Ухвала
від 05.10.2017 по справі 210/773/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОСОБА_1

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/773/17

Провадження № 2/210/1547/17

У Х В А Л А

іменем України

"05" жовтня 2017 р.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого-судді: Вікторович Н.Ю.,

за участю секретаря судового засідання: Реви К.В.,

позивача: ОСОБА_2,

представника позивача: ОСОБА_3,

відповідача: ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, заяву ОСОБА_4 про перегляд заочного рішення Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 30 листопада 2016 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_5 про відшкодування матеріальних та моральних збитків, -

В С Т А Н О В И В:

Дзержинським районним судом м. Кривого Рогу Дніпропетровської області 30 листопада 2016 року постановлено заочне рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_5 про відшкодування матеріальних та моральних збитків.

06 вересня 2017 року відповідач ОСОБА_4 подав заяву про перегляд вищезазначеного заочного рішення, в якій останній посилається на те, що справу було розглянуто без його участі, про розгляд справи його повідомлено не було, крім того вказував на те, що існують обставини, які не було враховано судом при розгляді справи, та які мають істотне значення для вирішення справи по суті, вважає, що позивачем не доведено фактів, викладених у позові, що потребує перевірки в судовому засіданні за обов'язкової участі відповідача.

Присутній у судовому засіданні відповідач ОСОБА_4 надав пояснення по суті справи, заяву підтримав у повному обсязі з підстав та мотивів викладених у ній, просив суд її задовольнити.

Присутні у судовому засіданні позивач ОСОБА_2 та його представник ОСОБА_3 проти заяви заперечували, вважаючи її необґрунтованою, та такою, що не підлягає задоволенню.

Вислухавши пояснення учасників процесу, повно, всебічно та об'єктивно дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Так, згідно зі ст.231 ч.3 ЦПК України, у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою: залишити заяву без задоволення; скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду в загальному порядку.

Відповідно до ст.232 ЦПК України, заочне рішення підлягає скасовуванню, якщо судом буде встановлено що відповідач не з'явився в судове засідання та не повідомив про причини своєї неявки з поважних причин і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Вивчивши матеріали зазначеної вище справи, суд вважає, що заяву про перегляд заочного рішення слід залишити без задоволення з наступних підстав.

Позовна заява ОСОБА_2 до ОСОБА_5 про відшкодування матеріальних та моральних збитків, надійшла до суду 01 вересня 2016 року. Ухвалою суду від 26 вересня 2016 року відкрито провадження у справі і справу призначено до розгляду.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач ОСОБА_5 повідомлявся про час та місце розгляду справи за зареєстрованою у встановленому законом порядку адресою проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, кв.№31, що вбачається із наявної в матеріалах справи довідки адресно-довідкового підрозділу ГУДМС, УДМС України в Дніпропетровській області (а.с.35), однак до зали суду не з'явився, причини поважності неявки суду не повідомив, направлені на вказану вище адресу судові виклики повернулися до суду у зв'язку із закінченням строку зберігання (а.с.32-34, 36-37).

Суд зазначає, що проведення заочного розгляду справи можливе лише у разі наявності умов, визначених у ст.224 ЦПК України, а саме: неявка відповідача в судове засідання; належне повідомлення відповідача про час і місце судового засідання; відсутність поважних причин неявки відповідача; відсутність клопотання відповідача про розгляд справи за його відсутності; відсутність заперечень позивача проти заочного розгляду справи.

Відповідач ОСОБА_5, будучи повідомленим про дату, час та місце розгляду справи у встановленому законом порядку, про причини своєї неявки суд не повідомив, доказів поважності неявки у судове засідання не представив, при цьому позивач не заперечував проти заочного розгляду справи.

Таким чином, всі умови, передбачені законодавцем, щодо заочного розгляду справи, судом виконано.

Разом з тим, ще однією умовою скасування заочне рішення є докази, на які посилається відповідач у своїй заяві про перегляд заочного рішення, що мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Однак, до заяви про перегляд заочного рішення відповідачем ОСОБА_5 не надано належних та допустимих доказів, які б слугували встановленню нових обставин по справі.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.231, 232 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_4 про перегляд заочного рішення Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 30 листопада 2016 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_5 про відшкодування матеріальних та моральних збитків, - залишити без задоволення.

Роз'яснити відповідачу, що у разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржено в загальному порядку, встановленому ЦПК України.

Апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Апеляційна скарга на заочне рішення подається до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом десяти днів з моменту отримання ухвали суду про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Суддя: Н. Ю. Вікторович

Дата ухвалення рішення05.10.2017
Оприлюднено06.10.2017
Номер документу69333421
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальних та моральних збитків

Судовий реєстр по справі —210/773/17

Рішення від 09.11.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 05.06.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 15.02.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 18.09.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 05.10.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 18.09.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 16.06.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 31.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Барильська А. П.

Ухвала від 31.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Барильська А. П.

Ухвала від 24.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Барильська А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні