Ухвала
від 25.10.2017 по справі 193/1253/17
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН 193/1253/17

Провадження № 2/193/556/17

У Х В А Л А

25 жовтня 2017 року сел. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Кащук Д. А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Побєда-Агро , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Реєстраційна служба Софіївського районного управління юстиції Дніпропетровської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним,-

В С Т А Н О В И В:

18 жовтня 2017 року позивач звернувся до суду з зазначеною позовною заявою, в якій просить суд визнати недійсним договір оренди земельної ділянки від 1 серпня 2015 року, укладений між ОСОБА_1 та ТОВ Побєда-Агро ; визнати незаконною та скасувати державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки між ОСОБА_1 та ТОВ Побєда-Агро площею 4,49 га, яка розташована на території Софіївської селищної ради.

Подана позовна заява не може бути прийнята до розгляду в зв`язку з невідповідністю чинному законодавству.

Відповідно до ч.5 ст.119 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують оплату судового збору.

Відповідно до ч.1 ст.4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1600 грн. (ст. 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2017 рік .)

Відповідно до ч. 2ст. 4 ЗУ Про судовий збір за подання до суду позовної заяви не майнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (640 грн.) .

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Всупереч зазначеним вимогам даного Закону судовий збір сплачено всього в сумі 1240 грн., хоча заявлено дві вимоги позову немайнового характеру: 1) про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки; 2) визнання незаконною та скасування державної реєстрації, тому необхідно доплатити суму судового збору та надати квитанцію до суду.

Крім того позивачем не обґрунтована та не підтверджена вимога щодо визнання державної реєстрації договору оренди земельної ділянки незаконною.

Позивач до справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позиву, залучає реєстраційну службу Софіївського районного управління юстиції Дніпропетровської області, однак відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.01.2015 № 17 Питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиції , Державна реєстраційна служба ліквідована, адресу якої зазначено таку саму як і відповідача, а саме: вул. Лесі Українки, 22 сел. Софіївка Дніпропетровської області.

Враховуючи викладене, вважаю необхідним дану позовну заяву залишити без руху, невідкладно повідомити про це позивача та надати йому строк для усунення вказаних недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали про залишення позовної заяви без руху у відповідності до положень ст. 121 ЦПК України.

Без усунення зазначених недоліків неможливо відкрити провадження по справі та призначити її до розгляду.

Керуючись ч. 1 ст. 121 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Побєда-Агро , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Реєстраційна служба Софіївського районного управління юстиції Дніпропетровської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, залишити без руху, надавши позивачу термін для усунення недоліків 5 днів з дня отримання позивачем ухвали, роз'яснивши, що при не усуненні недоліків до вказаного часу позовна заява буде рахуватися не поданою і повернута позивачу, в цьому разі немає перешкод для звернення з новою позовною заявою до суду.

2. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д. А. Кащук

СудСофіївський районний суд Дніпропетровської області 
Дата ухвалення рішення25.10.2017
Оприлюднено27.10.2017
Номер документу69818795
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —193/1253/17

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Рішення від 11.01.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Рішення від 11.01.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 13.12.2017

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 25.10.2017

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні