Ухвала
від 25.05.2017 по справі 761/34776/16-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/34776/16-ц

Провадження № 2/761/1791/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2017 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Гуменюк А.І.

при секретарі Бондарю В.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання про закриття провадження у справі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради, Концертно-театрального закладу культури Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль Калина , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2, ОСОБА_3, про визнання незаконним та скасування наказу та поновлення на роботі, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 (далі - Позивач) 04 жовтня 2016 року звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з позовом до Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (далі - Відповідач № 1), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 (далі - Третя особа № 1), про визнання протоколу конкурсної комісії незаконним та поновлення на роботі.

В ході судового розгляду справи згідно заяви від 21 грудня 2016 року, Позивач доповнив позовні вимоги в частині щодо стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, які згідно ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 13 квітня 2017 року за заявою сторони Позивача, було залишено без розгляду.

Крім того, в ході судового розгляду справи, за клопотанням сторони Відповідача № 1, судом притягнуто до участі у справі Концертно-театральний заклад культури Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль Калина (далі - Відповідач № 2) та з ініціативи суду до участі у справі, було притягнуто як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_3 (далі - Третя особа № 2).

Крім того, в ході судового розгляду справи сторона Позивача доповнила позовні вимоги згідно заяви від 25 квітня 2017 року, зокрема, просила суд ухвалити судове рішення, яким, у тому числі, визнати незаконним рішення конкурсної комісії з проведення добору кандидатів на заміщення посади керівника Відповідача № 2 та визнати незаконним та скасувати наказ про звільнення Позивача.

Згідно ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 25 травня 2017 року позовні в вимоги в частині щодо про визнання незаконними протоколу та рішення конкурсної комісії залишено без розгляду за заявою сторони Позивача.

Як вбачається із матеріалів справи, Позивач просить суд ухвалити судове рішення, яким визнати незаконним та скасувати наказ Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради № 404-к від 08 вересня 2016 року про звільнення з посади художнього керівника - директора Концертно-театрального закладу культури Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль Калина та поновити його на вказаній посаді.

У судовому засіданні представник Відповідача № 2 заявила клопотання про закриття провадження у справі з підстав, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Представники Позивача заперечували щодо закриття провадження у справі, оскільки вважають клопотання безпідставним.

Інші особи, які беруть участь у справі, у судове засідання не з'явилися. Про місце, день та час судового розгляду справи повідомлені в установленому законом порядку.

Заслухавши клопотання, думку осіб, які беруть участь у справі, з приводу вказаного клопотання, суд знаходить його таким, що задоволенню не підлягає, з таких підстав.

Відповідно до пункту 1 статті 205 Цивільного процесуального кодексу України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

За змістом пункту 2 частини 2 статті 17 Кодексу адміністративного судочинства України, юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема, спори з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби.

Відповідно до пункту 15 частини 1 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України, публічна служба - діяльність на державних політичних посадах, професійна діяльність суддів, прокурорів, військова служба, альтернативна (невійськова служба), дипломатична служба, інша державна служба в органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування.

Крім того, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 15 Цивільного процесуального кодексу України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо 1) захисту порушених, невизначених або оспорюваних прав свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин.

З огляду на викладене, оскільки діяльність Позивача за посадою, яку він обіймав не відноситься до публічної служби, між сторонами у справі виник цивільно-правовий спір, який регулюється трудовим законодавством, тим самим, даний спір підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, клопотання є безпідставним та таким, що задоволенню не підлягає.

Керуючись пунктом 1 статті 205 Цивільного процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання про закриття провадження у справі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради, Концертно-театрального закладу культури Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль Калина , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2, ОСОБА_3, про визнання незаконним та скасування наказу та поновлення на роботі - в і д м о в и т и.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ :

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.05.2017
Оприлюднено15.06.2017
Номер документу67066537
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/34776/16-ц

Постанова від 07.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 09.10.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Писана Таміла Олександрівна

Рішення від 14.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Іванченко Микола Миколайович

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Іванченко Микола Миколайович

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Іванченко Микола Миколайович

Ухвала від 20.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Іванченко Микола Миколайович

Ухвала від 19.06.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Гуменюк А. І.

Ухвала від 26.06.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Гуменюк А. І.

Ухвала від 25.05.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Гуменюк А. І.

Рішення від 25.05.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Гуменюк А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні