Вирок
від 31.05.2010 по справі 1-79/10
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

31.05.2010 Справа №: 1-79/10

Провадження № -----

ВИРОК ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2010 року Ширяївський районний суд Одеської області

в складі: головуючого судді Николайчука В.О.

при секретареві Чумаченко І.Л.

за участю: прокурора Порошенко В.Л...

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Ширяєве Одеської області справу про обвинувачення: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_3, молдованина, гр-на України, невійськовозобов'язаного, не працюючого, не одруженого, ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого, в скоєні злочину передбаченого ст.185 ч.З КК України;

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_5, уродженця та мешканця ІНФОРМАЦІЯ_6, українця, гр-на України, невійськовозобов'язаного, не працюючого, не одруженого, ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого, в скоєні злочину передбаченого ст.185 ч.З КК України,

ВСТАНОВИВ:

29.03.2010 року, близько 21:30 години в с. Саханське Ширяївського району Одеської області, підсудний ОСОБА_1, за попередньою змовою з підсудним ОСОБА_2 обоє перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, з метою заволодіння чужим майном, з корисливих мотивів, прийшли до домоволодіння ОСОБА_3, де підсудний ОСОБА_2 залишився на вулиці наглядати, щоб ніхто не помітив їх, а підсудний ОСОБА_1. проник на територію огородженого домоволодіння гр-ки ОСОБА_4, яке розташоване в с. Саханське по вул.Леніна,10, де з підсобного приміщення, шляхом зриву металевим припоном, навісного замку, таємно викрав одного півня вартістю 50 грн. та одну курку вартістю 40 грн., чим спричинили потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 90 гривень. Викраденим підсудні ОСОБА_1 та ОСОБА_2 розпорядились для власних потреб.

В судовому засіданні підсудні визнали свою вину в скоєному злочині повністю повністю та кожен з них пояснив, що 29 січня 2010 року вони разом працювали у односельчанина по найму. По закінченню роботи господар пригостив їх. Під час обіду вони вжили спиртне, після чого пішли додому. По дорозі ОСОБА_2 сказав ОСОБА_1, що хоче м'яса, на що той запропонував викрасти кури у ОСОБА_3, на що обоє погодилися, після чого розійшлися по домівкам. Приблизно о 21 годині вони знову зустрілися і разом пішли до домоволодіння ОСОБА_3, де ОСОБА_2 залишився на вулиці пильнувати, щоб їх ніхто не помітив під час крадіжки, а ОСОБА_1 зайшов у двір, де зламавши навісний замок на підсобному приміщенні, проник до курятника, звідки викрав одного півня та одну курку, які вони віднесли додому ОСОБА_2, де їх зарізали та з'їли. В скоєному розкаюються. Збитки потерпілій відшкодували повністю.

Крім повного визнання своєї вини підсудними, їх вина в скоєному ними злочині повністю підтверджується зібраними доказами, які знаходяться в матеріалах справи і не оспорюються підсудними та іншими учасниками процесу.

Дії підсудних ОСОБА_1 та ОСОБА_2 суд кваліфікує за ст.185 ч.З КК України, кваліфікуючими ознаками якого є таємне викрадення чужого майна, крадіжка вчинена за попередньою змовою групою осіб, крадіжка, поєднана з проникненням в приміщення або . інше сховище.

При призначенні підсудним покарання, суд враховує характер скоєного ними злочину та ступінь його тяжкості, визнає обставинами, що пом'якшують покарання кожного підсудних - щире каяття та сприяння розкриттю злочину, до обтяжуючих покарання і обставин відносить скоєння злочину в стані сп'яніння кожним з підсудних, до кожного з І них підходить індивідуально і вважає, що їх виправлення можливе без позбавлення його волі, з застосуванням до них ст.ст.75,76 КК України.

Керуючись ст.ст. 299,301-1,322,323,324 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

Громадян ОСОБА_1 та ОСОБА_2 визнати винними за ст.185 ч.З КК України та призначити кожному покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Згідно зі ст.ст. 75,76 КК України ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звільнити від відбування призначеного покарання, встановивши кожному іспитовий строк один рік та поклавши на кожного з них наступні обов'язки:

1 .повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання.

2.не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально- виконавчої системи.

Іспитовий строк засудженим обчислювати з дня проголошення вироку.

Міру запобіжного заходу засудженим ОСОБА_1 та ОСОБА_2 підписку пре невиїзд залишити ті ж до вступу вироку в законну силу.

Речові докази - металевий припон, який знаходиться на зберіганні в Ширяївському РВ ГУМВС України в Одеській області, знищити (а.с.81).

На вирок може бути подана апеляція до Одеського апеляційного суду через Ширяївський районний суд протягом п'ятнадцяти діб із моменту його проголошення .

Суддя:

СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено22.09.2017
Номер документу69038120
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-79/10

Вирок від 09.04.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Постанова від 18.03.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Постанова від 29.03.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Постанова від 16.02.2010

Кримінальне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ходак С. К.

Постанова від 16.02.2010

Кримінальне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ходак С. К.

Вирок від 31.05.2010

Кримінальне

Ширяївський районний суд Одеської області

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Усенко С. І.

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Усенко С. І.

Вирок від 25.01.2010

Кримінальне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Горбатенко О. В.

Вирок від 05.07.2010

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні