Ухвала
від 19.10.2017 по справі 925/1011/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"19" жовтня 2017 р. Справа № 925/1011/17

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого -судді Довганя К.І., з секретарем судового засідання Петрик І.О. за участю представників сторін: позивача - Москаленко Д.С. за довіреністю, відповідача - ОСОБА_2 адвокат, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом Споживчого товариства "Центральний ринок - Золотоноша" до Фізичної особи- підприємця ОСОБА_3 про стягнення 4 384,54грн.

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення 4 384,54грн. за договором оренди торгового місця НОМЕР_1 на території ринку від 01.03.2017року,з яких: 866,00грн. основного боргу, 3 484,64грн. за надані послуги та 33,90грн. пені.

До початку розгляду справи відповідачем подано зустрічну позовну заяву, предметом якої є визнання недійсним договору оренди торгового місця НОМЕР_1 на території ринку від 01.03.2017року. Ця заява оплачена судовим збором, її копія направлена позивачу.

Представник позивача не заперечувала проти розгляду цієї заяви спільно з первісним позовом.

Ст. 60 ГПК України визначено, що Відповідач має право до початку розгляду господарським судом справи по суті подати до позивача зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом. Зустрічний позов повинен бути взаємно пов'язаний з первісним.

Подання зустрічного позову провадиться за загальними правилами подання позовів.

Предметом спору за первісним позовом є стягнення боргу на умовах договору оренди торгового місця НОМЕР_1 на території ринку від 01.03.2017року, а предметом зустрічного позову є визнання недійсним цього договору. Отже зустрічний позов взаємно пов'язаний з первісний а тому може бути розглянутий спільно з первісним.

Також представником відповідача подано клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи на боці відповідача третьої особи без самостійних вимог - Золотоніської міської ради. Заяву вмотивовано тим, що власником земельної ділянки, на якій знаходиться торгове місце, плату за користування яким просить стягнути позивач, є територіальна громада м. Золотоноша в особі міської ради.

Представник позивача проти залучення третьої особи не заперечувала.

Відповідно до ст.. 27 ГПК України Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову

Оцінивши доводи заявників, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу без самостійних вимог на стороні відповідача.

Крім того представник позивача подала до суду заяву про зупинення провадження у справі до розгляду Господарським судом Черкаської області пов'язаних із даним позовом справ.

Судом встановлено, що в провадженні Господарського суду Черкаської області перебуває справа № 925/478/17 за позовом Черкаської обласної спілки споживчих товариств до Золотоніської міської ради про визнання договору поновленим та додаткової угоди укладеною та справа № 925/479/17 за позовом Черкаської обласної спілки споживчих товариств, (м. Черкаси, вул. Гоголя, 224) до Золотоніської міської ради, Черкаська область, (м. Золотоноша, Садовий проїзд, 8) про визнання договору оренди землі поновленим та додаткової угоди укладеною.

Так як торгівельне місце, плату за яке просить стягнути позивач у даному позові, то ці справи пов'язані між собою.

Відповідно до ч. І. ст.79 Господарського процесуального кодексу України суд зупиняє провадження у справі у разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи.

Керуючись ст. ст. 27, 60, 79, 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду спільно з первісним зустрічний позов.

Задовольнити клопотання відповідача та залучити до участі у справі третю особу на стороні відповідача без самостійних вимог - Золотоніську міську раду( вул. Садовий проїзд,8 ,м. Золотоноша, 19700).

Зобов'язати позивача направити на адресу третьої особи копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Зупинити провадження у даній справі до розгляду Господарським судом Черкаської області справ № 925/478/17 та № 925/479/17.

Суддя К.І. Довгань

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення19.10.2017
Оприлюднено24.10.2017
Номер документу69666370
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1011/17

Постанова від 06.09.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 19.07.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 04.07.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 12.06.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 29.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Рішення від 17.04.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 22.03.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 23.02.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 19.10.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 31.08.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні