Ухвала
від 11.06.2010 по справі 1-62/10
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-62/10

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 червня 2010 року Рокитнянський районний суд Київської області у складі:

головуючого - судді Литвина О.В.,

при секретарі - Василенко О.В..

а участю прокурора Сахно Л.В., адвоката ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Рокитно подання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо особи

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянина України, не одруженого, тимчасово непрацюючого, ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого, який скоїв суспільно-небезпечне діяння, передбачене ст.185 ч. 1 КК України,

ВСТАНОВИВ

В провадженя Рокитнянського районного суду поступила з постановою про застосування примусових заходів медичного характеру кримінальна справа за ч. 1 ст. 185 КК України щодо особи ОСОБА_2.

Суть суспільно-небезпечного діяння, яке скоїв ОСОБА_2, полягає в тому, що в період з 20 по 29 серпня 2009 року він викрав біля магазину АВС , що в смт.Рокитне-2, жіночий велосипед марки Ardis fort , що належить потерпілому ОСОБА_3 завдавши останньому такими своїми злочинними діями матеріальної шкоди на суму 730-00 грн..

Під час скоєння інкримінованого злочину ОСОБА_2 страждав та страждає в даний час на легку розумову відсталість, ступінь якої позбазляє його критичних здібностей і що позбавляло його можливості на час скоєння злочину та позбавляє на даний час усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновком судової психолого-психіатричної експертизи ОСОБА_2 потребує примусових заходів медичного характеру у вигляді примусового лікування у психіатричній лікарні зі звичайним наглядом.

За своїм психічним станом ОСОБА_2 не може давати достовірних показів, а тому суд прийняв рішення розглянути справу у його відсутності.

Дослідивши письмові матеріали справи, заслухавши покази свідка ОСОБА_4 спеціаліста - лікаря психіатра ОСОБА_5. думку прокурора та адвоката, суд вважає, що мало місце вчинення ОСОБА_2 інкримінованого йому суспільно-небезпечного діяння, яке останній вчинив у стані неосудності. Це підтверджується дослідженими у судовому засіданні письмовими матеріалами справи, якими є:

* Постанова про порушення кримінальної справи;

* Протоколи огляду місця події;

* Акт амбулаторної судової психолого-психіатричної експертизи.

За викладених обставин суд вважає, що мали місце факти скоєння злочину, передбаченого ст.185 ч.1 КК України і вчинений він саме ОСОБА_2 в стані неосудності. Відповідно до вимог ст. 19 КК України він не підлягає кримінальній відповідальності. До нього можуть бути застосовані примусові заходи медичного характеру.

Суд вважає, що у відповідності до вимог ст. 93, 94 КК України та на підставі висновку комплексної амбулаторної судової психолого-психіатричної експертизи щодо особи ОСОБА_2 можливо і необхідно застосувати примусовий захід медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Керуючись ст.ст.93, 94 КК України, ст.ст.419-421 КПК України,-

УХВАЛИВ :

Застосувати відносно особи ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянина України, не одруженого, тимчасово непрацюючого, ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого, примусовий медичний захід у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні із звичайним наглядом - Київської обласної психоневрологічної лікарні №1 м.Глеваха.

Виконання даної постанови доручити Рокитнянському РВ ГУ МВС України в Київській області.

Постанова може бути оскаржена на протязі п'ятнадцяти діб з моменту її проголошення до апеляційного суду Київської області через Рокитнянський районний суд.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.06.2010
Оприлюднено29.12.2017
Номер документу71307061
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування примусових заходів медичного характеру щодо особи ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянина України, не одруженого, тимчасово непрацюючого, ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого, який скоїв суспільно-небезпечне діяння, передбачене ст.185 ч. 1 КК України

Судовий реєстр по справі —1-62/10

Постанова від 11.05.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вирок від 25.08.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Коротаєва Н. О.

Постанова від 07.04.2010

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва М. В.

Постанова від 22.03.2010

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва М. В.

Вирок від 10.03.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Святська О. В.

Постанова від 25.02.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Святська О. В.

Постанова від 05.02.2010

Кримінальне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Святська О. В.

Ухвала від 11.06.2010

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Постанова від 22.04.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

Постанова від 22.04.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні