Ухвала
від 17.10.2017 по справі 911/5681/14
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

"17" жовтня 2017 р. Справа № 911/5681/14

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Слободін М.М., суддя Россолов В.В., суддя Хачатрян В.С.

розглянувши апеляційну скаргу заявника - Департаменту ДВС Міністерства юстиції України (вх.№ 3127Х/1) на ухвалу господарського суду Харківської області від 20.07.2017 року у справі № 911/5681/14

за позовом ПАТ "Брокбізнесбанк", м. Київ,

до 1) ПП "Комбіагроіндастрі", смт Бабаї,

2) ПК "Леінарт Трейдінг Лімітед" (Leinart Trading Limited), Лондон, Великобританія

про стягнення 727572602,64 грн.

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 20.07.2017 року скаргу ПАТ "Брокбізнесбанк" на дії та постанову державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції України задоволено частково. Визнано незаконними дії старшого державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції України ОСОБА_1 при винесенні постанови про повернення виконавчого документа стягувачеві від 27.03.2017 № 51852681. Скасовано постанову старшого державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції України ОСОБА_1 про повернення виконавчого документа стягувачеві від 27.03.2017 № 51852681. В задоволенні скарги в іншій частині відмовлено.

Департамент ДВС Міністерства юстиції України подав апеляційну скаргу, в якій із даною ухвалою суду першої інстанції не згоден, а тому просить суд апеляційної інстанції оскаржувану ухвалу скасувати в частині задоволених вимог скарги ПАТ "Брокбізнесбанк" та прийняти нове рішення, яким відмовити в частині задоволених вимог скарги ПАТ "Брокбізнесбанк".

Заявник також звернувся до суду з клопотанням про поновлення пропущеного строку подання апеляційної скарги, в якому просить суд визнати причину пропуску цього строку поважною, посилаючись на те, що при перших двох зверненнях до суду апеляційну скаргу було повернуто у зв'язку з тим, що до апеляційної скарги скаржником не надано доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі та не надано доказів направлення копій апеляційної скарги іншим учасникам процесу. Після усунення порушень, що стали причиною повернення скарги при перших двох зверненнях, заявник звернувся знову.

Перевіривши матеріали справи та апеляційної скарги, заслухавши думку судді-доповідача у відповідності до частини 2 статті 93 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи поважність причини пропуску заявником строку на апеляційне оскарження, а саме оперативне усунення недоліків, що стали підставою повернення апеляційної скарги при перших двох зверненнях, колегія суддів дійшла висновку, що вищевказане клопотання підлягає задоволенню, пропущений строк подання апеляційної скарги має бути поновлено, а подані матеріали є достатніми для прийняття апеляційної скарги до провадження.

Оскільки другим відповідачем у справі є іноземний суб'єкт господарювання, у суду є необхідність у врученні даної ухвали суду Leinart Trading Limited у відповідності з вимогами Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, підписаної в Гаазі 15 листопада 1965 р.

Відповідно до ст. 2 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах кожна договірна Держава призначає Центральний Орган, обов'язком якого є отримання прохань про вручення документів, що виходять від інших Договірних Держав, і здійснення процесуальних дій відповідно до положень статей 3 - 6. Кожна Держава організовує Центральний Орган згідно із своїм правом.

У Великобританії таким Центральним органом є Ministry of Justice.

Обов'язок щодо направлення пакету документів до компетентного органу Великобританії суд покладає на Департаменту ДВС Міністерства юстиції України.

Керуючись Конвенцією "Про вручення за кордоном судових та позасудових документів по цивільним та комерційним справам" від 15.11.1965 року, суд призначає справу до розгляду на 30.04.2018 р. о 10:00 год.

Відповідно до ч. 1 ст. 79 Господарського процесуального кодексу України господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Суд вважає за необхідне звернутись до Центрального органу Великої Британії - Ministry of Justice з дорученням про вручення копії даної ухвали суду Leinart Trading Limited, а тому відповідно до ч. 1 ст. 79 Господарського процесуального кодексу України суд зупиняє провадження у справі.

Керуючись статтями 24, 79, 86 Господарського процесуального кодексу України,-

УХВАЛИЛА:

1. Клопотання заявника апеляційної скарги про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження задовольнити.

2. Прийняти апеляційну скаргу до провадження.

3. Розгляд скарги призначити на 30.04.2018 р. о 10:00 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, пр. Незалежності (Правди), 13, 1-й поверх, каб. № 115.

4. Запропонувати учасникам процесу не пізніше ніж за три дні до початку судового засідання надати суду апеляційної інстанції:

заявнику апеляційної скарги - письмові пояснення з посиланням на відповідні норми чинного законодавства в обґрунтування своєї позиції у справі та докази на підтвердження фактів, викладених в апеляційній скарзі.

іншим учасникам судового процесу - відзиви на апеляційну скаргу з посиланням на відповідні норми чинного законодавства в обґрунтування своєї позиції у справі та докази на підтвердження своїх заперечень.

5. Зобов'язати Департамент ДВС Міністерства юстиції України в семиденний строк з дня отримання цієї ухвали та підписаного судом прохання про вручення за кордоном судових або позасудових документів в двох примірниках здійснити їх переклад на англійську мову, правильність якого посвідчити нотаріально, та повернути на адресу Харківського апеляційного господарського суду.

6. Направити Ministry of Justice (United Kingdom) 102 Petty France, London, SW1H9AJ прохання про вручення за кордоном судових та позасудових документів на адресу приватній компанії з обмеженою відповідальністю "Леінарт Трейдінг Лімітед" (Leinart Trading Limited) (офіс 11, 43 Бедфорт Стріт, Ковент Гарден, Лондон, WC2E 9НА) копії даної ухвали суду.

7. Викликати в судове засідання представників учасників процесу з належним чином оформленими повноваженнями. Про неможливість прибуття представників письмово повідомити суд.

8. Попередити учасників процесу, що у разі неявки представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

9. Зупинити провадження у справі № 911/5681/14.

Головуючий суддя Слободін М.М.

Суддя Россолов В.В.

Суддя Хачатрян В.С.

Дата ухвалення рішення17.10.2017
Оприлюднено18.10.2017
Номер документу69545722
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/5681/14

Ухвала від 10.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 04.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Постанова від 15.11.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Дучал Наталя Миколаївна

Постанова від 15.11.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Дучал Наталя Миколаївна

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Дучал Наталя Миколаївна

Ухвала від 19.10.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Дучал Наталя Миколаївна

Ухвала від 22.06.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мамалуй О.О.

Ухвала від 30.04.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Слободін М.М.

Ухвала від 17.10.2017

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Слободін М.М.

Ухвала від 19.08.2017

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Ільїн О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні