Ухвала
від 22.11.2017 по справі 728/2270/17
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 728/2270/17

номер провадження 2/728/733/17

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 листопада 2017 року Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Лобода Н.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю Багатогалузеве виробниче підприємство Ніка до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Кредитна спілка Добробут-Україна , ОСОБА_2 про витребування майна з чужого незаконного володіння,-

В С Т А Н О В И Л А :

Товариство з обмеженою відповідальністю Багатогалузеве виробниче підприємство Ніка звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Кредитна спілка Добробут-Україна , ОСОБА_2 про витребування майна з чужого незаконного володіння,

Перевіривши відповідність поданої позовної заяви вимогам ст.119 ЦПК України, суддя приходить до слідуючого висновку.

Згідно з положеннями ст.119 ЦПК України, позовна заява повинна містити: найменування суду, до якого вона подається, ім я (найменування) позивача і відповідача, а також ім я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв язку, якщо такі відомі, зміст позовних вимог, ціну позову щодо вимог майнового характеру, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування, перелік документів, що додаються до заяви.

Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання.

Якщо позовна заява подається представником позивача, до позовної заяви додається довіреність чи інший документ, що підтверджує його повноваження.

Відповідно до ч.3 ст.38 ЦПК України юридичних осіб представляють їхні органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законом, статутом чи положенням, або їх представниками.

Відповідно до положень ст.42 ЦПК України, ст.246 ЦК України повноваження представника юридичної особи мають бути посвідчені довіреністю юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище і повноваження її керівника.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, від імені ТОВ Багатогалузеве виробниче підприємство Ніка позов підписаний і поданий директором ОСОБА_3

Відповідно до ст.92 ЦК України, юридична особа набуває цивільних прав (у тому числі право звернення до суду) та обов'язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документів та закону. Особа, яка відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступає від її імені, зобов'язана діяти в інтересах юридичної особи, добросовісно і розумно та не перевищувати своїх повноважень.

В підтвердження повноважень директора ТОВ Багатогалузеве виробниче підприємство Ніка не надано жодних документів, що підтверджують його призначення та повноваження, у тому числі стосовно звернення до суду на захист прав та інтересів юридичної особи (копії установчих документів товариства, доручення тощо).

Відповідно до ст.121 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях 119-120 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачкою ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст.121 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Багатогалузеве виробниче підприємство Ніка до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Кредитна спілка Добробут-Україна , ОСОБА_2 про витребування майна з чужого незаконного володіння - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити недоліки позовної заяви в п ятиденний строк з дня отримання даної ухвали і роз'яснити, що в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною і повернута назад.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бахмацького районного суду Н.В.Лобода

СудБахмацький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено22.11.2017
Номер документу70400542
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —728/2270/17

Рішення від 12.03.2018

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 09.02.2018

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 22.01.2018

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 15.12.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 15.12.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 29.11.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні