Ухвала
від 02.06.2017 по справі 522/2419/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/2419/17

Провадження по справі № 1-кс/522/9960/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 червня 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , про арешт майна, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим із прокурором, про накладення арешту на на грошові кошти, які знаходяться на рахунку та зупинення видаткових операцій з грошовими коштами та іншими цінностями, що надходять та вже знаходяться на рахунку:

- ТОВ «ПЕРЕВОЗЧИК» (код ЄДРПОУ 40934272), розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий у АБ «Південний» (МФО 328209).

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

Слідчим відділом УСБУ в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22016160000000407 від 15.12.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування отримано відомості про організацію та функціонування конвертаційного центру, через фіктивні підприємства якого виводяться та легалізуються грошові кошти.

Згідно матеріалів кримінального провадження встановлено факти створення та придбання невстановленими особами низки підприємств, діяльність яких містить ознаки фіктивності, які використовуються для вчинення фіктивних правочинів та проведення так званих "безтоварних операцій", через які здійснюється укладення безтоварних договорів про постачання товарів та надання послуг, на підставі яких підприємствами різноманітних форм власності реального сектору економіки перераховують грошові кошти на рахунки суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшого їх переведення в готівку в різноманітних банківських установах та повернення "замовникам" за вираховуванням раніше обумовленого відсотка.

Невстановлені особи, які виступають власниками фіктивних підприємств, здійснюють легалізацію (відмивання) грошових доходів, одержаних в наслідок суспільно небезпечного протиправного діяння, які є результатом фіктивного підприємництва, шляхом проведення фінансових оборудок з безготівковими коштами без фактичного здійснення будь-яких господарських операцій (постачання товарів, надання послуг, виконання робіт тощо).

Зокрема існує обґрунтована підозра, що при здійснені господарської діяльності вищевказані підприємства не мали необхідних трудових ресурсів для здійснення господарської діяльності у задекларованих об`ємах, існують невідповідності у номенклатурі придбаних та реалізованих товарів, робіт, послуг, відсутні основні засоби та інші необоротні активи, транспортні засоби, маніпуляції з визначенням сум податкового кредиту та податкових зобов`язань, а також інші.

Для вчинення вказаного кримінального правопорушення та реалізації наведеної схеми використовуються наступні підприємства:

- ТОВ «ПРОФСТРОЙ ЛІМІТЕД», код ЄДРПОУ 39783967, директор ОСОБА_4 ;

- ТОВ «ПРОФТРАНС ЛІМІТЕД», код ЄДРПОУ 39784033, директор ОСОБА_4 ;

- ТОВ «ЕНЕРГОБУД КАРГО», код ЄДРПОУ 39958646, юридична адреса: м. Миколаїв, вул. Робоча, буд. 2а, директор ОСОБА_4 ;

- ТОВ «КВІНТА ЮГ СЕРВІС», код ЄДРПОУ 40922157, м. Одеса, вул. Успенська, 40 директор ОСОБА_5 ;

- ТОВ «ТРАНССТРОЙ КАРГО», код ЄДРПОУ 39784756, м. Миколаїв, вул. Защука, 27/1, директор ОСОБА_5 ;

- ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНО-ВИРОБНИЧИЙ ДІМ «СОЛОС», код ЄДРПОУ 38296583, м.Одеса, вул. Пушкінська, 32, засновник ОСОБА_6 , директор ОСОБА_7 ;

- ТОВ «ПРОМАТІК 777», код ЄДРПОУ 33659649, м. Одеса, вул. Космонавтів, 4, директор ОСОБА_8 ;

- ТОВ «РЕМТРАНСБУТ», код ЄДРПОУ 39782921, Одеська область, сел. Прилиманське, буд. 44 директор ОСОБА_8 ;

- ТОВ «КОМФОРТТРАНС», код ЄДРПОУ 33557970, м. Одеса, вул. Польська, 18, директор ОСОБА_9 ;

- ТОВ «АЗИМУТ 07», код ЄДРПОУ 35462439, м. Одеса, вул. Польська, 18, директор ОСОБА_9 ;

- ТОВ «ПЕРЕВОЗЧИК», код ЄДРПОУ 40934272, м. Одеса, вул. Польська, 18, директор ОСОБА_9 ;

- ТОВ «СІЛЬГОСПІНВЕСТІНДАСТРІАЛГРУП» (раніше ТОВ КК «КОНТРАКТ»), код ЄДРПОУ 38017540, раніше реєстрація - м. Одеса, вул. Польська, 18, директор ОСОБА_9 . На даний час реєстрація м. Київ, вул. Володимира Сосюри, 6, директор ОСОБА_10 .

Крім того, згідно рапорту оперативного співробітника ГВ КЗЕ УСБУ в Одеській області, отримані злочинним шляхом грошові кошти акумулюються на розрахункових рахунках вказаного підприємства, а саме:

- ТОВ «ПЕРЕВОЗЧИК» (код ЄДРПОУ 40934272), розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий у АБ «Південний» (МФО 328209).

На вказані розрахункові рахунки надходять кошти від підприємств різноманітних форм власності, які в подальшому переводяться в готівку. Вказані грошові кошти містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження та є об`єктом кримінально-протиправних дій, оскільки безпосередньо вказують на проведення безтоварних операцій. Крім того вказані грошові кошти, які надходять і знаходяться на вказаному розрахунковому рахунку, без прийняття відповідно рішення про арешт, будуть безпідставно та незаконно переведенні в готівку або на рахунки інших підприємств.Вилучені предмети та документи, відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України безготівкові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках вищезазначених підприємств можуть бути використані як речові докази, в тому числі є сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що грошові кошти на вказаних розрахункових рахунках є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у третіх осіб (юридичної особи) для можливої конфіскації майна.

У зв`язку з викладеним, у органу досудового розслідування виникла необхідність у накладанні арешту на вказане в клопотання майно.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити в повному обсязі з наведених підстав.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, заслухавши слідчого, адвоката, прокурора приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 170 КПК арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову. стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення чи відчуження. Слідчий, чи прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладене арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: 1)збереження речових доказів; 2)спеціальної конфіскації; 3)конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4)відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до ч.3 ст.170 КПК України, у випадку необхідності збереження речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що вказане майно є знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегло на собі його сліди або містить інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ч. 10 ст.170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Керуючись ст. ст. 170 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Накласти арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунку та зупинення видаткових операцій з грошовими коштами та іншими цінностями, що надходять та вже знаходяться на рахунку:

- ТОВ «ПЕРЕВОЗЧИК» (код ЄДРПОУ 40934272), розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий у АБ «Південний» (МФО 328209).

Виконання ухвали покласти на старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 .

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Одеської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

02.06.2017

Дата ухвалення рішення02.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66928166
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —522/2419/17

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Постанова від 27.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Постанова від 27.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Постанова від 20.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Постанова від 20.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Постанова від 01.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 30.01.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні