Постанова
від 19.07.2017 по справі 522/5547/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

19.07.2017

522/5547/17

1-«кс»/522/13123/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2017 року м.Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 , про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Одеси, громадянина України, українця, з середньою освітою, одруженого, маючого на утриманні дитину 2003 року народження, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , притягується Приморським р/с м. Одеси за скоєння кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України,

підозрюваного в кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016160500008887 від 22.11.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 187, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 190, ч.1 ст. 263 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора - ОСОБА_3

захисника - ОСОБА_5

підозрюваного - ОСОБА_4

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 , та доданих до клопотання матеріалів.

21 березня 2017 року ОСОБА_4 , затриманий у порядку ст. 208 КПК України слідчим СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області.

22 березня 2017 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 187 КК України.

23 березня 2017 року слідчим суддею Приморського районного суду м.Одеси, підозрюваному ОСОБА_4 , обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на строк 60 діб, тобто до 19.05.2016.

18 травня 2017 слідчим суддею Приморського районного суду м.Одеси, підозрюваному ОСОБА_4 , продовжено запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на строк 60 діб, тобто до 17.07.2017.

-Прокурор звернувся до слідчого судді з клопотанням, про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно ОСОБА_4 , мотивуючи клопотання тим, що наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_4 інкримінованого йому кримінального правопорушення повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, а саме: заявою ОСОБА_6 , та протоколом допиту потерпілої ОСОБА_6 ;

-інформацією отриманою в ході тимчасового доступу до оператора телекомунікаційних послуг ТОВ «Лайфселл», ПрАТ «Київстар», ПрАТ «МТС Україна»;

-протоколом допиту підозрюваного ОСОБА_4 , який детально розповів про обставини скоєння ним кримінального правопорушення;

-інформацією отриманою в ході обшуку житлового приміщення, за адресою мешкання ОСОБА_7 , АДРЕСА_3 , а саме: електронні носії інформації з фото-відеозаписами на яких зображені потенційні об`єкти на які планувались напади - пункт обміну валют розташований по АДРЕСА_4 ;

-інформацією отриманою в ході обшуку житлового приміщення, за адресою мешкання ОСОБА_8 , в ході якого вилучено обріз рушниці, три пістолети, боєприпаси.

-матеріалами НСРД, які проводились відносно підозрюваних;

-протоколами пред`явлення особи для впізнання, в ході яких підозрюваний ОСОБА_4 , упізнав ОСОБА_9 , ОСОБА_8 , як осіб, які разом з ним та ОСОБА_7 , протягом 2016-2017 рр. готувались до скоєння розбійного нападу;

-протоколом допиту свідка ОСОБА_10 , який зазначив, що програму з підміни голосу та номеру телефону були ним складена за вказівкою ОСОБА_7 та інших осіб.

-протоколом слідчого експерименту, в ході якого підозрюваний ОСОБА_4 , показав яким чином та як, ОСОБА_9 , ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , які разом з ним та іншими особами готувались до скоєння розбійного нападу;

-інформацією та документами, відеозаписами з офісного приміщення ПП «Омега 1», надані слідству потерпілою ОСОБА_6 на якому зображено підозрюваного ОСОБА_11 ;

-протоколом обшуку від 21.03.17 в ході якого за місцем мешкання підозрюваного ОСОБА_11 виявлено та вилучено документація ПП Фірма «Омега 1» (ЄДРПОУ 20948913) та інших підприємств (ТОВ Профіт КСК» (ЄДРПОУ 23869025), МПП «Нера», (ЄДРПОУ 24539011), ВКК ТОВ «Приморкор С ЛТД» (ЄДРПОУ 13904890), обгортки від грошових коштів.

-висновком судово медичної експертизи, в ході якої встановлено, що 24.11.16 ОСОБА_12 , отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

-оглянутими та долученими до матеріалів досудового розслідування речовими доказами, які вилучені в ході обшуків за місцем мешкання підозрюваних, серед яких є обріз рушниці, три пістолета, граната (згідно висновків експерта визнані вогнепальною зброєю та боєприпасами);

-іншими матеріалами досудового розслідування, які у сукупності викривають ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_8 , ОСОБА_11 , у скоєні інкримінованих їм злочинів.

Завершити досудове розслідування на теперішній час не надається можливим, оскільки необхідно провести слідчі експерименти за участю потерпілих із застосуванням відеозапису; витребувати висновки призначених експертиз відео-звукозапису, компьютерно-технічної; з урахуванням проведення негласних слідчих (розшукових) дій, додатково допитати підозрюваних та інших осіб; встановити місцезнаходження викраденого майна; встановити інших осіб, які 24.11.2016 року причетні до скоєння розбійного нападу на ОСОБА_13 , ОСОБА_12 ; витребувати висновок призначеної комплексної психолого - психіатричної експертизи ОСОБА_8 , вирішити питання про наявність у діях підозрюваних ознак організованої групи та бандитизму, виконати вимоги ст. 290 КПК України, скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування, виконати інші слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, необхідність в яких може виникнути у ході досудового слідства.

13.07.2017 року прокуратурою Одеської області продовжено строки досудового слідства до 21.09.2017 року.

У відповідності з вимогами п.1 ст.184 КПК України, під час досудового розслідування встановлена наявність ризиків, передбачених в п.п.1, 2, 3, 4, 5 ч.1 ст.177 КПК України, і в обґрунтування необхідності застосування запобіжного заходу покладається необхідність запобігання подальшим спробам:

- переховуватися від органів досудового розслідування та суду (оскільки постійного місця проживання та міцних соціальних зв`язків не має, відсутнє місце реєстрації)

- знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення (оскільки місце знаходження всіх знарядь скоєння злочину, та інших речей та документів за допомогою якого вчинялися злочини, не встановлено)

- незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні ;

- перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином (оскільки всіх спільників підозрюваного ще не встановлено, тобто перебуваючи на волі підозрюваний може допомогти їм уникнути кримінальної відповідальності)

- вчиняти інші кримінальні правопорушення (підозрюваний офіційно не працевлаштований на протязі тривалого часу; крім того ОСОБА_4 перевіряється на причетність до скоєння інших особливо тяжких злочинів передбачених ч. 4 ст. 187 та ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 263 КК України).

В той же час, ОСОБА_4 після викриття злочинної діяльності його спільників активно допомагає у розкритті злочину.

Враховуючи викладене, прокурор вважав, що відносно ОСОБА_4 , необхідно застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки інші (менш суворі заходи) не забезпечать виконання ним процесуальних обов`язків, передбачених чинним Кримінальним процесуальним кодексом України і його належної поведінки.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав повністю, посилаючись на викладені в ньому дані та обставини, просив задовольнити.

Підозрюваний ОСОБА_4 та його захисник погодилися із вимогами клопотання, та просили обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашній арешт у нічний час, у зв`язку з працевлаштуванням ОСОБА_4 .

Вивчивши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, заслухавши позиції сторін, надходжу до наступних висновків.

З наданих до суду матеріалів вбачається, що ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 187 КК України.

В своєму клопотанні прокурор обґрунтовано вказав на наявність ризиків передбачених ст. 177 КПК України.

Метою застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно ОСОБА_4 є запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування, оскільки він підозрюється у скоєні тяжкого злочину та може переховується від органів досудового слідства, незаконно впливати на підозрюваних та свідків, з метою примусу надання показів на його користь, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, оскільки місце знаходження всіх знарядь скоєння злочину, та інших речей та документів за допомогою якого вчинялися злочини, не встановлено, та вчинити інше кримінальне правопорушення.

Разом з тим, ОСОБА_4 свою вину в інкримінованому йому злочину визнав, активно сприяє органам досудового розслідування у встановленні істини у кримінальному провадженні та має місце постійного мешкання за адресою: АДРЕСА_2 .

Виходячи з вказаних обставин, особи підозрюваного, його позиції щодо згоди із вимогами клопотання, а також принципів змагальності і диспозитивності, вважаю обґрунтованим та доцільним застосування до ОСОБА_4 такого запобіжного заходу, як домашній арешт та покласти на підозрюваного обов`язки передбачені ст. 194 КПК України.

Керуючись ст. ст. 132, 176-179, 181,193, 194 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора задовольнити.

Застосувати до підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , - запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та заборонити залишати місце свого фактичного проживання в період з 00 години 00 хвилин до 07 години 00 хвилин ранку наступної доби.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язки передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

1) прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою;

2) не відлучатися з м. Одеси дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

4) утримуватися від спілкування з підозрюваними у кримінальному провадженні ОСОБА_9 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , та іншими особами які проходять по справі;

5) здати на зберігання слідчому паспорт для виїзду за кордон, у разі його наявності;

6) носити електронний засіб контролю.

Строк дії ухвали слідчого судді та термін дії обов`язків, покладених слідчим суддею, визначити в межах строку досудового розслідування - до 16 вересня 2017 року.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Апеляційна скарга, на ухвалу слідчого судді, може бути подана протягом п`яти днів з дня її оголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді зупиняє набрання нею законної сили, але не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя:

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення19.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67800785
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/5547/17

Постанова від 04.09.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Постанова від 04.09.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 03.08.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 21.07.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 26.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Прібилов В. М.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Грідіна Н. В.

Ухвала від 18.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Гончаров О. О.

Постанова від 02.10.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Ухвала від 18.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Гончаров О. О.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Гончаров О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні