Ухвала
від 06.09.2017 по справі 820/3002/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

06 вересня 2017 р.                                                                                 Справа № 820/3002/17

          Суддя Харківського окружного адміністративного суду Бадюков Ю.В., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовом Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР" про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна та накладення арешту на кошти ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Головне управління ДФС у Харківській області , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР" , в якому просить суд:

- підтвердити обґрунтованість умовного адміністративного арешту майна Товариство з обмеженою відповідальністю «СК «ЛУВР», застосованого на підставі рішення начальника Головного управління ДФС у Харківській області від 17.07.2017 року;

- накласти арешт на кошти, які перебувають на рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «СК «ЛУВР», відкритих в банківських установах, шляхом зупинення видаткових операцій на таких рахунках.

          Ухвалою суду від 14 серпня 2017 року було відкрито провадження за вищезазначеним позовом.

          Судом встановлено, що 17 липня 2017 року ухвалою Харківського окружного адміністративного суду було відкрито провадження у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР" до Головного управління ДФС у Харківській області про скасування наказу від 05 липня 2017 року №2887 Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області про проведення документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ "СК "Лувр" (код ЄДРПОУ 37368248).

          Таким чином, оскільки оскарження наказу від 05 липня 2017 року №2887 Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області, на підставі якого заявлено позов про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна та накладення арешту на кошти, має визначальний характер для вирішення даної адміністративної справи, суд приходить до висновку про необхідність зупинення провадження у справі № 820/3002/17 за позовом Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР" про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна та накладення арешту на кошти для належного її розгляду.                     

          Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 156 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

          Крім того, 31.07.2017 року через канцелярію суду, директором ТОВ "СК "Лувр" заявлено клопотання про відмову у прийнятті подання Головного управління ДФС у Харківській області про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна та накладення арешту на кошти Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР", в обґрунтування якого посилається на те, що заявником в поданні заявлено вимогу, яка не передбачена ч. 1 ст. 183-3 КАС України та з матеріалів справи вбачається, що між сторонами існує спір про право.

          Суд зауважує, що по адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР" про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна та накладення арешту на кошти було відкрито провадження в порядку ст.ст. 105-107 Кодексу адміністративного судочинства України, а не в порядку ч. 1 ст. 183-3 КАС України, як вказує заявник.

          За таких підстав у клопотанні директора ТОВ "СК "Лувр" про відмову у прийнятті подання Головного управління ДФС у Харківській області слід відмовити.

          Керуючись п. 3 ч.1 ст.ст. 156, 160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

                                                            УХВАЛИВ:

Клопотання директора ТОВ "СК "Лувр" про відмову у прийнятті подання Головного управління ДФС у Харківській області про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна та накладення арешту на кошти Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР"- залишити без задоволення.

Зупинити провадження у справі № 820/3002/17 за адміністративним позовом Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "ЛУВР" про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна та накладення арешту на кошти до набрання законної сили рішенням суду по справі № 820/2957/17.

Зобов'язати відповідача повідомити про набрання законної сили рішенням суду по справі № 820/2957/17.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                       Бадюков Ю.В.

Дата ухвалення рішення06.09.2017
Оприлюднено08.09.2017
Номер документу68656009
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/3002/17

Постанова від 13.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 06.12.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Постанова від 24.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Постанова від 24.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Рішення від 31.05.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Ухвала від 15.05.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Ухвала від 06.09.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні