Ухвала
від 15.05.2017 по справі 344/5922/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/5922/17

Провадження № 2-а/344/864/17

У Х В А Л А

15 травня 2017 року м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського міського суду Пастернак І.А., вивчивши матеріали справи за адміністративним позовом Приватного підприємства «КЛИВА» до Івано-Франківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Управління земельних відносин Департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради про визнання нечинним та скасування рішення 11 сесії сьомого демократичного скликання Івано-Франківської міської ради від 15.03.2017 року №67-11, зобов»язання вчинити дії по державній реєстрації земельного сервітуту на право проходу та проїзду на транспортному засобі через земельну ділянку комунальної власності в межах існуючого, згідно наданої ПП «КЛИВА» пропонованої план-схеми заїзду біля будинку №4 по вул. Крайківського в м.Івано-Франківську, стягнення судових витрат, -

В С Т А Н О В И В :

Директор Приватного підприємства «КЛИВА» ОСОБА_1 звернувся в суд з адміністративним позовом до Івано-Франківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Управління земельних відносин Департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради про визнання нечинним та скасування рішення 11 сесії сьомого демократичного скликання Івано-Франківської міської ради від 15.03.2017 року №67-11, зобов»язання вчинити дії по державній реєстрації земельного сервітуту на право проходу та проїзду на транспортному засобі через земельну ділянку комунальної власності в межах існуючого, згідно наданої ПП «КЛИВА» пропонованої план-схеми заїзду біля будинку №4 по вул. Крайківського в м.Івано-Франківську, стягнення судових витрат.

15.05.2017 року представник позивача подала до суду заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії п. 19 рішення 11 сесії сьомого демократичного скликання Івано-Франківської міської ради від 15.03.2017 року №67-11 «Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань» та зобов»язання відповідача не приймати жодних рішень щодо спірної земельної ділянки.

Вимоги заяви мотивувала тим, що оскаржуваним рішенням позивача позбавлено права проходу, проїзду до власної земельної ділянки через земельну ділянку, яка перебуває у комунальній власності. Іншої можливості користуватись та розпоряджатись своєю приватною власністю у позивача немає. У випадку задоволення позовних вимог, повернути земельну длянку, яка є невідновлювальним ресурсом в стан, який існує сьогодні вимагатиме значних зусиль та витрат.

Згідно ч. 1 ст. 117 КАС України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Частиною 3 ст. 117 КАС України передбачено, що подання адміністративного позову, а також відкриття провадження у справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію або рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються.

Зупинення дії оскаржуваного рішення полягає в тому, що на час дії цього способу забезпечення позову положення цього акта не застосовуються до правовідносин. Зупинений акт де-юре вважається не існуючим.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, давши належну оцінку безпосередньому зв'язку доводів заяви про забезпечення позову з її вимогами, необхідності вжиття забезпечувальних заходів та відповідності таких заходів їхній меті, враховуючи положення ст. 117 КАС України, беручи до уваги співмірність забезпечення із заявленими позивачем вимогами, суддя дійшов висновку, що вимоги заяви є обґрунтованими, оскільки, невжиття заходів забезпечення позову, може завдати шкоди правам, свободам та інтересам позивача, а тому заява підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 117-118 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника Приватного підприємства «КЛИВА» (м.Івано-Франківськ, вул. Крайківського, 4, код ЄДРПОУ 19389259) - ОСОБА_2 про забезпечення адміністративного позову - задоволити.

Зупинити дію п. 19 рішення 11 сесії сьомого демократичного скликання Івано-Франківської міської ради від 15.03.2017 року №67-11 «Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань» та заборонити Івано-Франківській міській раді приймати будь-які рішення щодо спірної земельної ділянки (існуючого під»їзду) по вул. Крайківського,4 в м.Івано-Франківську до набрання рішенням суду у даній справі законної сили.

Виконання ухвал з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно.

Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга подається через Івано-Франківський міський суд.

Строк пред'явлення до виконання до 16.05.2020 року.

Суддя Пастернак І.А.

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення15.05.2017
Оприлюднено18.05.2017
Номер документу66491161
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —344/5922/17

Ухвала від 15.11.2018

Адміністративне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 08.10.2018

Адміністративне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Постанова від 05.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Анцупова Т.О.

Ухвала від 15.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Анцупова Т.О.

Ухвала від 04.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Анцупова Т.О.

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Анцупова Т.О.

Постанова від 22.02.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 30.01.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні