Ухвала
від 28.11.2017 по справі 905/835/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Науки, 5

У Х В А Л А

28.11.2017р. Справа №905/835/14

за заявою кредитора (заявника) ОСОБА_1, м. Маріуполь

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області

про банкрутство

Суддя М.О. Лейба

Представники сторін - не з'явилися

за участю арбітражного керуючого Карауш Ю.В.

Господарським судом Донецької області ухвалою від 21.02.14р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ внаслідок його фінансової неспроможності; введений мораторій на задоволення вимог кредиторів; введена процедура розпорядження майном боржника та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Чернов В.І.

Ухвалою господарського суду від 08.04.14р. за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів.

Постановою господарського суду від 17.04.14р. боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю РОСФАРМАДОН , м.Покровськ Донецької області визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 4 місяці до 17.08.14р. та ліквідатором призначено арбітражного керуючого Чернова В.І.

У зв'язку з проведенням на території міста Донецька та Донецької області антитерористичної операції відповідно до Указу Президента України №405/2014 від 14.04.14р. "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.04.14р. "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України", матеріали справи №905/835/14 втрачені.

13.11.17р. до господарського суду від ініціюючого кредитора ОСОБА_1, м.Маріуполь надійшли:

- заява про відновлення втраченої справи №905/835/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області;

- клопотання про призначення ліквідаторам у справі арбітражного керуючого Карауш Ю.В.

Ухвалою господарського суду від 14.11.17р. розгляд заяви про відновлення втраченої справи №905/835/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області та клопотання про призначення ліквідаторам у справі арбітражного керуючого Карауш Ю.В. призначено в судовому засіданні на 28.11.17р.; арбітражного керуючого Карауш Ю.В. зобов'язано надати суду заяву про згоду на участь у даній справі; за наявності відповідної згоди надати копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та копію договору страхування професійної діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

28.11.17р. до господарського суду від ініціюючого кредитора надійшли наступні документи:

- клопотання №б/н від 24.11.17р. про проведення судового засідання без його участі;

- клопотання №б/н від 28.11.17р. про припинення повноважень арбітражного керуючого Чернова В.І. та призначення нового ліквідатора у справі - арбітражного керуючого Карауш Ю.В. До клопотання доданий протокол №2 засідання комітету кредиторів від 24.11.17р.

Від арбітражного керуючого Карауш Ю.В. 28.11.17р. до суду надійшла заява №02-00-17/190 від 22.11.17р. про участь у справі про банкрутство (з додатками).

Ухвалою господарського суду від 28.11.17р. відновлено втрачену справу №905/835/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області (код ЄДРПОУ 34266911) на стадії ліквідаційної процедури частково за наявними документами.

У судове засідання 28.11.17р. представники сторін не з'явилися; про місце, час та дату судового засідання сторони були повідомлені належним чином.

Пунктом 3.9.2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" визначено, що у випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

Розглянувши в судовому засіданні 28.11.17р. клопотання ініціюючого кредитора про призначення ліквідаторам у справі арбітражного керуючого Карауш Ю.В., перевіривши наявні матеріали справи, суд встановив:

Відповідно до ст.103 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (далі за текстом - Закон про банкрутство) арбітражні керуючі діють на підставі виданого уповноваженим органом у порядку, встановленому законом, свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Згідно п.2 ч.3 ст.114 Закону про банкрутство припинення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) є підставою для усунення його від виконання обов'язків арбітражного керуючого під час провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до витягу з публічного сайту Єдиного реєстру арбітражних керуючих свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого Чернова Володимира Ігоровича №1565 від 06.08.13р. не діє.

Враховуючи припинення діяльності арбітражного керуючого Чернова Володимира Ігоровича - ліквідатора у справі №905/835/14, суд дійшов висновку щодо наявності підстав для усунення арбітражного керуючого Чернова Володимира Ігоровича від виконання обов'язків ліквідатора у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області.

Поряд з цим, виходячи з аналізу приписів Закону про банкрутство, така стадія провадження у справі про банкрутство як ліквідаційна процедура безпосередньо пов'язана з особою ліквідатора, на якого покладаються численні обов'язки у такій процедурі, а тому усунення арбітражного керуючого Чернова В.І. від виконання обов'язків ліквідатора у справі №905/835/14 вимагає призначення нового ліквідатора банкрута, без якого неможливе проведення ліквідаційної процедури.

Згідно п.5 ч.1 ст.114 Закону про банкрутство кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч.8 ст.26 Закону про банкрутство до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

24.11.17р. проведені збори комітету кредиторів, на яких прийнято рішення клопотати перед господарським судом Донецької області про призначення арбітражним керуючим у справі №905/835/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області арбітражного керуючого Карауш Ю.В. Відповідне рішення оформлено протоколом №2 засідання комітету кредиторів від 24.11.17р.

Згідно ч.2 ст.114 Закону про банкрутство до призначення арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

Відповідна заява арбітражного керуючого Карауш Ю.В. про участь у даній справі, в якій зазначено, що вона не має судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого, раніше не здійснювала управління боржником, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до ст.1 Закону про банкрутство.

Заяви інших арбітражних керуючих на участь у даній справі станом на 28.11.17р. до суду не надходили.

За приписами Закону про банкрутство арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів.

Арбітражними керуючими не можуть бути призначені особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов'язків, покладених цим Законом.

Згідно із ст.1 зазначеного Закону під заінтересованими особами стосовно боржника слід розуміти юридичну особу, створену за участю боржника, юридичну особу, що здійснює контроль над боржником, юридичну особу, контроль над якою здійснює боржник, юридичну особу, з якою боржник перебуває під контролем третьої особи, власники (учасники, акціонери) боржника, у тому числі звільнених з роботи за три роки до порушення провадження у справі про банкрутство, а також особи, які перебувають у родинних стосунках із зазначеними особами та підприємцем (фізичною особою) - боржником, а саме: подружжя та їх діти, батьки, брати, сестри, онуки, а також інші особи, щодо яких наявні обґрунтовані підстави вважати їх заінтересованими; для цілей цього Закону заінтересованими особами стосовно арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) чи кредиторів визначаються особи в такому ж переліку, як і заінтересовані особи стосовно боржника.

Дослідивши надані документи, суд вважає, що наявними матеріалами справи підтверджується, що арбітражний керуючий Карауш Юлія Вікторівна в повній мірі відповідає вимогам ст.1 Закону. Доказів зворотного суду не надано. Матеріали справи не містять доказів, які у розумінні ст.1Закону можуть розглядатися в якості правових підстав вважати Карауш Юлію Вікторівну заінтересованою особою відносно боржника.

Крім того, арбітражний керуючий Карауш Юлія Вікторівна є особою, яка має тривалий досвід роботи, а також необхідні і достатні спеціальні знання, які надають можливість належним чином та у повному обсязі виконувати повноваження ліквідатора банкрута, організовувати здійснення ліквідаційної процедури у встановленому Законом про банкрутство порядку.

За таких обставин, господарський суд на підставі поданих матеріалів та приписів чинного законодавства, вважає за можливе клопотання голови комітету кредиторів задовольнити та призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого Карауш Юлію Вікторівну за її згодою.

Керуючись ст.1, ч.1 ст.2, ч.8 ст.26, п.5 ч.1, ч.2, п.2 ч.3 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.4 -1 , 43 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Усунути арбітражного керуючого Чернова Володимира Ігоровича від виконання обов'язків ліквідатора у справі №905/835/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСФАРМАДОН", м.Покровськ Донецької області призначити арбітражного керуючого Карауш Юлію Вікторівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1051 від 11.07.13р., видане відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 28.05.13р. №1005/5; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 адреса місця реєстрації: 83000, АДРЕСА_1; адреса для листування: 87555, АДРЕСА_2).

Зобов'язати арбітражного керуючого Чернова В.І. протягом п'ятнадцяти днів передати документи стосовно фінансово-господарської діяльності боржника арбітражному керуючому Карауш Ю.В.

Ліквідатору Карауш Ю.В. до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з доданими документами, передбаченими ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя М.О. Лейба

Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено03.12.2017
Номер документу70653678
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —905/835/14

Ухвала від 25.09.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 11.09.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 22.08.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 14.11.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Постанова від 17.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 08.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 21.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні