Ухвала
від 08.09.2017 по справі 2а-1243/09/2470
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 вересня 2017 р. м. Чернівці Справа № 2а-1243/09/2470

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Лелюка О.П.,

за участю:

секретаря судового засідання Кіщук О.І.,

державного виконавця Манжосова М.П. та представника публічного акціонерного товариство Агрохолдинг Авангард Труфена В.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у справі №2а-1243/09/2470 за позовом Державної податкової інспекції у Глибоцькому районі до закритого акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

До суду від відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у справі №2а-1243/09/2470 за позовом Державної податкової інспекції у Глибоцькому районі до закритого акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика про стягнення заборгованості.

У вказаній заяві зазначено, що постановою про стягнення з боржника виконавчого збору від 08 травня 2013 року, винесеною при примусовому виконанню виконавчого листа Чернівецького окружного адміністративного суду №2а-1243/09/2470, що виданий 06 листопада 2012 року, стягнуто з боржника ЗАТ Чернівецька птахофабрика 666442,58 грн.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України встановлено, що юридичну особу приватне акціонерне товариство Чернівецька птахофабрика припинено, а правонаступником є публічне акціонерне товариство Агрохолдинг Авангард .

У зв'язку із цим, заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження за №50075378 з приватного акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика (код ЄДРПОУ 31462059, місцезнаходження: 60411, Чернівецька область, Глибоцький район, с. Валя-Кузьмина, вул. Трудова, 10) на її правонаступника публічне акціонерне товариство Агрохолдинг Авангард (код ЄДРПОУ 00851519, місцезнаходження: 03115, м. Київ, Святошинський район, Проспект Перемоги, 121 В).

В судовому засіданні державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області свої вимоги підтримав з підстав, наведених у поданій заяві.

Представник публічного акціонерного товариства Агрохолдинг Авангард заперечував щодо заміни сторони виконавчого провадження на її правонаступника, посилаючись на те, що стягнення виконавчого збору згідно постанови відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Чернівецькій області від 08 травня 2013 року повинно здійснюватись контролюючим (податковим) органом.

Інші особи, повідомленні належним чином про дату, час та місце розгляду даної заяви, в судове засідання не з'явились. Про причини неявки суд не повідомили.

Заслухавши пояснення осіб, які прибули в судове засідання, дослідивши наявні матеріали, всебічно та повно з'ясувавши всі обставини заяви, суд дійшов висновку про те, що вимоги заявника підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що при примусовому виконанні виконавчого листа Чернівецького окружного адміністративного суду №2а-1243/09/2470 від 06 листопада 2012 року про стягнення з боржника - ЗАТ Чернівецька птахофабрика 6664425,75 грн як суму коштів, одержаних без встановлених законом підстав в дохід держави, відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області було прийнято постанову про стягнення з боржника виконавчого збору від 08 травня 2013 року (ВП №35282583).

Указаною постановою стягнуто з боржника ЗАТ Чернівецька птахофабрика виконавчий збір 666442,58 грн.

05 лютого 2016 року відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Чернівецькій області відкрито виконавче провадження №50075378 з примусового виконання постанови про стягнення з боржника виконавчого збору №35282583 від 08 травня 2013 року.

При примусовому виконанні постанови про стягнення з боржника виконавчого збору від 08 травня 2013 року відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Чернівецькій області 18 квітня 2016 року прийняті постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, а також постанову про розшук майна боржника (ВП №50075378).

Згідно витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з 17 лютого 2016 року державну реєстрацію юридичної особи - приватного акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика припинено, про що внесено відповідний запис №10291120058000076, а правонаступником зазначено публічне акціонерне товариство Агрохолдинг Авангард .

Як вбачається із матеріалів справи, відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області звертався до публічного акціонерного товариства Агрохолдинг Авангард із листами №2984/04-16 від 14 листопада 2016 року, №309/04-17 від 31 січня 2017 року та №2581/02.1-15/4 від 24 квітня 2017 року, в яких просив звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником або надіслати заяву про заміну сторони виконавчого провадження на адресу відділу.

Однак, не отримавши відповіді, відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області самостійно звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у ВП №50075378.

Так, згідно статті 1 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частинами першою та другою статті 15 Закону України Про виконавче провадження визначено, що сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

Згідно частини п'ятої статті 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Судом встановлено, що з 17 лютого 2016 року державна реєстрація приватного акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика як юридичної особи припинена, а правонаступником є публічне акціонерне товариство Агрохолдинг Авангард , що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

В судовому засіданні представником публічного акціонерного товариства Агрохолдинг Авангард не заперечувався той факт, що вказане товариство є правонаступником приватного акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика .

За таких обставин, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для заміни боржника у ВП №50075378 приватного акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика на його правонаступника - публічне акціонерне товариство Агрохолдинг Авангард .

Відтак, заява відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Відносно доводів представника публічного акціонерного товариства Агрохолдинг Авангард , наданих в обґрунтування заперечення проти заяви державного виконавця, про те, що стягнення виконавчого збору повинно здійснюватись контролюючим (податковим) органом, то такі суд не бере до уваги, оскільки вони не стосуються розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника у ВП №50075378.

При цьому, в судовому засіданні державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області та представник публічного акціонерного товариства Агрохолдинг Авангард вказували, що наразі постанова про стягнення з боржника виконавчого збору №35282583 від 08 травня 2013 року ніким не оскаржена та є чинною.

Питання ж її правомірності не є предметом даного судового розгляду.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В :

1.Заяву відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області про заміну сторони виконавчого провадження на її правонаступника задовольнити.

2.Замінити сторону виконавчого провадження №50075378 з приватного акціонерного товариства Чернівецька птахофабрика (код ЄДРПОУ 31462059, місцезнаходження: 60411, Чернівецька область, Глибоцький район, с. Валя-Кузьмина, вул. Трудова, 10) на її правонаступника публічне акціонерне товариство Агрохолдинг Авангард (код ЄДРПОУ 00851519, місцезнаходження: 03115, м. Київ, Святошинський район, Проспект Перемоги, 121 В).

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.П. Лелюк

Ухвала у повному обсязі складена 11 вересня 2017 року.

Дата ухвалення рішення08.09.2017
Оприлюднено11.09.2017
Номер документу68751566
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-1243/09/2470

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 11.10.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 08.09.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 30.08.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Дембіцький Павло Дмитрович

Ухвала від 29.06.2017

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Дембіцький Павло Дмитрович

Ухвала від 02.09.2014

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Білоус О.В.

Ухвала від 21.07.2014

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Білоус О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні