Ухвала
від 19.07.2017 по справі 466/3796/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/3796/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 липня 2017 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянув клопотання старшого слідчого військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_2 , погоджене прокурором військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017140400000005 від 20.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України

перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази подані до них, заслухавши думку слідчого ОСОБА_2 ,-

у с т а н о в и в :

18 липня 2017 року старший слідчий військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, погоджене прокурором військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у адміністративних, виробничих, господарських, складських приміщеннях та прилеглої території за місцем реєстрації ТзОВ «Елайтінг» за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул.Українська, будинок 46, з метою відшукання та вилучення документів, які містять договірні зобов`язання ТзОВ «Елайтінг» (код ЄДРПОУ - 40255279) перед ТзОВ «Сорбіс Інвестбуд» (код ЄДРПОУ 40368473), ТзОВ «Л-Спецоптпостач» (код ЄДРПОУ 38501806), ТзОВ «Універсалгарантмаркет» (код ЄДРПОУ - 39152524), ДП «Селидіввугілля» та ОП «Шахта Россия» та інших контрагентів, щодо походження, руху, поставки неякісного вугілля, поставленого військовій частині НОМЕР_1 (договори та додаткові угоди про постачання вугілля кам`яного, ціни вугілля, товарно транспортні накладні, акти прийому-передачі вугілля, рахунки на оплату продукції, квитанції та платіжні доручення про перерахування коштів на розрахункові рахунки ТзОВ «Елайтінг»), сертифікатів генетичних, технологічних, та якісних характеристик вугілля, комп`ютерної техніки, системних блоків, накопичувачів жорстких магнітних дисків, мобільних телефонів, планшетів, флеш-накопичувачів та інших технічних засобів інформації, оптичних дисків, чорнових записів, блокнотів, щоденників та інших речей, предметів і документів, в яких міститься інформація щодо закупівлі та постачання неякісного вугілля, грошових коштів, які були здобуті у результаті вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що у провадженні слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017140400000005 від 20.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що 11.08.2016 між ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_1 ) та ТзОВ «Л-Спецоптпостач» (код ЄДРПОУ 38501806) було укладено договір про закупівлю вугілля кам`яного марки Г 13-100 №155-16, за умовами якого ТзОВ «Л-Спецоптпостач» зобов`язується поставити на вимогу Чопського прикордонного загону вугілля кам`яне марки Г 13-100 в кількості 350 тони з відповідністю до ДСТУ 7146:2010 з зольністю на сухий стан палива - не більше 24%, вологістю на робочий стан палива - не більше 8% на загальну суму 596 400,00 грн.

Надалі, у продовж серпня - вересня 2016 року службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 (військової частини НОМЕР_1 ) згідно укладеного договору з ТзОВ «Л-Спецоптпостач» за №155-16 від 11.08.2016, зловживаючи владою та службовим становищем протиправно, всупереч інтересам служби, допустили поставку вугілля кам`яного, яке не відповідає державному стандарту (ДСТУ 7146:2010), без перевірки його якісних характеристик. В подальшому, згідно актів-прийому передачі прийняли його від ТзОВ «Л-Спецоптпостач» та провели оплату поставленого їм неякісного вугілля на суму 596 400,00 грн., тим самим завдали матеріалі збитки державі.

Разом з тим, як вбачається із матеріалів кримінального провадження ТзОВ «Л-Спецоптпостач» (код ЄДРПОУ 38501806), здійснювало закупівлю неякісного вугілля кам`яного поставленого ІНФОРМАЦІЯ_2 у ТзОВ «Елайтінг» (код ЄДРПОУ - 40255279) та ТзОВ «Універсалгарантмаркет» (код ЄДРПОУ - 39152524), ТзОВ «Сорбіс Інвестбуд» (код ЄДРПОУ 40368473), які в свою чергу придбали його у ДП «Селидіввугілля» та ОП «Шахта Россия».

Окрім цього, в ході здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження за результатами проведення обшуків не представило можливим встановити місцезнаходження ТзОВ «Елайтінг» (код ЄДРПОУ - 40255279) та його посадових осіб за адресою фактичного місця розташування, а саме: Львівська область, м. Львів, вул. Пекарська 40, кв. 1б.

Також встановлено, що ТзОВ «Сорбіс Інвестбуд» з ТзОВ «Елайтінг» мають спільні адреси та можуть взагалі не здійснювати підприємницьку діяльність, тобто бути такими, що створені з метою прикриття незаконної діяльності та легалізації грошових коштів отриманих злочинним шляхом.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТзОВ «Елайтінг» так як ТзОВ «Сорбіс Інвестбуд» зареєстровані за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Українська, будинок 46.

Відповідно до вимог ч.1-2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

На підставі викладеного, в органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що у адміністративних, виробничих, господарських, складських приміщеннях та прилеглої території за місцем реєстрації ТзОВ «Елайтінг» за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Українська, будинок 46, може знаходяться документи, які містять договірні зобов`язання ТзОВ «Елайтінг» (код ЄДРПОУ - 40255279) перед ТзОВ «Сорбіс Інвестбуд» (код ЄДРПОУ 40368473), ТзОВ «Л-Спецоптпостач» (код ЄДРПОУ 38501806), ТзОВ «Універсалгарантмаркет» (код ЄДРПОУ - 39152524), ДП «Селидіввугілля», ОП «Шахта Россия» та інших контрагентів, щодо походження, руху, поставки неякісного вугілля поставленого військовій частині НОМЕР_1 (договори та додаткові угоди про постачання вугілля кам`яного, ціни вугілля, товарно транспортні накладні, акти прийому-передачі вугілля, рахунки на оплату продукції, квитанції та платіжні доручення про перерахування коштів на розрахункові рахунки ТзОВ «Елайтінг»), сертифікати генетичних, технологічних, та якісних характеристик вугілля, комп`ютерна техніка, системні блоки , накопичувачі жорстких магнітних дисків, мобільні телефони, планшети, флеш-накопичувачі та інші технічні засоби інформації, оптичні диски, чорнові записи, блокноти, щоденники та інші речі, предмети і документи, в яких міститься інформація щодо закупівлі та постачання неякісного вугілля, грошові кошти, які були здобуті у результаті вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, з метою відшукання і вилучення вказаних вище предметів та документів, які можуть свідчити про обставини вчинення злочину та мають значення для повного всебічного та неупередженого здійснення досудового розслідування, необхідно провести обшук у адміністративних, виробничих, складських приміщеннях та прилеглої території за місцем реєстрації ТзОВ «Елайтінг» за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Українська, будинок 46, тому просить клопотання задовольнити.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Із пояснень старшого слідчого військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_2 та копій документів вбачається, що у адміністративних, виробничих, складських приміщеннях та прилеглої території за місцем реєстрації ТзОВ «Елайтінг» за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Українська, будинок 46 можуть знаходитись речі та документи, які мають значення для кримінального провадження, тому клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у адміністративних, виробничих, господарських, складських приміщеннях та прилеглої території за місцем реєстрації ТзОВ «Елайтінг» за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Українська, будинок 46, з метою відшукання та вилучення документів, які містять договірні зобов`язання ТзОВ «Елайтінг» (код ЄДРПОУ - 40255279) перед ТзОВ «Сорбіс Інвестбуд» (код ЄДРПОУ 40368473), ТзОВ «Л-Спецоптпостач» (код ЄДРПОУ 38501806), ТзОВ «Універсалгарантмаркет» (код ЄДРПОУ - 39152524), ДП «Селидіввугілля» та ОП «Шахта Россия» та інших контрагентів, щодо походження, руху, поставки неякісного вугілля, поставленого військовій частині НОМЕР_1 (договори та додаткові угоди про постачання вугілля кам`яного, ціни вугілля, товарно транспортні накладні, акти прийому-передачі вугілля, рахунки на оплату продукції, квитанції та платіжні доручення про перерахування коштів на розрахункові рахунки ТзОВ «Елайтінг»), сертифікатів генетичних, технологічних, та якісних характеристик вугілля, комп`ютерної техніки, системних блоків, накопичувачів жорстких магнітних дисків, мобільних телефонів, планшетів, флеш-накопичувачів та інших технічних засобів інформації, оптичних дисків, чорнових записів, блокнотів, щоденників та інших речей, предметів і документів, в яких міститься інформація щодо закупівлі та постачання неякісного вугілля, грошових коштів, які були здобуті у результаті вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Виконання ухвали доручити групі слідчих ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_2 та групі прокурорів ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 .

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення19.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67821792
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —466/3796/17

Ухвала від 21.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Березюк О. Г.

Ухвала від 21.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Березюк О. Г.

Ухвала від 19.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 11.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні