Ухвала
від 23.10.2017 по справі 2-3484/09
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-3484/09

Провадження № 6/161/418/17

У Х В А Л А

23 жовтня 2017 року Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Кихтюка Р.М.,

при секретарі - Козак О.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Луцька заяву публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України в особі філії Волинського обласного управління АТ Ощадбанк про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку пред'явлення його до виконання, -

в с т а н о в и в :

ПАТ Державний ощадний банк України в особі філії Волинського обласного управління АТ Ощадбанк звернувся в суд із заявою про видачу дубліката виконавчого листа у цивільній справі за позовом прокурора міста Луцька в інтересах держави в особі ВАТ Державний ощадний банк України від імені якого діє філія - Волинське обласне управління Ощадбанку до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення боргу та розірвання кредитного договору.

В заяві просить суд видати дублікат виконавчого листа через його втрату та поновити строк для його пред'явлення до виконання.

Заяву мотивує тим, що рішенням Луцького міськрайонного суду від 09.07.2009 року стягнуто солідарно з ОСОБА_1, ОСОБА_2 в користь філії - Волинське обласне управління Ощадбанку ВАТ Державний ощадний банк України 83001,62 грн. заборгованості за кредитним договором та судові витрати по справі в розмірі 415 грн. з кожного.

Вказує, що 11.09.2009 року відділом ДВС Луцького районного управління юстиції відкрито виконавче провадження з примусового виконання рішення суду щодо стягнення боргу з ОСОБА_1, яке 16.02.2010 року закінчено та направлено за належністю по місцю проживання боржника у м. Київ.

19.01.2011 року постановою відділу Дніпровського районного управління юстиції у м. Києві відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа №2-3484/09 про стягнення боргу з ОСОБА_1, однак 19.05.2011 року закінчено та направлено за належністю до ВДВС Луцького районного управління юстиції - по місцю проживання боржника.

Проте, згідно повідомлення Луцького районного відділу ДВС ГТУЮ у Волинській області, вказаний виконавчий лист на виконанні не перебуває.

А тому, просить суд заяву задовольнити, видати дублікат виконавчого листа про солідарне стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ Державний ощадний банк України заборгованості за кредитним договором в розмірі 83001,62 грн. та поновити строк для його пред'явлення до виконання.

Представник заявника в судове засідання не з'явився, подав суду заяву про слухання справи у його відсутності. Просив суд заяву задовольнити.

Інші учасники в судове засідання не з'явилися по невідомим суду причинам, хоча були належним чином повідомлені про час та місце слухання справи, а тому суд вважає за можливе слухати справу у їх відсутності.

Розгляд справи здійснювався за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч. 2 ст.197 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що заяву слід задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 370 ЦПК України замість втраченого оригіналу виконавчого листа або судового наказу суд, який видав виконавчий лист або судовий наказ, має право за заявою стягувача або поданням державного виконавця видати його дублікат.

Згідно ч. 1 ст. 371 ЦПК України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого документа та виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Судом встановлено, що оригінал виконавчого листа, виданий у відповідності до рішення суду від 09.07.2009 року в цивільній справі №2-3484/09 за позовом прокурора міста Луцька в інтересах держави в особі ВАТ Державний ощадний банк України від імені якого діє філія - Волинське обласне управління Ощадбанку до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення боргу та розірвання кредитного договору на виконанні не перебуває, що стверджується повідомленнями Луцького районного відділу ДВС ГТУЮ у Волинській області від 18.11.016 року та Дніпровського районного відділу ДВС м. Київ від 30.05.2017 року, тобто свідчить про його втрату (а.с. ).

Таким чином, враховуючи, що оригінал виконавчого листа , виданий Луцьким міськрайонним судом у даній справі втрачений, рішення суду не виконано, то суд вважає, що заяву можливо задовольнити та видати дублікат виконавчого листа.

У відповідності до ч. 1 ст. 371 ЦПК України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до п. 1 ст. 21 Закону України Про виконавче провадження виконавчі листи та інші судові документи можуть бути пред'явлені до виконання протягом одного року.

Згідно ст. 23 Закону України Про виконавче провадження стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення пропущеного строку до суду, який видав відповідний документ - або до суду за місце виконання.

Таким чином, зважаючи, що внаслідок втрати оригіналу виконавчого листа, яке стверджується повідомленнями з виконавчої служби, заявник був позбавлений можливості повторного пред'явлення його до виконання, а тому суд приходить до висновку, що заяву ПАТ Державний ощадний банк України слід задовольнити та поновити пропущений строк для його пред'явлення до виконання.

Керуючись ст.ст. 210, 370 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Заяву задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа у справі № 2-3484/09 за позовом прокурора міста Луцька в інтересах держави в особі ВАТ Державний ощадний банк України від імені якого діє філія - Волинське обласне управління Ощадбанку до ОСОБА_1 про стягнення боргу в розмірі 83001,62 грн..

Поновити публічному акціонерному товариству Державний ощадний банк України пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі № 2-3484/09 за позовом прокурора міста Луцька в інтересах держави в особі ВАТ Державний ощадний банк України від імені якого діє філія - Волинське обласне управління Ощадбанку до ОСОБА_1 про стягнення боргу в розмірі 83001,62 грн..

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд шляхом подання апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя Луцького міськрайонного суду Р.М. Кихтюк

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено13.11.2017
Номер документу70166659
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку пред'явлення його до виконання

Судовий реєстр по справі —2-3484/09

Постанова від 07.02.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Постанова від 07.02.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 16.11.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 19.11.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні