Ухвала
від 07.07.2017 по справі 30/6
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.07.2017 р. Справа№ 30/6

Суддя О.Запотічняк

Розглянувши скаргу: ОСОБА_1, м. Львів,

на рішення, дії та бездіяльність Личаківського відділу державної виконавчої служби м. Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області

по справі №30/6

За позовом: СПД-фізична особа ОСОБА_1, м. Львів

до відповідача: ПП „Євро-Трейд", м.Львів

про стягнення 62088,10 грн.

Встановив:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла скарга ОСОБА_1 на рішення, дії та бездіяльність Личаківського відділу державної виконавчої служби м. Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області згідно якої скаржник просить суд скасувати постанову про закриття ВП №51828857 від 28.04.2017р.; зобов'язати працівників Личаківського відділу державної виконавчої служби м. Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області виконати рішення суду та встановити термін виконання; зобов'язати працівників Личаківського ВДВС м. Львова ГТУЮ у Львівській області оголосити в розшук та звернутись в суд про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України із вилученням паспорта до повного виконання зобов'язань.

Розглянувши подану скаргу та додані до неї документи, суд дійшов висновку про необхідність її повернення, з огляду на наступне.

Відповідно до п. 9.9 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012р. №9 "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України", скарга має відповідати загальним вимогам щодо змісту та форми позовної заяви, передбаченим ст. 54 ГПК, з доданням до неї документів, зазначених у п.п. 2, 4 ч. 1 цієї статті і за необхідності - зазначених у ч. 2, 3 ст. 57 названого Кодексу, а також містити відомості, перелічені в п.п. 3-5 ч. 7 ст. 82 ЗУ "Про виконавче провадження".

У вирішенні питань, які виникають у розгляді скарг на дії або бездіяльність посадових осіб Державної виконавчої служби, до заяв учасників виконавчого провадження (заявників) мають застосовуватися положення ГПК, якими врегульовані аналогічні питання, зокрема, статей 2, 18, 21, 22, 26, 29, 31, 41, 42, 62, п.п. 1-3, 5, 6, 9 ч. 1 ст. 63, ст. 64, розділів ХІ, ХІІ, ХІІ-1, ГПК тощо.

Відповідно до п.п.2 ч.1 ст.57 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Як передбачено ст. 56 ГПК України, позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Як доказ направлення боржнику та органу дії якого оскаржуються копії скарги з додатками, до скарги долучено описи вкладення та поштові квитанції.

Однак дослідивши дані документи суд встановив, що вони не можуть вважатись належним доказом направлення копії скарги з додатками сторонам з огляду на наступне.

Як вбачається із матеріалів справи №30/6 а також із скарги та долучених до неї матеріалів виконавчого провадження, боржником виступає ПП Євро-Трейд , яке знаходиться за адресою: м.Львів, вул Кордуби,6/5.

В той же час, згідно поштової квитанції та опису вкладення, скарга з додатками була направлена директору ПП Євро-Трейд ОСОБА_2 за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, с.Сокільники, вул. Садова,19. Однак директор ПП Євро-Трейд ОСОБА_2 не був стороною спору по справі №30/6 та не є стороною виконавчого провадження. Більше того, скаржником не надано доказів, що станом на 03.07.2017р. ОСОБА_2 є директором ПП Євро-Трейд . Таким чином скаржником не надано належних доказів направлення саме боржнику копії скарги з додатками.

Щодо доказів направлення скарги з додатками Личаківському ВДВС м. Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області то суд зазначає, що ні поштова квитанція ні опис вкладення не містять інформації на яку сааме адресу були скеровані відповідні документи. Зокрема у поштовій квитанції зазначено тільки м.Львів, а в описі вкладення адреса взагалі не зазначена. Відтак долучені документи не підтверджують, що копія скарги з додатками булла направлена на адресу органу дії якого оскаржуються, яка зазначена у скарзі: м.Львів, пр. Чорновола, 39.

Таким чином скаржником не додано до скарги належних та допустимих доказів надсилання сторонам (органу виконання судових рішень та боржнику) копії скарги і доданих до неї документів.

Крім того, суд звертає увагу скаржника на те, що в прохальній частині скарги він просить суд зобов'язати працівників Личаківського ВДВС м. Львова ГТУЮ у Львівській області оголосити в розшук та звернутись в суд про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України із вилученням паспорта до повного виконання зобов'язань, однак не конкретизує щодо якої особи має бути таке звернення.

Відповідно до вимог п.6 ч.1 ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Керуючись ст. ст. 56, 57, п. 6 ст. 63, ст.86 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Скаргу ОСОБА_1 на рішення, дії та бездіяльність Личаківського відділу державної виконавчої служби м. Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області на 15 арк. та поштовий конверт повернути скаржнику без розгляду.

Повернення скарги не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного правопорушення.

Суддя Запотічняк О.Д.

Дата ухвалення рішення07.07.2017
Оприлюднено09.07.2017
Номер документу67620042
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/6

Ухвала від 18.06.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 08.06.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 05.01.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 07.07.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні