Ухвала
від 17.05.2017 по справі 826/8655/15
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа 826/8655/15

Суддя доповідач Бабенко К.А

У Х В А Л А

17 травня 2017 року м. Київ

Суддя-доповідач Київського апеляційного адміністративного суду Бабенко К.А., перевіривши матеріали апеляційної скарги Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві на Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 грудня 2016 року у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства Стопкран XXI до Державної фіскальної служби України та Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 грудня 2016 року позов задоволено частково.

Не погоджуючись із зазначеним судовим рішенням, Відповідачем - Державною податковою інспекцією у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві подано апеляційну скаргу, в якій він просить судове рішення суду першої інстанції скасувати та прийняти нове судове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити у повному обсязі.

Відповідно до частин першої, дев'ятої ст. 103 Кодексу адміністративного судочинства України, перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок; строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв'язку.

Згідно з частиною другою ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої ст.160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Як вбачається зі зворотного Повідомлення про вручення рекомендованого поштового відправлення (а.с.168), копію оскаржуваної Постанови отримано Відповідачем - Державною податковою інспекцією у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві 27 грудня 2016 року, апеляційну скаргу подано ним 10 січня 2017 року, що підтверджується зазначеною на відбитку поштового штемпелю на конверті, в якому надіслано апеляційну скаргу, датою.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 10 березня 2017 року апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві на Постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 грудня 2016 року залишено без руху та надано строк на усунення недоліків протягом п'яти днів з моменту отримання копії Ухвали.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 березня 2017 року продовжено Державній податковій інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві строк на усунення недоліків апеляційної скарги, визначених в Ухвалі Київського апеляційного адміністративного суду від 10 березня 2017 року, на десять днів від дня отримання копії даної Ухвали.

А Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 квітня 2017 року відмовлено Державній податковій інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві у задоволенні Клопотання про відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги на Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 грудня 2016 року; апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві на Постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 грудня 2016 року повернуто апелянту.

Відповідачем - Державною податковою інспекцією у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві 12 травня 2017 року повторно подано апеляційну скаргу, в якій він просить судове рішення суду першої інстанції скасувати та прийняти нове судове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити у повному обсязі. До апеляційної скарги додано Клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якому він просить визнати причини його пропуску поважними та поновити його. Як підставу для поновлення строку Відповідачем - Державною податковою інспекцією у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві зазначено, що станом на 14.04.2017 року ним отримано кошти, що надало можливість для сплати судового збору.

Проте, Відповідачем - Державною податковою інспекцією у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві не надано будь-яких доказів щодо вчинення дій для виконання зазначеної Ухвали, якою апеляційну скаргу залишено без руху, та Ухвали, якою строк на усунення недоліків апеляційної скарги продовжено, невиконання вимог яких призвело до її повернення, а несвоєчасна сплата судового збору за подачу апеляційної скарги не є поважною підставою для поновлення строку апеляційного оскарження.

Відповідно до частини четвертої ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Керуючись ст.ст. 103, 186, 189, 206, 254 Кодексом адміністративного судочинства України, суддя-доповідач,

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві на Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 грудня 2016 року залишити без руху.

Повідомити, що протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право вказати інші підстави для поновлення строку.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі і може бути оскаржена безпосередньо до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання нею законної сили.

Суддя-доповідач Бабенко К.А.

Дата ухвалення рішення17.05.2017
Оприлюднено22.05.2017
Номер документу66532894
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/8655/15

Постанова від 11.06.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 14.09.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 21.06.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 17.05.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 11.05.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Парінов А.Б.

Ухвала від 14.04.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Парінов А.Б.

Ухвала від 14.04.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Парінов А.Б.

Ухвала від 14.04.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Парінов А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні