Ухвала
від 22.11.2017 по справі 761/15852/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА


Справа №761/15852/17

Апеляційне провадження

№ 22-ц/796/12332/2017

У Х В А Л А

22 листопада 2017 року суддя судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду міста Києва Кулікова С.В., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Асканія на ухвалу судді Шевченківського районного суду міста Києва від 10 травня 2017 року про відкриття провадження у цивільній справі за позовом Бориспільської міської організації ветеранів України до ОСОБА_2 про стягнення коштів за договором банківського вкладу,

встановив:

Ухвалою судді Шевченківського районного суду міста Києва від 10 травня 2017 року відкрито провадження у даній справі.

13 листопада 2017 року ТОВ Асканія , яке не є стороною у справі, подало до суду апеляційну скаргу на вказану ухвалу судді.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

ТОВ Асканія не є стороною у даному спорі, тому суд не мав правових підстав для направлення на її адресу копію ухвали про відкриття провадження, а відтак, строк для подання апеляційної скарги для заявника відраховується з моменту постановлення ухвали судом та закінчився 15 травня 2017 року.

ТОВ Асканія заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали судді не подало.

Згідно ч. 3 ст. 297 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 294 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали особа має право звернутися до апеляційного суду з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи, що ТОВ Асканія заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження не подало, апеляційна скарга подана з пропущенням визначеного законом строку, вважаю необхідним залишити апеляційну скаргу без руху та надати ТОВ Асканія строк для подачі заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якій необхідно зазначити підстави для поновлення строку.

Крім того, згідно ч. 1 ст. 292 ЦПК України сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права та обов'язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

У п. 1 постанови Пленуму Верховного Суду України № 12 від 24 жовтня 2008 року Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку роз'яснено, що право на апеляційне оскарження мають також особи, які не брали участі у справі, за умови, що суд вирішив питання про їх права та обов'язки.

В апеляційній скарзі ТОВ Асканія не зазначено яким чином оскаржуваною ухвалою судді вирішено питання про його права або про його обов'язки.

За таких обставин, ТОВ Асканія необхідно уточнити обґрунтування апеляційної скарги , зазначивши порушення його прав та надати документи на підтвердження таких обставин.

Також, до апеляційної скарги не доданий документ про оплату судового збору.

Згідно підпункту 9 пункту 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір апеляційна скарга на ухвалу суду, подана юридичною особою або фізичною особою - підприємцем, має бути оплачена судовим збором у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 600 грн.

Оскільки подана апеляційна скарга не відповідає вимогам Закону України Про судовий збір , суб'єкту оскарження необхідно сплатити судовий збір у сумі 1 600 грн. та направити на адресу апеляційного суду оригінал документу, що підтверджує оплату.

Одночасно повідомляю реквізити для оплати судового збору:

- розрахунковий рахунок № 31210206780010

- отримувач УДКС у Солом'янському районі міста Києва

- банк отримувача ГУ ДКСУ у м. Києві

- ЄДРПОУ 38050812

- код банку отримувача 820019.

Відповідно ч. 2 ст. 297 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 295 цього Кодексу, а також у разі несплати суми судового збору застосовуються положення статті 121 цього Кодексу згідно якої, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Таким чином, апеляційна скарга ТОВ Асканія підлягає залишенню без руху з визначенням строку для надання документів про сплату судового збору.

Керуючись ст.ст. 121, 297 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Асканія на ухвалу судді Шевченківського районного суду міста Києва від 10 травня 2017 року про відкриття провадження у цивільній справі за позовом Бориспільської міської організації ветеранів України до ОСОБА_2 про стягнення коштів за договором банківського вкладу залишити без руху, надавши заявнику тридцять днів з моменту отримання копії ухвали для подачі заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження та зазначення підстав для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано у зазначений строк або вказані підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Надати Товариству з обмеженою відповідальністю Асканія строк в п'ять днів з дня отримання копії ухвали для надання документів про оплату судового збору.

У разі невиконання ухвали суду, апеляційна скарга буде вважатися неподаною та повернута Товариству з обмеженою відповідальністю Асканія .

Ухвала оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено25.11.2017
Номер документу70469610
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/15852/17

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 30.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 20.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні