Ухвала
від 18.05.2017 по справі 9/329
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.05.2017 Справа № 9/329

За заявою Комунального підприємства "Кривбасводоканал" про відновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання та видачу дубліката судового наказу

У спнраві

За позовом Комунального підприємства "Кривбасводоканал"

до Будинкоуправління №2 Криворізької квартирно-експлуатаційної частини району м. Кривий Ріг

про стягнення заборгованості у розмірі 407 080,45 грн.

Суддя Юзіков С.Г.

Без участі представників сторін

СУТЬ СПОРУ:

До Господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява Комунального підприємства "Кривбасводоканал" про відновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання та видачу дубліката судового наказу у справі №9/329.

Розпорядженням керівника апарату суду від 16.05.17р. №344 відповідно до п. 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, у зв'язку з обранням судді Подобєда І.М. на посаду судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду, призначено повторний автоматичний розподіл заяви про відновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання та видачу дубліката судового наказу у справі №9/329.

Автоматизованою системою розподілу справ заяву про відновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання та видачу дубліката судового наказу у справі №9/329 передано на розгляд судді Юзікову С.Г.

Відповідно до ст. 119 ГПК України, у разі пропуску строку для пред'явлення наказу до виконання з причин, визнаних господарським судом поважними, пропущений строк може бути відновлено. Заява про відновлення пропущеного строку подається до господарського суду, який прийняв судове рішення. Заява розглядається у засіданні господарського суду, про час і місце якого повідомляються ухвалою стягувач і боржник. Неявка боржника і стягувача у судове засідання не є перешкодою для розгляду заяви. За результатами розгляду заяви виноситься ухвала, яка надсилається стягувачеві і боржнику. Ухвалу може бути оскаржено у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно з ст. 120 ГПК України, у разі втрати наказу господарський суд може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення наказу до виконання. Про видачу дубліката наказу виноситься ухвала. До заяви про видачу дубліката наказу мають бути додані: довідка установи банку, державного виконавця, приватного виконавця чи органу зв'язку про втрату наказу; при втраті наказу стягувачем - довідка стягувача, підписана керівником чи заступником керівника та головним (старшим) бухгалтером підприємства, організації, що наказ втрачено і до виконання не пред'явлено. За видачу стягувачу дубліката судового наказу справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

Подана заява розглядається за правилами ГПК у межах розглянутої господарським судом справи. Тобто, подана заява повинна відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим ГПК України.

Пункт 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України зобов'язує суддю повернути позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання Відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ст. 56 ГПК України позивач, прокурор зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 57 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення Відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

До суду надійшла заява № 512 від 11.05.17р.

У якості доказу направлення Боржникові зазначеної позовної заяви Позивач надав фіскальний чек та опис вкладення у цінний лист, з якого вбачається, що на адресу Боржника направлено заяву №513 від 11.05.17р., які не можуть бути доказом направлення Боржникові заяви яка надійшла на адресу суду, тобто до вказаної позовної заяви не додано належних доказів направлення на адресу Боржника копії даної заяви з додатками.

Недодержання Заявником вимог зазначених статей щодо змісту і додатків до заяви тягнуть за собою наслідки, передбачені статтею 63 ГПК України.

З урахуванням викладеного заява Комунального підприємства "Кривбасводоканал" про відновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання та видачу дубліката судового наказу у справі №9/329 підлягає поверненню на підставі п. 6 ст. 63 ГПК України.

Керуючись п.6 ст. 63, ст. 86, 119, 120 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Комунального підприємства "Кривбасводоканал" про відновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання та видачу дубліката судового наказу у справі №9/329 повернути Заявнику без розгляду.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Ухвала набирає чинності з моменту її винесення.

Додаток : заява про відновлення пропущеного строку для пред'явлення наказу до виконання та видачу дубліката судового наказу у справі №9/329 з додатками, у тому числі платіжне доручення про сплату судового доручення №389 від 11.04.17р.

копія конверту.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2017
Оприлюднено23.05.2017
Номер документу66561458
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/329

Ухвала від 19.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Новікова Рита Георгіївна

Ухвала від 10.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Новікова Рита Георгіївна

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 18.05.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 18.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Олійник Ю.П.

Рішення від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Рішення від 14.01.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С. В.

Ухвала від 28.09.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні