Рішення
від 07.06.2017 по справі 904/2796/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

31.05.2017 Справа № 904/2796/17

За позовом Обслуговуючого кооперативу "Мандриківська 127", м. Дніпро

до Відповідача 1: Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка", м. Дніпро

Відповідача 2: Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур дніпровської міської ради, м. Дніпро в особі відділу реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації, м. Дніпро

про визнання недійсними рішення установчих зборів та скасування державної реєстрації

Суддя Петрова В.І.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1, дов. від 20.01.17р.

ОСОБА_2, голова правління

від відповідача 1: ОСОБА_3, дов. від 01.03.17р.

від відповідача 2: не з'явився

за участю ОСОБА_4, НОМЕР_1

СУТЬ СПОРУ:

Обслуговуючий кооператив "Мандриківська 127" звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" та Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур дніпровської міської ради в особі відділу реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації, у якому просить:

- визнати недійсними рішення установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (код 41092281), яке оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок 51М від 15 грудня 2016 року;

- скасувати державну реєстрацію (дата запису 20.01.2017; номер запису 1224102000079815 в ЄДР) Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (ідентифікаційний код: 41092281).

Позовні вимоги обгрунтовує тим, що створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" проведено з порушенням ОСОБА_5 України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку".

Позивач в судове засідання, призначене на 31.05.2017, з'явився, позовні вимоги підтримав в повному обсязі, надав додаткові письмові пояснення.

Відповідач 1 - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" у судовому засіданні, яке відбулось 31.05.2017, заперечив проти задоволення позовних вимог, надав додаткові документи для долучення до матеріалів справи.

Відповідач 2 - Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур дніпровської міської ради в особі відділу реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації в судове засідання 31.05.2017 не з'явився, був повідомлений належним чином про дату, час та місце судового засідання. У відзиві на позов, який надійшов до суду 10.04.2017, відповідач 2 просив відмовити в задоволенні позовних вимог у частині скасування державної реєстрації, а також здійснювати розгляд справи без участі свого представника.

Клопотання відповідача 2 про розгляд справи без його участі було задоволено судом.

31.05.2017 по даній справі оголошено вступну та резолютивну частини рішення відповідно до ст. 85 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ОСОБА_5 України "Про кооперацію", який визначає правові, організаційні, економічні та соціальні основи функціонування кооперації в Україні, метою кооперації є задоволення економічних, соціальних та інших потреб членів кооперативних організацій на основі поєднання їх особистих та колективних інтересів, поділу між ними ризиків, витрат і доходів, розвитку їх самоорганізації, самоуправління та самоконтролю.

За ст. 6 ОСОБА_5 є первинною ланкою системи кооперації і створюється внаслідок об'єднання фізичних та/або юридичних осіб на основі членства для спільної господарської та іншої діяльності з метою поліпшення свого економічного стану. Відповідно до завдань та характеру діяльності кооперативи поділяються на такі типи: виробничі, обслуговуючі та споживчі. Кооператив є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків та може мати печатки.

Згідно наявної в матеріалах справи копії Статуту (т.1 а.с.141-152), Обслуговуючий кооператив "Мандриківська 127" створено громадянами України, мешканцями житлового будинку 127 по вул. Мандриківській в м. Дніпропетровську, постраждалих внаслідок вибуху природного газу та зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

В той же час, як зазначено в позовній заяві, фактичне розміщення житлового будинку: м.Дніпро, вул. Мандриківська, 51М.

За частиною 2 ст. 6 ОСОБА_5 України "Про кооперацію" даний кооператив за типом є обслуговуючим, а за напрямом діяльності є житлово-будівельним, що прямо зазначено у Статуті кооперативу.

Відповідно до п. 2.1 Статуту кооператив створено внаслідок об'єднання фізичних осіб для спільної господарської некомерційної діяльності з метою задоволення потреб громадян-членів кооперативу, що постраждали в результаті техногенних катастроф та інших заінтересованих осіб в будівництві багатоквартирного житлового будинку за рахунок їх власних грошових коштів для забезпечення житлом членів кооперативу, а також у наступній експлуатації та управлінні цим будинком. Крім головної мети, визначеної в пункті 2.1 цього Статуту, метою ОСОБА_5 є створення належних умов проживання членів кооперативу у багатоквартирному будинку шляхом надання членам кооперативу та іншим особам житлово-комунальних та інших послуг, зокрема:

- електропостачання;

- водопостачання та водовідведення;

- газопостачання;

- опалення квартир та приміщень загального користування;

- прибирання приміщень загального користування будинку кооперативу та прибудинкової території у визначених межах;

- здійснення благоустрою житлового будинку та прибудинкової території;

- вивозу сміття;

- виконання ремонту та інше.

За затвердженим загальними зборами списком, членами кооперативу є 70 (сімдесят) фізичних осіб.

20.01.2017 було зареєстроване Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "'Дніпровська зірка" в будинку кооперативу (м.Дніпро, вул.Мандриківська, 51М). Підставою для проведення державної реєстрації цього об'єднання стало рішення установчих зборів оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку від 15 грудня 2016 року.

Так, відповідно до протоколу №1 установчих зборів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок №51М (т.1 а.с.56-60), загальна чисельність співвласників будинку (загальна кількість власників квартир та нежитлових приміщень) становить 113 (Сто тринадцять) співвласників.

У зборах взяли участь особисто та/або через представників співвласники в кількості 34 (тридцять чотири) осіб з правом голосу, яким належить квартири та/або нежтилові приміщення багатоквартирного будинку загальною площею 2 297,9 м.кв.

У письмовому опитуванні взяли участь особисто та/або через представників співвласники в кількості 36 (тридцят шість) осіб, яким належать квартири та/або нежитлові приміщення багатоквартирного будинку загальною площею 2 403,1 м.кв.

Загальна кількість співвласників, які взали участь у голосуванні: 70 (сімдесят) осіб, яким належать квартири та/або нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку загальною площею 4 701,0 м.кв.

На зборах слухались питання щодо створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), затверження його назви та затвердження Статуту ОСББ, надання повноважень голові установчих зборів щодо підписання Протоколу установчих зборів, Статуту ОСББ та інших документів, а також щодо проведення всіх необхідних дій для державної реєстрації ОСББ; виборів членів правління та голови правління ОСББ.

За створення ОСББ, затврдження його назви та затвердження Статуту ОСББ проголосувало 68 співвласників, загальна площа квартир та/або нежитлових приміщень яких становить 4 608,9 к.в., 2 співвласника, загальна площа квартир та/або нежитлових приміщень яких становить 92,1 кв.м., проголосувало проти.

За надання повноважень голові установчих зборів щодо підписання Протоколу установчих зборів, Статуту ОСББ та інших документів, а також щодо проведення всіх необхідних дій для державної реєстрації ОСББ проголосувало 67 співвласників, загальна площа квартир та/або нежитлових приміщень яких становить 4 560,7 к.в., 3 співвласника, загальна площа квартир та/або нежитлових приміщень яких становить 140,3 кв.м., проголосувало проти

За обрання членів правління ОСББ "Дніпровська зірка" власнків квартир: №27 - ОСОБА_6, №2 - ОСОБА_3, №56 - ОСОБА_7, №59 - ОСОБА_8, №16 - ОСОБА_9, №22 - ОСОБА_10, №62 - ОСОБА_11, №44 - ОСОБА_12, головою правління ОСББ "Дніпровська зірка" обрати власника квартири №16 - ОСОБА_9, проголосувало 68 співвласників, загальна площа квартир та/або нежитлових приміщень яких становить 4 608,9 к.в., 2 співвласника, загальна площа квартир та/або нежитлових приміщень яких становить 92,1 кв.м., проголосувало проти.

Позивач вважає, що під час створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ''Дніпровська зірка" не було дотримано вимог чинного законодавства щодо процедури створення такого роду об'єднань, а державна реєстрація Об'єднання здійснена з порушенням вимог чинного законодавства України, чим грубо порушено права та законні інтереси ОК "Мандриківська 127" щодо захисту прав та законних інтересів членів кооперативу та цілей його діяльності, у зв'язку з чим позивач просить визнати недійсними рішення установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (код 41092281), яке оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок 51М від 15 грудня 2016 року, та скасувати державну реєстрацію Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка".

Відповідно до ч.1 ст.15 Цивільного кодексу України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Згідно ч.1 ст.16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Частиною 1 ст.1 Господарського процесуального кодексу України підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності (далі - підприємства та організації), мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Як вже було встановлено судом вище, Обслуговуючий кооператив "Мандрикіська 127" створено внаслідок об'єднання фізичних осіб для спільної господарської некомерційної діяльності з метою задоволення потреб громадян-членів кооперативу, що постраждали в результаті техногенних катастроф та інших заінтересованих осіб в будівництві багатоквартирного житлового будинку за рахунок їх власних грошових коштів для забезпечення житлом членів кооперативу, а також у наступній експлуатації та управлінні цим будинком (п.2.1 Статуту позивача). Крім головної мети, визначеної в пункті 2.1 цього Статуту, метою ОСОБА_8 є створення належних умов проживання членів кооперативу у багатоквартирному будинку шляхом надання членам кооперативу та іншим особам житлово-комунальних та інших послуг.

Відповідно до виписки з облікової книги про реєстрацію багатоквартирного будинку, виданої 24.10.2013 КП "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" ДОР, копія якої міститься в матеріалах справи (т.1 а.с.172), житловий будинок літ. А-18, розташований у м. Дніпропетровську на вул. Мандриківській за №51м зареєстрований за Обслуговуючим кооперативом "Мандриківська 127", код ЄДРПОУ 35542792.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про наявність у позивача права на звернення до суду з даним позовом, та, відповідно, необгрунтованість доводів відповідача 1 про відсутність, в зв'язку зі створенням відповідача 1, порушеного права позивача

Відповідно до ст.385 Цивільного кодексу України власники квартир для забезпечення експлуатації багатоквартирного житлового будинку, користування квартирами та спільним майном житлового будинку можуть створювати об'єднання власників квартир (житла). Таке об'єднання може бути створено також власниками житлових будинків. Об'єднання власників квартир, житлових будинків є юридичною особою, яка створюється та діє відповідно до статуту та закону.

ОСОБА_5 України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (далі - ОСОБА_13) визначає правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об'єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку.

ОСОБА_13 визначає об'єднання співвласників багатоквартирного будинку як юридичну особу, створену власниками для сприяння використання їх власного майна та управління, утримання і використання неподільного та загального майна.

Відповідно до ч.1 ст.6 даного ОСОБА_5 об'єднання може бути створене лише власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (багатоквартирних будинках).

Згідно частини 2 ст.6 ОСОБА_5 для створення об'єднання скликаються установчі збори.

У відповідності до частини 3 ст.6 ОСОБА_5 скликання установчих зборів здійснюється ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень.

В той же час, відповідачем 1 не надано інформації та/або будь-яких підтвержуючих документів, якою ініціативною групою, яка мала би складатися не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень, були скликані на 15.12.2016 установчі збори ОСББ.

Частиною 4 ст.6 ОСОБА_5 встановлено, що повідомлення про проведення установчих зборів направляється ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). У повідомленні про проведення установчих зборів зазначається, з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного.

Тобто, вищезазначена норма імперативно визначає порядок і спосіб повідомлення власників: по-перше, форма повідомлення обов'язково письмова; по-друге, повідомляється кожен власник; по-третє, таке повідомлення вручається власнику або під розписку, або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом).

Згідно частини 1 ст.32 Господарського процесуального кодексу України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких грунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

По-перше, як стверджує позивач та не заперечує відповідач 1, в повідомленнях про проведення 15.12.2016 установчих зборів ОСББ було зазначено, що збори будуть впровидитися в аудиторії №226 Учбово-лабораторного корпусу механічного факультету Українського державного хіміко-технологічного університету, що розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд.40, 15.12.2016 о 20:00.

Проте відповідач 1 не надав жодного доказу, що установчі збори ОСББ 15.12.2016 були проведені саме за адресою, зазначеною в повідомленні. Протокол №1 установчих зборів від 15.12.2016 не містить жодної інформації про місце їх проведення.

Більш того, в листі Державного вищого навчального закладу "Український державний хіміко-технологічний університет" від 25.05.2017, підписаним ректором ОСОБА_14, зазначено, що 15.12.2016 в приміщення аудиторії №226 учбового корпусу механічного факультету ДВНЗ УДХТУ о 20:00 не проводились ніякі установчі збори ОСББ "Дніпровська зірка" багатоквартирного будинку №51М, що знаходиться по вул. Мандриківській.

По-друге, в протоколі №1 установчих зборів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок №51М зазначено, що у зборах взяли участь особисто та/або через представників співвласники в кількості 34 (тридцять чотири) осіб з правом голосу, яким належить квартири та/або нежтилові приміщення багатоквартирного будинку загальною площею 2 297,9 м.кв.

Доказів належного повідомлення інших власників квартир та/або нежитлових приміщень будинку №51М по вул. Мандриківській про фактичне місце проведення установчих зборів (встановити суду яке, доречі, не вбачається за можливе) відповідачем 1 не надано.

Відповідно до частини 7 ст.6 ОСОБА_5 кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості усіх співвласників (частина 8 ст.6 ОСОБА_5).

Так, відповідно до протоколу №1 установчих зборів від 15.12.2016, у зборах взяли участь особисто та/або через представників співвласники в кількості 34 осіб з правом голосу, яким належать квартири та/або нежтилові приміщення багатоквартирного будинку загальною площею 2 297,9 м.кв., що є меншим, ніж половина загальної кількості усіх співвласників (загальна кількість - 113, загальна площа всіх квартир та нежитлових приміщень - 8 199,4 м.кв.).

Згідно з частиною 10 ст.6 ОСОБА_5, якщо в результаті проведення установчих зборів для прийняття рішення не набрано кількості голосів за або проти , встановленої частиною дев'ятою цієї статті, проводиться письмове опитування співвласнків, які не голосували на установчих зборах. Письмове опитування співвласників проводиться протягом 15 календарних днів з дати проведення установчих зборів.

Письмове опитування під час установчих зборів об'єднання проводиться в порякду, передбаченому ОСОБА_5 України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку".

Частиною 8 статті 10 ОСОБА_5 України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" встановлено, що письмове опитування співвласників проводиться шляхом власноручного заповнення ними листків опитування, в яких зазначаються день опитування, прізвище, ім'я, по батькові співвласника, документ, що підтверджує право власності на квартиру або нежитлове приміщення, номер квартири або нежитлового приміщення, документ, що надає повноваження на голосування від імені співвласника (для представників), відповідь співвласника на питання так , ні або утримався , особистий підпис співвласника та особи, яка проводила опитування.

За результатами підрахунку результатів письмового опитування співвласників особи, які проводили письмове опитування, вносять його результати до протоколу зборів та підводять загальні підсумки голосування щодо всіх питань. Під час проведення підрахунку голосів враховуються і голоси, подані на зборах співвласників, і голоси співвласників, отримані під час проведення письмового опитування.

Листки письмового опитування співвласнків пронумеровуються, прошнуровуються та додаються до відповідного протоколу зборів.

З наданих відповідачем 1 листків письмового опитування співвласника та протоколу №1 установчих зборів від 15.12.2016 судом встановлено, що у письмовому опитуванні взяли участь особисто та/або через представників співвласники в кількості 36 осіб, яким належать квартири та/або нежтилові приміщення багатоквартирного будинку загальною площею 2 403,1 кв.м. Письмове опитування було проведено щодо питань №2 (створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), затверження його назви та затвердження Статуту ОСББ) та №3 (надання повноважень голові установчих зборів щодо підписання Протоколу установчих зборів, Статуту ОСББ та інших документів, а також щодо проведення всіх необхідних дій для державної реєстрації ОСББ) порядку денного. Результати письмового опитування були відповідно відображені у протоколі №1 установчих зборів від 15.12.2016.

Однак ані відповідачем 1, ані відповідачем 2 не надано доказів, що листки письмового опитування 36 співвласників були прошнуровані та додані до протоколу №1 установчих зборів від 15.12.2017.

Наведені обставини свідчать про порушення відповідачем-1 вимог статті 6 ОСОБА_5 України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", ст.10 ОСОБА_5 України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", оскільки не дотримано вимог щодо порядку повідомлення власників про проведення установчих зборів та вимог щодо оформлення результатів про створення об'єднання, а отже, позовна вимога про визнання недійсними рішення установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (код 41092281), яке оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок 51М від 15 грудня 2016 року є такою, що підлягає задоволенню.

Визнання недійсними рішення установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (код 41092281), яке оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок 51М від 15 грудня 2016 року є такою, що підлягає задоволенню має своїм правовим наслідком скасування державної реєстрації Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (ідентифікаційний код: 41092281).

Зважаючи на викладене, суд вважає, що вимоги позивача підлягають задоволенню.

В той же час, суд вважає за необхідне зазначити про необгрунтованість доводів позивача, як одну з підстав позовних вимог, що ОСОБА_5 України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" встановлений єдиний механізм створення ОСББ у будинку, в якому до цього існував житлово-будівельний кооперетив виключно шляхом реорганізації кооперативу в ОСББ, виходячи з такого.

Дійсно, статтею 5 зазначеного закону встановлено, що житлово-будівельні кооперативи можуть бути реорганізовані в об'єднання.

Проте, надана законом перспектива з реорганізації ЖБК в ОСББ - це не обов'язок, а лише можливість. Навіть одна з них. Адже закон, хоч і дозволяє реорганізацію ЖБК в ОСББ, одночасно дозволяє і створити ОСББ в "будинку ЖБК" на загальних підставах, без будь-якої реорганізації кооперативу в об'єднання.

Згідно зі статтею 6 ОСОБА_5 України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", ОСББ створюється власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку. Тобто, будь-які власники квартир і нежитлових приміщень у будь-якому багатоквартирному будинку мають право об'єднатися в ОСББ у порядку, визначеному вищезазначеним законом. При цьому для закону не має значення, чи існує в будинку ЖБК, чи орган самоорганізації населення (будинковий комітет), чи будь-яке інше об'єднання власників квартир або просто мешканців. Єдине обмеження передбачене статтею 4 того ж ОСОБА_5: в одному багатоквартирному будинку може бути створене лише одне ОСББ. Наявність же в будинку ЖБК не є перешкодою для створення ОСББ.

Отже, ОСОБА_5 України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" передбачає два шляхи створення ОСББ, на вибір співвласників:

1) основний, передбачений статтею 6, для всіх багатоквартирних будинків (незалежно від наявності чи відсутності в них ЖБК) - створення ОСББ "з чистого аркуша", без правонаступництва стосовно будь-яких інших юридичних осіб;

2) додатковий (за бажанням співвласників), передбачений статтею 5, для багатоквартирних будинків, де діють ЖБК, - передбачає реорганізацію ЖБК в ОСББ.

Враховуючи викладене, керуючись загальними засадами цивільного законодавства щодо справедливості, суд дійшов висновку про безпідстав тверджень позивача в цій частині.

Керуючись ст.ст. 49, 82-85, 116, 117 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Визнати недійсними рішення установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (код 41092281), яке оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок 51М від 15 грудня 2016 року.

Скасувати державну реєстрацію (дата запису 20.01.2017; номер запису 1224102000079815 в ЄДР) Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (ідентифікаційний код: 41092281)

Стягнути з Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Дніпровська зірка" (49094, м. Дніпро, вул. Мандриківська, буд. 51М, код ЄДРПОУ 41092281) на користь Обслуговуючого кооперативу "Мандриківська 127" (49094, м. Дніпро, вул. Мандриківська, 90, код ЄДРПОУ 35542792) 3 200,00 грн. судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання і може бути оскарженим протягом цього строку до Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Повне рішення складено 06.06.2017

Суддя ОСОБА_15

Дата ухвалення рішення07.06.2017
Оприлюднено13.06.2017

Судовий реєстр по справі —904/2796/17

Судовий наказ від 18.06.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Постанова від 18.04.2018

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Уркевич Віталій Юрійович

Постанова від 18.04.2018

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Уркевич Віталій Юрійович

Ухвала від 22.02.2018

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Уркевич Віталій Юрійович

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Селіваненко В.П.

Ухвала від 11.01.2018

Господарське

Верховний Суд

Селіваненко В.П.

Ухвала від 04.12.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Кролевець O.A.

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Кролевець O.A.

Постанова від 28.09.2017

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 11.07.2017

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні