Вирок
від 16.04.2010 по справі 1-59/10
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1- 59/10р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.04.10 року Онуфріївський районний суд Кіровоградської області у складі головоючого судді: Шелесько В.Д.

при секретарі: Гладкій Т.М.,

з участю прокурора: Волошин Є.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Онуфріївка справу по обвинуваченню , -

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця і жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, гр.-на України, освіта повна середня (11класів), одруженого, має дочку ІНФОРМАЦІЯ_3, працює в ТОВ Родіна механізатором, раніше не судимого,

у вчиненні злочинів, передбачених ч.1ст.185 КК України ,-

В С Т А Н О В И В:

24 березня 2010 року близько 22.00 години громадянин ОСОБА_1 перебував в себе вдома в с. Камбурліївка вул. Баранова, 37 Онуфріївського району Кіровоградської області, де ремонтував власний мотоцикл. В цей час громадянин ОСОБА_1 згадав, що на території кінної частини ОКЗ № 175, яка розташована на околиці с. Камбурліївка. Онуфріївського району. Кіровоградської області знаходиться земельна ділянка, де випасаються коні, яка огорожена залізними стовпчиками, після чого у нього виник умисел на таємне викрадення вищевказаних залізних стовпчиків. Після цього, громадянин ОСОБА_1 на власному мотоциклі поїхав до території кінної частини ОКЗ № 175. Приїхавши до вищевказаного місця гр-н ОСОБА_1 залишив свій мотоцикл на узбіччі автодороги сполученням с. Камбурліївка - сел. Онуфріївка, а сам пішов до залізної огорожі, якою огорожена земельна ділянка, де випасаються коні, та усвідомлюючи те, що його дії нікому не помітні та впевнившись, що за ним ніхто не спостерігає, з метою реалізації свого злочинного наміру, ОСОБА_1 шляхом розташування витягнув два залізні стовпчики, які по черзі відтягнув до мотоцикла, який він залишив на узбіччі автодороги та погрузивши вказані металеві стовпчики в коляску мотоцикла поїхав до власного домоволодіння. Наступного дня 25.03.2010 року гр-н ОСОБА_1 продав викрадені ним залізні стовпчики з території кінної частини ОКЗ № 175 невідомим йому особам за 200 гривень, які їздили по с. Камбурілївка на автомобілі марки ГАЗ та скуповували металобрухт, а отриманими грошима, від продажу вищевказаних стовпчиків, розпорядився на власний розсуд.

Злочинними діями, ОСОБА_1. Онуфріївському кінному заводу № 175 завдано матеріальної шкоди на суму 500 (п'ятсот) гривень.

Підсудний ОСОБА_1 вину свою в інкримінованому йому злочині передбаченому ч.1 ст. 185 КК України визнав повністю, щиро розкаявся, приніс вибачення потерпілому підприємству, запевнив суд, що в подальшому злочинів вчиняти не буде, просив суворо не карати і не ізолювати від суспільства. В судовому засіданні він дав пояснення, що відповідають пред'явленому обвинуваченню в ході дізнання та в мотивувальній частині даного вироку.

Крім повного визнання підсудним ОСОБА_1 своєї вини у злочині, передбаченому ч.1 ст. 185 КК України, його вина підтверджується і іншими доказами по справі, які за згодою підсудного і прокурора у відповідності з ч.3 ст. 299 КПК України не досліджувались в судовому засіданні і суд обмежив дослідження фактичних обставин по справі тільки показами підсудного та ознайомленням з даними про особу підсудного. Він також визнав заявлений прокурором позов про відшкодування Онуфріївському кінному заводу № 175 шкоди, завданої злочином у сумі 500 грн.

При цьому суд роз'яснив сторонам, що в такому разі вони будуть позбавленні права оспорювати ці фактичні обставини справи та розмір позову в апеляційному порядку.

Таким чином, в судовому засіданні встановлена вина підсудного ОСОБА_1 в таємному викраденні чужого майна, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України.

При визначенні виду та міри покарання підсудному ОСОБА_1 суд враховує: тяжкість вчиненого ним злочину, який є середньої тяжкості; особу підсудного, який до кримінальної відповідальності притягується вперше, по місцю проживання характеризується позитивно, має дочку ІНФОРМАЦІЯ_3; обставини, що пом'якшують покарання: щире каяття у вчиненому злочинні, принесення вибачення потерпілому підприємству, запевнення суду, що в подальшому злочинів вчиняти не буде; відсутність обставин, що обтяжують покарання.

З врахуванням викладеного, суд вважає, що виправлення підсудного можливе без ізоляції його від суспільства і відносно нього необхідно призначити покарання у виді виправних робіт.

По справі прокурором заявлено позов про стягнення на користь Онуфріївського кінного заводу збитків у сумі 500 грн, які підлягають стягненню з підсудного, поскільки позов доведений і об'єктивний.

Судові витрати та речові докази по справі відсутні.

Поскільки в ході дізнання відносно ОСОБА_1 міра запобіжного заходу не вибиралась, то її необхідно вибрати у виді підписки про невиїзд.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.50, 65 КК України, ст.ст. 323 і 324 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України і призначити покарання у виді 7 (сім) місяців виправних робіт по місцю роботи засудженого в СОВ Родіна в с. Камбурліївка Онуфріївського району з відрахуванням на користь держави 10 відсотків в доход держави.

Вибрати відносно засудженого ОСОБА_2 міру запобіжного заходу у виді підписки про невиїзд до вступу вироку в силу.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Онуфріївського кінного заводу № 175 збитки у сумі 500 (п'ятсот) гривень.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Кіровоградської області на протязі п'ятнадцяти діб з часу проголошення через Онуфріївський районний суд Кіровоградської області.

Суддя Онуфріївського

районного суду: ОСОБА_3

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення16.04.2010
Оприлюднено20.10.2017
Номер документу69645881
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-59/10

Вирок від 05.03.2010

Кримінальне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Пономаренко В. Д.

Ухвала від 03.08.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Горбань О. Ю.

Вирок від 03.02.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Постанова від 09.04.2010

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Бакай І. А.

Постанова від 21.09.2010

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Вирок від 19.07.2010

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Нечепоренко Л. М.

Вирок від 16.04.2010

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шелесько В. Д.

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Носов Г. С.

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Носов Г. С.

Вирок від 06.12.2010

Кримінальне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Єйбог І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні