Ухвала
від 04.07.2017 по справі 913/524/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

04 липня 2017 року Справа № 913/524/17

Провадження №33/913/524/17

Суддя Господарського суду Луганської області Драгнєвіч О.В., розглянувши матеріали за позовом Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, м.Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю Теле-радіо компанія Юніо плюс , м.Луганськ,

про стягнення 55 322 грн 16 коп.,

В С Т А Н О В И В:

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення звернувся до Господарського суду Луганської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Теле-радіо компанія Юніо плюс про стягнення грошових коштів за договором про надання телекомунікаційних послуг №10-04/11 від 01.04.2011 року в розмірі 55322 грн 16 коп., з яких:

- 27318 грн 95 коп. - сума основного боргу;

- 25521 грн 32 коп. - інфляційних нарахувань;

- 2481 грн 89 коп. - сума нарахованих 3% річних.

Господарський суд звертає увагу на те, що у вступній частині позовної заяви зазначено, що позивачем є Луганська філія Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Водночас позов підписано представником Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення ОСОБА_1, повноваження якого підтверджуються долученою довіреністю №184/9-09 від 26.01.2017, виданою безпосередньо Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення для представництва інтересів довірителя. За таких обставин суд дійшов висновку про те, що позивачем у справі є саме Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

У відповідності до даних, розміщених в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням відповідача є: вул.Демьохіна, буд.25, Ленінський район, м.Луганськ, Луганська область., 91016.

Господарським судом встановлено, що за інформацією Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» розміщеній на офіційному веб-сайті (http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/(documents)/05B89C5B88C05079C2257D7E002C3293), пересилання пошти, зокрема, до/з м. Луганська тимчасово не здійснюється.

Отже позивачем, на підтвердження направлення копії позову разом з додатками відповідачу в порядку, передбаченому ст.59 Господарського процесуального кодексу України, оригінали опису вкладення, фіскального чеку, не надано.

За змістом ст.ст.22, 56, 59, 63 Господарського процесуального кодексу України відповідач має право бути ознайомленим з позовною заявою та доданими до неї документами, а відповідно до ч .2 ст.9 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суд створює такі умови, за яких кожному учаснику судового процесу гарантується рівність у реалізації наданих процесуальних прав та у виконанні процесуальних обов'язків, передбачених процесуальним законом.

Враховуючи викладене, господарський суд з метою забезпечення дотримання процесуальних прав відповідача, вважає за необхідне зобов'язати позивача невідкладно вжити відповідні заходи спрямовані на надіслання відповідачу за іншою відомою поштовою адресою (у разі її з'ясування) чи на відому електронну адресу відповідача (у разі її з'ясування), копію позовної заяви та додані до неї документи (відповідні докази надати суду).

З метою належного повідомлення відповідача, суд також вважає за необхідне розмістити оголошення про час та місце розгляду справи на сторінці господарського суду Луганської області (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет ( www.court.gov.ua/sudy/ ), а також здійснити повідомлення відповідача за вказаним номером телефону, що міститься в Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на сайті Міністерства юстиції України.

На підставі викладеного, суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, та керуючись статтями 61, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Розгляд справи призначити на 19 липня 2017 року о 12 год. 00 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м.Харків, проспект Науки, 5, в залі судових засідань №204 .

4. Зобов'язати сторін:

- подати власне письмове підтвердження того, що в провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими сторонами, про той же предмет і з тих же підстав, немає рішення цих органів з такого спору;

- направити в судове засідання своїх повноважних представників (ст. 28 Господарського процесуального кодексу України), повноваження яких мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - за підписом її керівника, скріпленим печаткою цього підприємства). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником - подати копію наказу, рішення, розпорядження, протоколу, тощо або засвідчені належним чином витяги з них про призначення на відповідну посаду.

5. Зобов'язати позивача:

- повідомити суд про відомі позивачу засоби зв'язку з відповідачем (номери телефонів, електронну, поштову адреси, тощо);

- невідкладно вжити відповідні заходи спрямовані на надіслання відповідачу за іншою відомою поштовою адресою (у разі її з'ясування) чи на відому електронну адресу відповідача (у разі її з'ясування), копію позовної заяви та додані до неї документи (відповідні докази - оригінали опису вкладення, фіскального чеку, роздруківки з мережі Інтернет, надати суду);

- надати акти надання послуг, підписані сторонами, докази їх направлення/вручення відповідачу;

- акти зведення на оплату наданих послуг відповідно до п.5.2. договору, докази їх направлення/вручення відповідачу;

- письмові пояснення з приводу порядку здійснення розрахунку між сторонами, враховуючи умови погоджені сторонами в п.5.2., 5.3., 5.5., 5.8. договору; чітко зазначити дати, з яких виникло прострочення окремо по кожному зобов'язанню, також надаючи оцінку п.5.8. договору; окремо надати письмові пояснення з приводу визначення дати прострочення зобов'язань в розрахунку 3 % річних з 21 числа відповідного місяця.

- подати оригінали документів доданих до позовної заяви (для огляду);

- подати письмові пояснення на відзив відповідача та їх документальне підтвердження;

- провести за власною ініціативою звірку розрахунків з відповідачем станом на день розгляду справи, за результатами звірки скласти детальний акт, підписаний повноважними представниками сторін (керівником та бухгалтером). Належним чином оформлений сторонами акт звірки розрахунків надати господарському суду;

- перевірити правильність розрахунку інфляційних нарахувань та 3% річних з урахуванням роз'яснень Вищого господарського суду України наданих в постанові Пленуму № 14 від 17.12.2013 «Про деякі питання практики застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов'язань» .

6. Зобов'язати відповідача надати:

- відзив (письмові пояснення) по суті позовної заяви з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини;

- докази надсилання копії відзиву позивачу в порядку, передбаченому ст.59 господарського процесуального кодексу України;

- оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії документів (для залучення до матеріалів справи) на підтвердження правового статусу;

- у разі часткової/повної оплати існуючої заборгованості перед позивачем, що заявлена у позові, надати оригінали відповідних платіжних документів для огляду, копії до справи;

- прийняти участь в звірці розрахунків з позивачем, скласти детальний акт звірки станом на час розгляду справи, в акті звірки, підписаному повноважними представниками сторін (керівником та бухгалтером) відобразити проведені відповідачем за договором платежі, наявну суму боргу, зокрема за спірним актом. Акт звірки в належній формі подати господарському суду;

- перевірити правильність розрахунку інфляційних нарахувань та 3% річних з урахуванням роз'яснень Вищого господарського суду України наданих в постанові Пленуму № 14 від 17.12.2013 «Про деякі питання практики застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов'язань» .

Зобов'язати сторін надати витребувані судом матеріали до канцелярії суду за три дні до дати судового засідання.

У разі ненадання витребуваних судом документів, зобов'язати сторін надати обґрунтовані письмові пояснення із зазначенням поважних причин їх ненадання.

Звернути увагу учасників судового процесу, що за змістом ст.36 Господарського процесуального кодексу України йдеться про подання письмових доказів в оригіналі або належним чином засвідченій копії, крім того, пунктом 5.27 Національного стандарту України «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації» (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Суд доводить до відома учасників судового процесу, що вони мають право отримувати процесуальні документи в електронному вигляді відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 07 листопада 2016 року №227 «Про затвердження Тимчасового регламенту надсилання судом електронних документів учасникам судового процесу, кримінального провадження".

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, згідно з шаблоном розміщеним на офіційному веб - порталі "Судова влада України".

Явка повноважних представників сторін у судове засідання на їх розсуд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя О.В. Драгнєвіч

Дата ухвалення рішення04.07.2017
Оприлюднено05.07.2017
Номер документу67554729
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 55 322 грн 16 коп

Судовий реєстр по справі —913/524/17

Ухвала від 01.02.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Рішення від 19.09.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 11.09.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 14.08.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 31.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 10.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 04.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні