Рішення
від 20.07.2017 по справі 511/2434/16-ц
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини )

Справа № 511/2434/16-ц

Номер провадження: 2/511/88/17

20 липня 2017 року Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Іванова О. В.,

секретаря Кирилової І.В.

за участю:

позивача - ОСОБА_1

представника відповідача - Роздільнянської районної ради - адвоката Гроза І.В.

представника відповідача - ОСОБА_3 - адвоката Грози І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Роздільна Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Роздільнянської районної ради Одеської області, ОСОБА_3, Комунального підприємства спільної власності територіальних громад Роздільнянського району Видавництво газети Вперед про захист честі та гідності, зобов'язання ОСОБА_3 публічно вибачитися; визнання протиправними та неправомірними дії голови Роздільнянської районної ради ОСОБА_3 щодо оприлюднення інформації в газеті Вперед випуск НОМЕР_1 (НОМЕР_2) від ІНФОРМАЦІЯ_3 та № НОМЕР_4 (НОМЕР_3) від ІНФОРМАЦІЯ_4 року; зобов'язання голови Роздільнянської районної ради ОСОБА_4 та Роздільнянську районну раду публічно вибачитися шляхом спростування недостовірної інформації; стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

Зважаючи на складність у викладенні повного рішення, пов'язаного з потребою у наведені доводів по справі, суду потрібен певний час для виготовлення повного тексту рішення, тому у судовому засіданні необхідно оголосити вступну та резолютивну частину рішення на підставі ст.209 ч.3 ЦПК України, роз'яснивши сторонам, що повний текст рішення буде виготовлений протягом п'яти днів, з яким вони зможуть ознайомитися у суді.

Керуючись ст.ст.10, 11, 60, 61, 88,169, 209, 212-215, 218 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Роздільнянської районної ради Одеської області, ОСОБА_3, Комунального підприємства спільної власності територіальних громад Роздільнянського району Видавництво газети Вперед про захист честі та гідності, зобов'язання ОСОБА_3 публічно вибачитися; визнання протиправними та неправомірними дії голови Роздільнянської районної ради ОСОБА_3 щодо оприлюднення інформації в газеті Вперед випуск НОМЕР_1 (НОМЕР_2) від ІНФОРМАЦІЯ_3 та № НОМЕР_4 (НОМЕР_3) від ІНФОРМАЦІЯ_4 року; зобов'язання голови Роздільнянської районної ради ОСОБА_4 та Роздільнянську районну раду публічно вибачитися шляхом спростування недостовірної інформації; стягнення моральної шкоди - задовольнити частково.

Визнати недостовірною інформацію, оприлюднену у Роздільнянській районній газеті Вперед :

- у випуску НОМЕР_1 (НОМЕР_2) від 22 жовтня 2016 року у коментарі, наданим головою Роздільнянської районної ради ОСОБА_3 до статті ІНФОРМАЦІЯ_5 наступного змісту райпобуткомбінат.... на даний час використовується групою осіб, які здійснюють господарську діяльність, використовуючи майно громади для особистого збагачення..

- у випуску № НОМЕР_4 (НОМЕР_3) від ІНФОРМАЦІЯ_4 року у статті ІНФОРМАЦІЯ_6 наступного змісту: ...кошти від сплати оренди за використання першого та другого поверхів Будинку побуту Перлина надходять до приватних кишень, в особі керівництва виробничого кооперативу Роздільнянський райпобуткомбінат , та ...виходить що керівництво кооперативу вводить своїх членів в оману, наживаючись на них. У зв'язку з тим, що майно райпобуткомбінату використовується приватними особами... .

Зобов'язати Роздільнянську районну раду Одеської області та Комунальне підприємство спільної власності територіальних громад Роздільнянського району Видавництво газети Вперед у місячний строк з дня набрання рішенням законної сили, спростувати інформацію оприлюднену у Роздільнянській районній газеті Вперед :

- у випуску НОМЕР_1 (НОМЕР_2) від ІНФОРМАЦІЯ_3 у коментарі, наданим головою Роздільнянської районної ради ОСОБА_3 до статті ІНФОРМАЦІЯ_5 наступного змісту ...райпобуткомбінат.... на даний час використовується групою осіб, які здійснюють господарську діяльність, використовуючи майно громади для особистого збагачення... ;

- у випуску № НОМЕР_4 (НОМЕР_3) від ІНФОРМАЦІЯ_4 року у статті ІНФОРМАЦІЯ_7 наступного змісту: ... кошти від сплати оренди за використання першого та другого поверхів Будинку побуту Перлина надходять до приватних кишень, в особі керівництва виробничого кооперативу Роздільнянський райпобуткомбінат , та ...виходить що керівництво кооперативу вводить своїх членів в оману, наживаючись на них. У зв'язку з тим, що майно райпобуткомбінату використовується приватними особами... - шляхом опублікування в газеті Вперед , що вказана інформація є недостовірною та не відповідає дійсності.

Стягнути з Роздільнянської районної ради Одеської області (67400 Одеська області, м. Роздільна вул. Незалежності, 9, код ЕДРПОУ 03056136) на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючої АДРЕСА_1 5000 (п'ять тисяч) гривень моральної шкоди.

В іншій частині позову - відмовити.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Одеської області через Роздільнянський районний суд Одеської області. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: О. В. Іванова

СудРоздільнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення20.07.2017
Оприлюднено20.07.2017
Номер документу67824496
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —511/2434/16-ц

Постанова від 26.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Ухвала від 06.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Ухвала від 26.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Ухвала від 04.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Ухвала від 31.07.2017

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Рішення від 20.07.2017

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Рішення від 20.07.2017

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Ухвала від 13.12.2016

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Ухвала від 02.11.2016

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні