Ухвала
від 15.12.2017 по справі 728/2270/17
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 728/2270/17

номер провадження 2/728/733/17

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі третьої особи

15 грудня 2017 року Бахмацький районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді - Лободи Н.В.

за участі секретаря - Кирути Л.І.

представника позивача - адвоката ОСОБА_1

відповідача - ОСОБА_2

представника відповідача - адвоката ОСОБА_3

третьої особи - ОСОБА_4

у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Бахмачі у цивільній справі, яка розглядається за загальними правилами позовного провадження за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Багатогалузеве виробниче підприємство Ніка до ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Кредитна спілка Добробут-Україна , ОСОБА_4 про витребування майна з чужого незаконного володіння,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Кредитна спілка Добробут-Україна , ОСОБА_4 про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Вказана позовна заява надійшла до набрання чинності ЗУ Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів , однак, згідно з п.9 Прикінцевих і перехідних положень ЦПК України, з урахуванням змін, внесених вищевказаним Законом України, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито (порушено) до набрання чинності цим Законом, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цим Законом, то ж дана позовна заява підлягає розгляду згідно з нині діючими нормами цивільного процесуального законодавства.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи ОСОБА_5, з тих підстав, що згідно з договором купівлі-продажу від 04.08.2005 року ОСОБА_5 придбав у ТОВ БВП Ніка недобудований будинок загальною площею 17005 кв.м. в м.Бахмач Чернігівської області, по вул.Чернігівській,2 і в подальшому провів відчуження вказаного об єкту як нежитлового приміщення, однак, як було встановлено рішенням апеляційного суду Чернігівської області від 05.05.2016 року у справі № 728/1768/15-ц, ОСОБА_5 не набув права власності ні на будинок в цілому, ні на цокольне приміщення, як на самостійний об'єкт нерухомого майна - нежитлове приміщення в житловому будинку.

Відповідач ОСОБА_2, його представник адвокат ОСОБА_3 та третя особа - ОСОБА_4 заперечували проти вказаного клопотання, оскільки вважають, що рішення у даній справі жодним чином не вплине на права та обов язки ОСОБА_5

Заслухавши учасників підготовчого провадження, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до положень ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

На думку суду, для повного та об єктивного дослідження обставин справи ОСОБА_5 слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, оскільки рішення у даній справі може вплинути на його права та обов язки щодо правомірності набуття та відчуження ним права власності на спірну нерухомість.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 53, 197,198 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити ОСОБА_5 до участі у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Багатогалузеве виробниче підприємство Ніка до ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Кредитна спілка Добробут-Україна , ОСОБА_4 про витребування майна з чужого незаконного володіння в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Направити ОСОБА_5 копію позовної заяви та доданих до неї документів і встановити йому строк на подання пояснень щодо позову до 22.01.2018 року та роз яснити, що докази повинні бути подані разом із поясненнями.

Підготовче судове засідання відкласти до 22.01.2018 року до 11:00 год., в яке викликати сторони, їх представників та третіх осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бахмацького районного суду Н.В.Лобода

СудБахмацький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення15.12.2017
Оприлюднено18.12.2017
Номер документу71037499
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —728/2270/17

Рішення від 12.03.2018

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 09.02.2018

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 22.01.2018

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 15.12.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 15.12.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 29.11.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні