Повістка
від 19.12.2013 по справі 1570/5991/2012
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(додаткова)

19 грудня 2013 р.Справа № 1570/5991/2012

Категорія: 8.2.1 Головуючий в 1 інстанції: Балан Я. В.

Одеський апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

доповідача - судді Стас Л.В.

суддів -Турецької І.О., Косцової І.П.,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект" про ухвалення додаткового рішення по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект" до Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Державної податкової служби про визнання висновків зроблених в акті перевірки протиправними, визнанняпротиправним та скасування акту, скасування податкового повідомлення-рішення,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Одеського апеляційного адміністративного суду від 20 червня 2013 року задоволено апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект". Скасовано постанову Одеського окружного адміністративного суду від 26 лютого 2013 року по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект" до Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Державної податкової служби про визнання висновків зроблених в акті перевірки протиправними, визнання протиправним та скасування акту, скасування податкового повідомлення-рішення.

Прийнято нову постанову, якою позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект" - задоволено. Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Державної податкової служби № 0011052301 від 10.09.2012 р. щодо зменшення розміру від'ємного значення суми податку на додану вартість у розмірі 54178, 00 грн.

28 листопада 2013 року на адресу Одеського апеляційного адміністративного суду від позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект" надійшла заява про винесення додаткового рішення. Дана заява мотивована тим, що суд апеляційної інстанції при винесенні постанови не вирішив питання про судові витрати, які були сплачені ТОВ "Елітстройпроект" при розгляді справи.

Згідно до п. 1 ч.1 ст. 197 КАС України суд апеляційної інстанції може розглянути справу в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на основі наявних у ній доказів, у разі відсутності клопотань від усіх осіб, які беруть участь у справі, про розгляд справи за їх участю.

Розглянувши матеріали справи, доводи заяви ТОВ "Елітстройпроект", колегія суддів вважає, що заява про ухвалення додаткового рішення підлягає задоволенню з наступних підстав.

ТОВ "Елітстройпроект" в заяві просить ухвалити додаткове судове рішення щодо вирішення питання про судові витрати, які були сплачені позивачем при розгляді справи та які складаються зі сплати судового збору за подання адміністративного позову до Одеського окружного адміністративного суду у розмірі 2146,00грн. за платіжним дорученням № 500 від 08.10.2012 року та судового збору за подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного адміністративного суду у розмірі 1147,00грн. за платіжним дорученням № 820 від 25.03.2013 року, а всього у сумі 3293,00грн..

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст.168 КАС України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо: щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувались докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення; суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення; судом не вирішено питання про судові витрати. Питання про ухвалення додаткового судового рішення може бути заявлено до закінчення строку на виконання судового рішення.

Згідно ч.3 ст. 168 КАС України суд ухвалює додаткове судове рішення після розгляду питання в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду питання.

Крім того, згідно ч.6 ст. 94 КАС України якщо суд апеляційної чи касаційної інстанції, не повертаючи адміністративної справи на новий розгляд, змінить судове рішення або ухвалить нове, він відповідно змінює розподіл судових витрат.

Оскільки постановою Одеського апеляційного адміністративного суду від 20 червня 2013 року апеляційну скаргу ТОВ "Елітстройпроект" задоволено, скасовано постанову Одеського окружного адміністративного суду від 26 лютого 2013 року та винесено рішення на користь позивача, колегія суддів вважає що наявні підстави для розподілу судових витрат.

З огляду на вищевикладене, колегія суддів приходить до висновку про задоволення заяви ТОВ "Елітстройпроект" про винесення додаткової постанови, оскільки при винесені постанови від 20 червня 2013 року Одеським апеляційним адміністративним судом не було вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

Керуючись ст.168, ст. 197, ст.198, ст.254 КАС України, колегія суддів, -

ПОСТАНОВИЛА :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект" про винесення додаткового рішення - задовольнити.

Прийняти по справі додаткову постанову.

Стягнути з Державного бюджету України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Елітстройпроект" 3293,00грн. (три тисячі двісті дев'яносто три гривні) у відшкодування судового збору сплаченого при поданні позову та апеляційної скарги.

Додаткова постанова апеляційного суду набирає законної сили через п'ять днів після направлення копій особам, які беруть участь у справі, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції.

Головуючий:

Судді:

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2013
Оприлюднено16.10.2017
Номер документу69530281
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1570/5991/2012

Повістка від 19.12.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Стас Л.В.

Ухвала від 02.04.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Стас Л.В.

Постанова від 26.02.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Стас Л.В.

Постанова від 20.06.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Стас Л.В.

Ухвала від 01.04.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Стас Л.В.

Постанова від 01.03.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

Ухвала від 09.10.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні