Ухвала
від 18.07.2017 по справі 210/2810/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/2810/17

Провадження № 1-кс/210/1253/17

"18" липня 2017 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів в рамках кримінального провадження № 42017040000000640, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 31.05.2017 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 та ч. 5 ст. 191 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

18 липня 2017 року слідчий в ОВС другого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що Другим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017040000000640 від 31.05.2017, внесеного до ЄРДР стосовно службових осіб Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 та ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування проведено відпрацювання фінансово-господарської діяльності ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та встановлено, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з січня 2016 року з метою мінімізації сплати податків до бюджету держави та виводу грошових коштів в тіньовий сектор економіки, проводили фінансово-господарські операції за рахунок державних коштів, з суб`єктом фінансово-господарської діяльності, який має ознаки «фіктивності» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), в результаті чого заволоділи чужим майном шляхом зловживання службовим становищем на загальну суму 266 100,00 грн., що є великим розміром.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначених фактів необхідно отримати доступ до оригіналів документів підприємства-контрагента ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, а саме до договорів, додатків та специфікацій до них, узгодженої договірної ціни, локальних та об`єктних кошторисів, актів прийому-передачі виконаних робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, відомостей ресурсів, актів на приховані роботи, робочих проектів з додатками, на підставі яких проводилися роботи, рахунки на оплату, платіжні доручення, а також документи, які відображають походження та якість матеріальних ресурсів, що використовувалися в ході виконання робіт.

В судовому засіданні слідчий та прокурор, кожен окремо, клопотання підтримали та просили його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Суд, вислухавши слідчого та прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі з урахуванням наступного.

Судом встановлено, що Другим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017040000000640 від 31.05.2017 р., внесеного до ЄРДР стосовно службових осіб Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 та ч. 5 ст. 191 КК України.

Згідно п.п. 4, 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, у тому числі така, що містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю. У зв`язку з тим, що дані, які містяться у зазначених документах, відносяться до конфіденційної інформації, що містить комерційну та банківську таємницю, отримати такі відомості можливо лише шляхом тимчасового доступу до речей і документів, що передбачено ст. 159 КПК України.

Відповідно до ст. 131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження. Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно зі ст. 163 ч.5 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали вищевказаного кримінального провадження, вважає клопотання слідчого таким, щопідлягає задоволенню в повному обсязі, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального провадження, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 110, 159-164, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати слідчому в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , іншим слідчим, які входять до групи слідчих за даним кримінальним провадженням дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, які перебувають у віданні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до оригіналів документів підприємства-контрагента ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ): договорів, додатків та специфікацій до них, узгодженої договірної ціни, локальних та об`єктних кошторисів, актів прийому-передачі виконаних робіт, розрахунків загальновиробничих витрат, відомостей ресурсів, актів на приховані роботи, робочих проектів з додатками, на підставі яких проводилися роботи, рахунки на оплату, платіжні доручення, а також документи, які відображають походження та якість матеріальних ресурсів, що використовувалися в ході виконання робіт.

Надати розпорядження відповідним посадовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) ( АДРЕСА_1 ) забезпечити тимчасовий доступ до вищевказаних документів слідчому в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , іншим слідчим, які входять до групи слідчих за даним кримінальним провадженням.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 (тридцять) днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Невиконання даної ухвали з боку осіб, яким надано розпорядження, тягне за собою наслідки, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудДзержинський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення18.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67816982
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —210/2810/17

Ухвала від 01.09.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 14.07.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 14.07.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 07.07.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні