Ухвала
від 02.06.2017 по справі 635/5176/13-ц
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Ухвала

02 червня 201 7 рокум. Київ Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Штелик С.П., розглянувши касаційну скаргу дослідного господарства Мерефа інституту овочівництва і баштанництва Національної Академії аграрних наук на рішення Харківського районного суду Харківської області від 16 березня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 17 червня 2015 року в справі за позовом Харківського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Управління державної інспекції сільського господарства в Харківської області, Дослідного господарства Мерефа інституту овочівництва і баштанництва УкраїнськоїАкадемії аграрних наук, Національної академії аграрних наук України до Харківської районної державної адміністрації Харківської області, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, треті особи: Управління Держземагенства у Харківському районі Харківської області, Реєстраційна служба Харківського районного управління юстиції, про визнання незаконними та скасування розпоряджень, визнання недійсними державних актів на право власності па земельні ділянки, визнання недійсними договорів купівлі-продажу, скасування записів про державну реєстрацію права власності на земельні ділянки, витребування із незаконного володіння земельних ділянок, повернення земельних ділянок,

в с т а н о в и в :

У березня 2017 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла касаційна скарга дослідного господарства Мерефа інституту овочівництва і баштанництва Національної Академії аграрних наук на рішення Харківського районного суду Харківської області від 16 березня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 17 червня 2015 року, здана до поштового відділення 24 лютого 2017 року, про що свідчить штемпель на конверті.

Відповідно до п. 6 розд. XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII Про судоустрій і статус суддів Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.

У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому ЦПК України від 18 березня 2004 року.

Відповідно до вимог статті 325 ЦПК України касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.

У разі пропущення зазначеного строку з причин, визнаних поважними, суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.

Заявником порушено клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження з посиланням на поважність причин його пропущення.

Зважаючи на те, що строк на касаційне оскарження пропущено з поважних причин, суд вважає за можливе поновити його.

Касаційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст. 326 ЦПК України.

Наведені в касаційній скарзі доводи про неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права потребують перевірки із витребуванням матеріалів справи.

За таких обставин касаційне провадження у зазначеній справі необхідно відкрити.

Керуючись статтями 325, 328 ЦПК України

у х в а л и в :

Поновити дослідному господарству Мерефа інституту овочівництва і баштанництва Національної Академії аграрних наук строк на касаційне оскарження рішення Харківського районного суду Харківської області від 16 березня 2015 року та ухвали апеляційного суду Харківської області від 17 червня 2015 року.

Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою дослідного господарства Мерефа інституту овочівництва і баштанництва НаціональноїАкадемії аграрних наук на рішення Харківського районного суду Харківської області від 16 березня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 17 червня 2015 року в справі за позовом Харківського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Управління державної інспекції сільського господарства в Харківської області, Дослідного господарства Мерефа інституту овочівництва і баштанництва УкраїнськоїАкадемії аграрних наук, Національної академії аграрних наук України до Харківської районної державної адміністрації Харківської області, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, треті особи: Управління Держземагенства у Харківському районі Харківської області, Реєстраційна служба Харківського районного управління юстиції, про визнання незаконними та скасування розпоряджень, визнання недійсними державних актів на право власності па земельні ділянки, визнання недійсними договорів купівлі-продажу, скасування записів про державну реєстрацію права власності на земельні ділянки, витребування із незаконного володіння земельних ділянок, повернення земельних ділянок.

Витребувати із Харківського районного суду Харківської області вищезазначену цивільну справу №635/5176/13-ц.

Копії касаційної скарги та додані до неї матеріали надіслати особам, які беруть участь у справі, роз'яснити їх право подати заперечення на касаційну скаргу до 14 липня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого суду України

з розгляду цивільних і кримінальних справ С.П. Штелик

Дата ухвалення рішення02.06.2017
Оприлюднено26.06.2017
Номер документу67329891
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/5176/13-ц

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Постанова від 13.02.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Постанова від 13.02.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Постанова від 23.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Кривцова Ганна Василівна

Ухвала від 09.11.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Штелик Світлана Павлівна

Ухвала від 02.06.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Штелик Світлана Павлівна

Ухвала від 02.06.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Штелик Світлана Павлівна

Ухвала від 30.03.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Штелик Світлана Павлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні