Ухвала
від 12.06.2017 по справі 34/212
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

пр. Науки, 5, м. Харків, 61022, тел. (057) 702-00-72

Е-mail: inbox@dna.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

12.06.2017 справа № 34/212

Донецький апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий: суддіОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 розглянувши апеляційну скаргу Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман, Донецька область на ухвалу господарського суду Донецької області від у справі 18.05.17р. №34/212 (суддя Бойко І.А.) за скаргою на дії Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерофіс лімітед» , м. Київ Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман, Донецька область за позовом до про Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерофіс лімітед» , м. Київ Державного підприємства «МАКІЇВВУГІЛЛЯ» , м. Макіївка, Донецька область стягнення заборгованості у розмірі 21670,08 грн ВСТАНОВИВ: Ухвалою господарського суду Донецької області від 18.05.17 у справі №34/212 скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерофіс лімітед» , м. Київ на дії Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, Донецька область, м. Лиман з виконання наказу у справі №34/212 - задоволено частково.

Визнано незаконними дії Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області щодо завершення виконавчого провадження №34969227 та повернення стягувачу наказу господарського суду Донецької області №34/212 від 15.11.2010р. про стягнення з ДП «МАКІЇВВУГІЛЛЯ» на користь ТОВ «Інтерофіс літітед» боргу в загальній сумі 21670,08 грн.

Визнано недійсною постанову Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області по виконавчому провадженню №34969227 від 10.11.2014р. про повернення виконавчого документа стягувачеві.

Зобов'язано Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області поновити виконавче провадження №34969227.

Зобов'язано Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області вжити в рамках виконавчого провадження №34969227 всі можливі заходи примусового виконання рішень, що передбачені діючим законодавством України, з метою належного виконання наказу господарського суду Донецької області №34/212 від 15.11.2010р.

Від Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман, Донецька область надійшла апеляційна скарга на ухвалу господарського суду Донецької області від 18.05.17, яка не відповідає вимогам розділу ХІІ Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з ст. 94 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається у письмовій формі і повинна містити: найменування апеляційного господарського суду, до якого подається скарга; найменування місцевого господарського суду, який прийняв рішення, номер справи та дату прийняття рішення; вимоги особи, яка подає апеляційну скаргу, а також підстави, з яких порушено питання про перегляд рішення, з посиланням на законодавство і матеріали, що є у справі або подані додатково; перелік документів, доданих до скарги. Апеляційна скарга підписується особою, яка подає скаргу або її представником. До скарги додаються докази сплати судового збору і надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні.

Апелянтом до апеляційної скарги б/н, б/д не додано доказів направлення апеляційної скарги та доданих до неї документів сторонам у справі.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку та розмірі.

Порядок сплати судового збору встановлений Законом України «Про судовий збір» .

За приписом ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до апеляційного господарського суду скарг на ухвалу суду ставка судового збору складала 1 розмір прожиткового мінімуму.

Сума судового збору, що підлягає сплаті за даною апеляційною скаргою має складати 1600 грн.

Центрально-міським відділом державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман, Донецька область не додано доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, що є підставою для повернення апеляційної скарги відповідно до п.3 ч.1 ст. 97 ГПК України.

Апелянтом заявлене клопотання про відстрочення сплати судового збору. Клопотання не мотивоване, до нього не додано жодного документа, який би свідчив про неможливість сплати судового збору на дату подання скарги. Клопотання відхилене.

Враховуючи вищевикладене, апеляційна скарга Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман, Донецька область на ухвалу господарського суду Донецької області від 18.05.17 року по справі № 34/212 підлягає поверненню заявникові.

Відповідно до ч. 4 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, після усунення обставин, зазначених у пунктах 1, 2 і 3 частини першої цієї статті, апеляційна скарга може бути подана повторно.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 86, п. 2, п.3, ч.1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України Донецький апеляційний господарський суд, -

У Х В А Л И В :

Відмовити Центрально-міському відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман, Донецька область у задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Повернути без розгляду апеляційну скаргу Центрально-міського відділу державної виконавчої служби міста Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман, Донецька область на ухвалу господарського суду Донецької області від 18.05.17. у справі №34/212

Додаток на адресу апелянта: апеляційна скарга від б/н, б/д та додані до неї документи на 51 арк., поштовий конверт.

Головуючий суддя О.Л. Агапов

Судді: І. В. Москальова

ОСОБА_3

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення12.06.2017
Оприлюднено15.06.2017
Номер документу67060189
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —34/212

Постанова від 24.07.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Дучал Н.М.

Ухвала від 10.07.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Дучал Н.М.

Ухвала від 12.06.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Агапов О.Л.

Ухвала від 18.05.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Ухвала від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Ухвала від 12.04.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Ухвала від 28.04.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Рішення від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 05.10.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні