Ухвала
від 15.06.2017 по справі 159/2807/16-к
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/2807/16-к

Провадження № 1-кс/159/579/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2017 року м. Ковель

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Ковельської місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_3 розглянувши клопотання прокурора Ковельської місцевої прокуратури Волинської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42016031110000015 від 06.04.2016 року щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.199, ч.1 ст. 204 КК України, про надання дозволу на обшук в приміщенні ,-

в с т а н о в и в :

Клопотання надійшло до суду 15.06.2017 року.

Клопотання обґрунтовується тим, що у провадженні СВ Ковельського ВП ГУНП у Волинській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016031110000015 від 06.04.2016, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України

В ході досудового розслідуванням встановлено, що невстановлені особи на території міста Ковеля, Ковельського,Турійського, Володимир-Волинського, Старовижівського, Любомльського та Шацького районів виготовляють, зберігають, придбають, перевозять з метою використання при продажу товарів та збувають підроблені марки акцизного податку, а також незаконно отримують та зберігають останні з метою збуту, та збувають, транспортують з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, тютюнові вироби.

В ході проведення досудового розслідуванняна виконання доручення прокурора встановлено, що окремі особи, перебуваючи у злочинному зговорі з працівниками Волинської митниці ДФС та фактичним власником ряду суб`єктів господарювання гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , організували протизаконну схему по переміщенню контрабандним шляхом групи підакцизних товарів, шляхом складання завідомо фіктивних актів митного огляду товарів, що завдає державі значних збитків, а саме недоотримання державним бюджетом України грошових коштів в особливо великих розмірах.

Зокрема встановлено, що засновник ТзОВ «Мустанг Транс» (код ЄДРПОУ 37236434) та директор ВАТ «Устилузька ПМК-200» (код ЄДРПОУ 01036709) гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , створив та зареєстрував, на наближених до себе осіб, ряд фіктивних суб`єктів господарювання таких як ТзОВ ЛТК «Мегабудтранс» (код ЄДРПОУ 38580500), ТОВ «Велфорд» (код ЄДРПОУ 37236261), ТзОВ «Голд Кар» (код ЄДРПОУ 40013240) та ТзОВ «Редбері» (код ЄДРПОУ 39806470), через які в подальшому, організував протизаконну схему по переміщенню, через митні пости Волинської області, контрабандним шляхом групи підакцизних товарів та інших групп заборонених товарно-матеріальних цінностей. Вказані протизаконні дії реалізовуються за сприяння працівників митних постів Волинської митниці ДФС шляхом складання завідомо неправдивих документів про проходження митного огляду товарів. В подальшому, незаконно ввезені на територію Волинської області групи підакцизних товарів та інших заборонених товарно-матеріальних цінностей, зберігаються в складських приміщеннях за адресами реєстрації спеціальностворених фіктивних суб`єктів господарювання.

Додатково встановлено, що, за місцем фактичного проживанняКондисюка ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , за якою він зареєстрував фіктивні суб`єкти господарювання такі як ТзОВ «Мустанг Транс» та ТОВ «Велфорд», останній може зберігати митні документи, чорнові записи щоденних об`ємів по переміщенню контрабандним шляхом групи підакцизних товарів та інших незаконно ввезених товарно-матеріальних цінностей, списки грошових коштів, які отриманні злочинним шляхом та які передаються працівникам митниці для сприяння у безперешкодному перетині митної території контрабандного товару, мобільні термінали з нульовими емейлами,інші предмети і засоби призначені для забезпечення належного функціонування незаконної діяльності, речі, вилучені з обігу, а саме незаконно виготовлені марки акцизного збору та незаконно виготовлені алкогольні та тютюнові вироби, а також грошові кошти, отримані за незаконну реалізацію вказаного майна.

Крім того, в ході здійснення досудового розслідування встановлено, що причетним до постачання контрафактного товару на територію Володимир-Волинського району є мешканець м. Ковеля ОСОБА_6 , у якого 25.07.2016 проведено санкціонований обшук за місцем проживання за адресою: АДРЕСА_2 та за результатами якого виявлено та вилучено велику кількість підакцизних товарів з підробленими марками акцизного податку та без таких.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення.

Тобто останнє за часом кримінальне правопорушення вчинене на території, що знаходиться під юрисдикцією Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

Проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 надасть змогу стороні обвинувачення виявити та вилучити речі, що мають значення для кримінального провадження,в тому числі митні документи, чорнові записи щоденних об`ємів по переміщенню контрабандним шляхом різних груп товарно-матеріальних цінностей, списки грошових коштів, які отриманні злочинним шляхом та які передаються працівникам митниці для сприяння у безперешкодному перетині митної території контрабандного товару, мобільні термінали з нульовими емейлами, інші предмети і засоби призначені для забезпечення належного функціонування незаконної діяльності, речі, вилучені з обігу, а саме незаконно виготовлені марки акцизного збору та незаконно виготовлені алкогольні та тютюнові вироби, а також грошові кошти, отримані за незаконну реалізацію вказаного майна.

Підставою проведення обшуку є вилучення вказаних речей, що надасть змогу стороні обвинувачення свідчити про причетність до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення ОСОБА_8 , що має безпосереднє значення для досудового розслідування.

Слідчий суддя, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора , який підтримав клопотання, дійшов до висновку, що клопотання прокурора підлягає до задоволення.

Прокурором Ковельської місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_3 доведено наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення за ознаками ч. 1 ст.199, ч.1 ст. 204 України.

Обставини, які викладені в клопотанні про те, що за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 за якою він зареєстрував фіктивні суб`єкти господарювання такі як ТзОВ «Мустанг Транс» та ТОВ «Велфорд», останній може зберігати митні документи, чорнові записи щоденних об`ємів по переміщенню контрабандним шляхом групи підакцизнихтоварів та інших незаконно ввезених товарно-матеріальних цінностей, списки грошових коштів, які отриманні злочинним шляхом та які передаються працівникам митниці для сприяння у безперешкодному перетині митної території контрабандного товару, мобільні термінали з нульовими емейлами та інші предмети і засоби призначені для забезпечення належного функціонування незаконної діяльності.

Підставою проведення обшуку є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя та майна, яке було здобуто в результаті досудового розслідування кримінального провадження № 42016031110000015.

Дані обставини підтверджуються показами свідка ОСОБА_9 , який вказує, що житель м. Ковеля ОСОБА_6 здійснює збут підакцизних товарів у великих розмірах та постачає фальсифіковані алкогольні напої та тютюнові вироби з підробленими акцизними марками жителю м. Устилуг ОСОБА_4 , які останній в подальшому переміщує в Республіка Польща.

Обставини викладені в клопотанні підтверджуються також рапортом заступника начальника відділу УЗЕ у Волинській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_10 та витягом про те, що кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Мустанг Транс» та ТОВ «Велфорд», є ОСОБА_4 і ці підприємства знаходяться за адресою АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя злочину або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

За своєю суттю обшук є втручанням у приватне життя особи, однак в даному випадку воно є виправданим в розумінні ч. 2 ст. 8 Європейської конвенції з прав людини.

Слідчому судді надано достатньо доказів допит потерпілого, письмові матеріали, які містять інформацію про фактичне місце знаходження предметів злочину за вказаною слідчим адресою. Здобути докази в інший спосіб є неможливим.

З метою встановлення об`єктивної істини у справі необхідно надати дозвіл на проведення обшуку.

При цьому, слід врахувати, що завданням кримінального провадження в силу ст. 2 КПК України є з`ясування обставин та зібрання доказів не лише тих, які доводять причетність до вчинення злочину, але й які виправдовують невинних осіб.

Що стосується переліку предметів, які має намір відшукати слідчий, то він є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає.

Визначаючи строк, протягом якого повинен бути поведений обшук, слідчий суддя керується рекомендаціями, викладеними у справі "Геращенко проти України" (Заява № 20602/05, остаточне 07.02.2014р), зокрема в тій частині, що втручання у приватне житло необхідно обмежити розумними рамками, оскільки правоохоронні органи повинні діяти оперативно.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234, 235, 236 КПК України, -

у х в а л и в:

Надати дозвіл на обшук за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення митних документів, чорнових записів щоденних об`ємів по переміщенню контрабандним шляхом різних груп товарно-матеріальних цінностей, списки грошових коштів, які отриманні злочинним шляхом та які передаються працівникам митниці для сприяння у безперешкодному перетині митної території контрабандного товару, мобільні термінали з нульовими емейлами та інші предмети і засоби призначені для забезпечення належного функціонування незаконної діяльності, незаконно виготовлені марки акцизного збору та незаконно виготовлені алкогольні та тютюнові вироби,а також грошові кошти, отримані за незаконну реалізацію вказаного майна.

Строк дії ухвали встановлюється до 24.00год. 30 червня 2017 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Виконання ухвали покласти на прокурора Ковельської місцевої прокуратури Волинської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 .

Ухвала дозволяє проникнути до приміщення за адресою АДРЕСА_1 , один раз.

Речі і документи, які не входять до переліку, щодо якого надано дозвіл на відшукування, та не відносяться до предметів, які вилучені законом із обігу, підлягають оформленню як тимчасово вилучене майно.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного судуОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67157834
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук в приміщенні

Судовий реєстр по справі —159/2807/16-к

Ухвала від 03.04.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 14.08.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Денісов В. П.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

Ухвала від 15.06.2017

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Миронюк М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні