Ухвала
від 06.06.2017 по справі 344/7127/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/7127/17

Провадження № 1-кс/344/1964/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2017 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 про арешт майна в рамках кримінального провадження № 32017090000000018 від 29.03.2017 р.,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором посилаючись на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32017090000000018 внесеного до ЄРДР 29.03.2017 за фактом незаконного зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 ККУкраїни.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що невстановлені особи на АЗС "Мотто", яка розташована по вулиці Галицька, 91А в місті Тисмениця Івано-Франківської області незаконно зберігають з метою збуту та збувають незаконно виготовлені підакцизні товари, які не відповідають вимогам ДСТУ 7687:2015.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що автозаправочна станція за адресою: Івано-Франківська область, Тисменицький район, м. Тисмениця, вул.Галицька, 91А належать на праві приватної власності ПП "Авто-Хід" (код ЄДРПОУ 23798503).

В ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, 28.04.2017 на підставі ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду проведено обшук АЗС «Мотто», яка розташована за адресою: Івано-Франківська область, м. Тисмениця, вул. Галицька, 91А.

Під час проведення обшуку вказаної АЗС було виявлено та вилучено документи, що свідчать про прихід та реалізацію паливно-мастильних матеріалів, 16 заправних пістолетів за допомогою яких здійснювалася реалізація пального, а також 5 резервуарів з паливно-мастильними матеріалами, а саме: резервуар №1 в якому міститься ДП в кількості 26485 л., резервуар № 2 в якому міститься бензин А-95 в кількості 18898 л., резервуар № 3 в якому міститься бензин А-92 в кількості 13 990 л., резервуар № 4 в якому міститься бензин А-95 євро в кількості 980 л. та резервуар № 5 в якому міститься ДП євро в кількості 426 л.

Після проведення замірювання пального, яке знаходилося у резервуарах було здійснено опечатування вказаних резервуарів за допомогою відповідного пломбіратора, нитки з відповідними пломбами, а також наклеєно смужки білого кольору на яких містилися відповідні написи, відтиски печаток «Для пакетів», підписи понятих, присутніх та слідчого. Таким самим способом було опечатано й 16 заправних пістолетів за допомогою яких здійснювався відпуск паливно-мастильних матеріалів.

Надалі, вказані 5 резервуарів із паливно-мастильними матеріалами та 16 заправних пістолетів було передано на відповідальне зберігання старшому оператору АЗС «Мотто» ОСОБА_5 , згідно протоколу передачі речових доказів на відповідальне зберігання, якому роз`яснено про наслідки, які передбачені за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також порушення обов`язків щодо охорони майна та невиконання судового рішення.

В подальшому під час досудового розслідування стало відомо, що за адресою розташування вищевказаної АЗС "Мотто" (Івано-Франківська область, Тисменицький район, м. Тисмениця, вул.Галицька, 91А), після проведення обшуку, вилучення та опечатування резервуарів з паливно-мастильними матеріалами, а також заправних пістолетів, які передано на відповідальне зберігання старшому оператору АЗС «Мотто» ОСОБА_5 й надалі здійснюється реалізація паливно-мастильних матеріалів, які на підставі ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду від 06.04.2017 були вилучені 28.04.2017 під час проведення обшуку вказаної АЗС.

З метою підтвердження або спростування вказаної інформації 02.06.2017, на підставі ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду від 12.05.2017 проведено огляд АЗС «Мотто», яка розташована за адресою: м. Тисмениця, вул. Галицька, 91А.

За результатами проведеного огляду встановлено, що АЗС «Мотто», яка розташована за вказаною адресою й надалі працює, а резервуари з паливно-мастильними матеріалами та заправні пістолети, які були опечатані та вилучені під час проведення 28.04.2017 обшуку даної автозаправної станції, а в подальшому передані на відповідальне зберігання старшому оператору АЗС «Мотто» розпечатані.

У зв`язку з викладеним, в ході проведення огляду заново здійснено заміри паливно-мастильних матеріалів та встановлено, що на залишках вказаної АЗС наявні наступні види палива, а саме: в резервуарі № 1 знаходиться дизельне пальне в кількості - 8232,29 л., в резервуарі № 2 знаходиться бензин А-95 в кількості 1270,84 л., в резервуарі № 3 знаходиться бензин А-92 в кількості 3693,60 л., в резервуарі № 4 знаходиться бензин А-95 євро в кількості 2484,95 л. та в резервуарі № 5 знаходиться дизельне пальне євро в кількості 3103,75 л. Вказані резервуари з паливно-мастильними матеріалами, а також 16 заправних пістолетів за допомогою, яких здійснювалася реалізація пального вилучено.

В подальшому вищезазначені речі та предмети належним чином опечатано та передано на відповідальне зберігання оператору АЗС «Мотто» за адресою: м. Тисмениця, вул. Галицька, 91А ОСОБА_6 згідно протоколу передачі речових доказів на відповідальне зберігання від 02.06.2017.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що АЗС «Мотто» за адресою: м. Тисмениця. вул. Галицька, 91А, належить ТОВ «Мотто центр» (код ЄДРПОУ-39427027), що підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Постановою від 02.06.2017 вилучені під час огляду на АЗС «Мотто» за адресою: м. Тисмениця, вул. Галицька, 91А, паливно-мастильні матеріали та обладнання за допомогою якого здійснювалася реалізація пального визнано речовими доказами.

Слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задоволити.

Володілець (власник) майна в судове засідання незявився з невідомих причин.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Згідно з ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Крім цього, відповідно до ч. 6 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому п. 4 ч. 2 цієї статті, арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, фізичної чи юридичної особи, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, а також юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, за наявності обґрунтованого розміру цивільного позову у кримінальному провадженні, а так само обґрунтованого розміру неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, щодо якої здійснюється провадження.

Ч. 10 ст. 170 КПК України передбачено, що арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна. Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача, крім арешту майна з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні або застосування щодо нього спеціальної конфіскації (у разі арешту майна з підстав, передбачених п. 1 ч. 2 ст. 170 цього Кодексу; 3) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (у разі арешту майна з підстав, передбачених пунктами 2, 3 частини другої статті 170 цього Кодексу); 4) розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою; 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; 6) наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю вказаний захід забезпечення доцільним, співмірним та таким, що відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 170-173, 309, 395 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задоволити.

Накласти арешт на предмети та речі, які було вилучено 02.06.2017 в ході проведення огляду АЗС «Мотто», що належить ТОВ «Мотто центр» (код ЄДРПОУ-39427027), яка розташована за адресою: м. Тисмениця, вул. Галицька, 91А, а саме:

- п`ять резервуарів з паливно-мастильними матеріалами, а саме: резервуар № 1 в якому знаходиться дизельне пальне в кількості - 8232,29 л., резервуар № 2 в якому знаходиться бензин А-95 в кількості 1270,84 л., резервуар № 3 в якому знаходиться бензин А-92 в кількості 3693,60 л., резервуар № 4 в якому знаходиться бензин А-95 євро в кількості 2484,95 л. та резервуар № 5 в якому знаходиться дизельне пальне євро в кількості 3103,75 л.;

- 16 заправних пістолетів для відпуску пального.

Ухвала підлягає до негайного виконання та може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Івано-Франківської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67094514
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна в рамках кримінального провадження № 32017090000000018 від 29.03.2017 р

Судовий реєстр по справі —344/7127/17

Ухвала від 19.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Шкрібляк Ю. Д.

Ухвала від 19.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Шкрібляк Ю. Д.

Ухвала від 30.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Шкрібляк Ю.Д.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Шкрібляк Ю.Д.

Ухвала від 21.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Шкрібляк Ю.Д.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Повзло В.В.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Повзло В.В.

Ухвала від 06.06.2017

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні