 5 ст. 121 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 119, 120, 121 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Колос-Агротехсервіс про зобов'язання вчинити дії, стягнення моральної шкоди та середньомісячного заробітку, залишити без руху та надати позивачеві строк для усунення недоліків вказаних в ухвалі, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

В разі якщо позивач у вказаний строк не усуне вказані недоліки, позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернута позивачу.

СуддяО. В. Васильченко

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.04.2017
Оприлюднено13.05.2017
Номер документу66415430
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/4924/17

Ухвала від 20.08.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лесько Алла Олексіївна

Постанова від 10.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 29.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 28.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Болотов Євген Володимирович

Рішення від 26.01.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Рішення від 26.01.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 08.05.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 11.04.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні