Ухвала
від 08.11.2017 по справі 210/3824/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/3824/17

Провадження № 1-кс/210/1918/17

"08" листопада 2017 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області, молодшим радником юстиції ОСОБА_3 , винесене в рамках кримінального провадження №12017040710002107 від 20 серпня 2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.1 КК України, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

07 листопада 2017 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся старший слідчий СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області, старший лейтенант поліції ОСОБА_2 із вищевказаним клопотанням, яке обґрунтовано тим, що в провадженні слідчого відділення Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017040710002107, за ознаками злочину передбаченого ст.185 ч.1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в провадженні Криворізького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області знаходиться зведене виконавче провадження №54113362 відносно ТОВ «ЕТАР», за зверненням НН «Науково-виробничого підприємства «Спецтех Капітал». Постановою від 02 червня 2017 року про опис та арешт майна був описаний та арештований навантажувач фронтальний марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , двигун № НОМЕР_3 . На вказаному навантажувачі установлені були установлені датчик рівня палива «ЕПСІЛОН», придбаного ТОВ «ЕТАР» на підставі договору купівлі-продажу №0037-15П від 04 листопада 2015р. балансовою вартістю, - 4073,00грн. в кількості 1 одиниця, та ваги електронні в кількості 1 комплекту марка «ЕрМАК», обладнані принтером та каналом GPRS для навантажувача фронтального ZL-50G, придбаного на підставі договору купівлі-продажу №2295-15 від 04 грудня 2015 року, балансовою вартістю 71550,00грн. Останні дві одиниці техніки не указані в описі майна виконавчою службою. На усні зауваження ОСОБА_4 щодо додаткового встановленого обладнання начальник Криворізького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_5 пояснила, що описується тільки навантажувач в базовій комплектації, додаткове обладнання під арешт і заборону відчуження не підпадає. Початкова ціна державним виконавцем була визначена в сумі 422161,00грн. на підставі звіту про оцінку майна від 13 червня 2017 року в рамках зведеного виконавчого провадження №54113362, але при проведені оцінки оцінювач на місце стоянки транспортного засобу не виїжджав, огляд техніки не проводив, та в звіті не вказав про наявність додаткового обладнання. 08 серпня 2017 року по вулиці Верхня Антонівка м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, невідомими особами було умисно викрадене майно, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю «ЕТАР», код ЄДРПОУ 34544778, зареєстроване 50051, Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вул. Криворіжсталі, 3/3, шляхом розбивання скла кабіну та взлому дверцят навантажувача фронтального марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , а разом із тим установлена на ньому спецтехніка.

Відповідно до акту про проведення електронних торгів, переможцем торгів є ТОВ «АКВЕТИКО» ЄДРПОУ 39478569, Україна, м. Київ, вул. Клеманська 1, офіс 2, якому перейшов навантажувач фронтального марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 .

Таким чином, отримала майно за значно заниженою ціною, а саме за 548809,30 гривень, коли середня ринкова вартість складає 820000,00 гривень. Крім того, в указаному акті не указано за придбання спеціальної техніки у вигляді датчику палива та електронних вагів, які установлені на указаному навантажувачі.

14 вересня 2017 року слідчим суддею Дзержинського районного суду постановлено ухвалу про накладення арешту на навантажувач фронтальний марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , на якому установленні датчик рівня палива «ЕПСІЛОН», придбаного ТОВ «ЕТАР» в кількості 1 одиниця, та ваги електронні в кількості 1 комплекту марка «ЕрМАК», обладнані принтером та каналом GPRS для навантажувача фронтального ZL-50G.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що на теперішній час навантажувач фронтальний марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , на якому установленні датчик рівня палива «ЕПСІЛОН», придбаного ТОВ «ЕТАР» в кількості 1 одиниця, та ваги електронні в кількості 1 комплекту марка «ЕрМАК», обладнані принтером та каналом GPRS для навантажувача фронтального ZL-50G знаходяться на території ТОВ «Акветико» ЄДРПОУ: 39478569, за адресою: м. Київ, вул. Клеманська, 1.

Відповідно до інформаційної довідки Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місце знаходження ТОВ «АКВЕТИКО» за адресою: м. Київ, вул. Клеманська будинок №1, офіс №2.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №102822752, майновий комплекс, розташований за адресою: м. Київ, вул. Клеманська, 1, на праві власності належить ТОВ «МАРІРОКСБУД», ЄДРПОУ:31360767. На вказаній території, загальною площею 2031,9кв.м. знаходяться: майновий комплекс - адмінбудівля, база механізації, центральний склад, туалет, навіс, залізнична під`їзна колія.

З метою виявлення та вилучення майна, на яке накладено арешт, а саме: навантажувач фронтальний марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , на якому установленні датчик рівня палива «ЕПСІЛОН», придбаного ТОВ «ЕТАР» в кількості 1 одиниця, та ваги електронні в кількості 1 комплекту марка «ЕрМАК», обладнані принтером та каналом GPRS для навантажувача фронтального ZL-50G, та транспортування вказаного майна до Металургійного ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області, за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Стрельникова 2, необхідно провести обшук на території, розташованою за адресою: м. Київ, вул. Клеманська 1, а саме: майновому комплексі - адмінбудівля, базі механізації, центральному складі, навісі, залізничній під`їзні колії, яке на праві власності належить ТОВ «МАРІРОКСБУД», ЄДРПОУ:31360767.

На підставі викладеного слідчий просив клопотання задовольнити.

Згідно ст.132 ч.2 КПК України, клопотання подано до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Повно, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали клопотання та додані до нього додатки, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Так, відповідно до положень ст.234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно ст.234 ч.3 п.п.4, 5, 6 КПК України, клопотання слідчого, погоджене з прокурором, повинне містити відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до ст.234 ч.5 п.4 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ст.234 ч.3 п.п.6, 7 КПК України, клопотання про обшук має містити відомості про особу, якій належить житло чи інше домоволодіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться, де планується проведення обшуку, а також відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ст.236 ч.5 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість та доведеність клопотання.

Крім того, обставини викладені у клопотанні слідчого підтверджуються наданими матеріалами.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що для повного та всебічного розслідування кримінального провадження, отримання доказів по провадженню, встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності необхідне проведення обшуку території, розташованою за адресою: м. Київ, вул. Клеманська 1, а саме: майновому комплексі - адмінбудівля, базі механізації, центральному складі, навісі, залізничній під`їзні колії, яке на праві власності належить ТОВ «МАРІРОКСБУД», ЄДРПОУ:31360767, з метою виявлення та вилучення майна, на яке накладено арешт, а саме: навантажувач фронтальний марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , на якому установленні датчик рівня палива «ЕПСІЛОН», придбаного ТОВ «ЕТАР» в кількості 1 одиниця, та ваги електронні в кількості 1 комплекту марка «ЕрМАК», обладнані принтером та каналом GPRS для навантажувача фронтального ZL-50G, та транспортування вказаного майна до Металургійного ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області, за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Стрельникова, 2.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області, молодшим радником юстиції ОСОБА_3 , винесене в рамках кримінального провадження №12017040710002107 від 20 серпня 2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.1 КК України, про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати слідчому СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 або прокурору Криворізької місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , без права передоручення оперативним підрозділам, право на проведення обшуку території, розташованою за адресою: м. Київ, вул. Клеманська 1, а саме: майновому комплексі - адмінбудівля, базі механізації, центральному складі, навісі, залізничній під`їзні колії, яке на праві власності належить ТОВ «МАРІРОКСБУД», ЄДРПОУ:31360767, з метою виявлення та вилучення майна, на яке накладено арешт, а саме: навантажувач фронтальний марки ZL-50G, 2013р.в., ідент.№ НОМЕР_1 , шасі № НОМЕР_2 , на якому установленні датчик рівня палива «ЕПСІЛОН», придбаного ТОВ «ЕТАР» в кількості 1 одиниця, та ваги електронні в кількості 1 комплекту марка «ЕрМАК», обладнані принтером та каналом GPRS для навантажувача фронтального ZL-50G, та транспортування вказаного майна до Металургійного ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області, за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Стрельникова, 2.

Термін дії ухвали слідчого судді один місяць, тобто до 07 грудня 2017 року включно.

В силу положень ст.309 КПК України, ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку оскарженню не підлягає. Заперечення на неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70187377
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —210/3824/17

Ухвала від 05.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Піскун О. П.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Крот С. І.

Ухвала від 08.11.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 14.09.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні