Ухвала
від 23.06.2017 по справі 914/1252/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

23.06.2017 р. Справа № 914/1252/17

За позовом: Керівника Львівської місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави в особі Львівської міської ради, м. Львів

до відповідача-1: Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, м. Львів

та до відповідача-2: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, с. Чемеринці Перемишлянського району Львівської області

про визнання недійсним договору оренди та зобов'язання звільнити приміщення.

Суддя П. Манюк

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Крім того, суд зазначає, що згідно ч.1 ст.27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Щодо наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому (п. 1.6 постанови пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" від 26.12.2011р. № 18).

Таким чином, керуючись положенням ст. 27 ГПК України та враховуючи обставини, на яких грунтуються заявлені прокурором позовні вимоги, суд вважає за доцільне залучити Відділ освіти Шевченківського району управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Навчально-виховний комплекс Школа-Садочок І-ІІІ ступенів № 38 м. Львова до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 27, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Порушити справу і прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на : 31.07.17 р. на 15:00.

3. Засідання відбудеться за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128 (2 поверх).

4. Залучити Відділ освіти Шевченківського району управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради (вул. Городницька, 24, м. Львів, 79058; ідентифікаційний код 02144588) до участі у справі в якості третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

5. Залучити Навчально-виховний комплекс Школа-Садочок І-ІІІ ступенів № 38 м. Львова (вул. Порічкова, 4а, м. Львів, 79058; ідентифікаційний код ЄДРПОУ 22350232) до участі у справі в якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

6. Прокурору та позивачу представити: оригінали додатків до позовної заяви для огляду судом; явка представників в судове засідання.

7. Відповідачу-1 представити: документально та нормативно обґрунтований відзив на позовну заяву; докази на підставі яких був укладений договір оренди від 27.02.2009 № 7000-9; явка представника в судове засідання.

8. Відповідачу-2 представити: документально та нормативно обґрунтований відзив на позовну заяву; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію станом на час розгляду справи в суді; явка представника в судове засідання.

9. Третій особі-1 та третій особі-2 представити: документально та нормативно обґрунтовані письмові пояснення по суті позовної заяви; явка представників в судове засідання.

Учасникам процесу пояснення по суті спору викласти письмово, а письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст.36 ГПК України та п.5.27 Держстандарту України № 4163-2003 "Уніфікована Система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів", який зокрема передбачає, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Письмовий відзив, пояснення, заявлені клопотання та докази подавати не пізніше як за три дні до розгляду справи в судовому засіданні.

При направленні відзиву, пояснення, клопотання посилання на номер справи обов'язкове.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді, відзив та будь-які заяви і клопотання у письмовому вигляді, що подаються у день розгляду справи, повинні бути зареєстровані в канцелярії суду не пізніше як за 30 хв. до початку судового засідання.

Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з прикладенням печатки цієї організації). У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником або засновниками - наказ, рішення, розпорядження, протокол тощо (або засвідчені належним чином витяги з них), які підтверджують службовий статус представника.

Повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватись ордером, виданим відповідним адвокатським об'єднанням, або договором. До ордеру адвоката обов'язково додається витяг з договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його права на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін договору.

Доводжу до відома сторін, що згідно з п.5 ст.83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від виконання дій, покладених господарським судом з винної сторони може бути стягнутий штраф, а справа, відповідно до ст.75 Господарського процесуального кодексу України може бути розглянута за наявними у ній матеріалами.

Суддя Манюк П.Т.

Дата ухвалення рішення23.06.2017
Оприлюднено29.06.2017
Номер документу67365525
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору оренди та зобов'язання звільнити приміщення.

Судовий реєстр по справі —914/1252/17

Ухвала від 01.03.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Постанова від 07.02.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Постанова від 07.02.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Ухвала від 17.01.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Ухвала від 17.01.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Ухвала від 07.12.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Ухвала від 30.11.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Данко Леся Семенівна

Рішення від 07.11.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні